V nějaké starší diskusi jsem našla, že topinambury jsou jeruzalémské artyčoky. Moc mi chutnají artyčoky na pizze, ale nikdy jsem je neměla jinak. Používají na pizzu běžně artyčoky nějak naložené, nebo je ta chuť více méně přírodní? A na topinambury jsou tu recepty spíš jako na brambory, daly by se taky použít třeba na pizzu?
Topinambury kontra artyčoky
myslim, ze ano. Asi predvarene. My je pouzivame jako prilohu treba ke kachnim prsickam nebo i zverine. Jsou lahodne.
Nevidím důvod proč by nemohly jít na pizzu.
Konec konců Italové dávají brambory na pizzu scela běžně.
…a někdy také zcela.
To víte, po skoro čtyřiceti letech mimo ČR se člověk občas překlepne.
Ha ha.
on se kolikrát překlepne i ten, kdo odtud (z Čech) nevytáhl paty…
, třeba já. Ale mě šlo spíš o to, jestli
je ta chuť podobná - že lze na pizzu dát prakticky cokoliv, to tuším.
mě topinambury nenadchly. Připadaly mi hodně podobné bramborům. Snad jemnější chuť, ale mdlé.
to ja jsem si je fakt oblibila. Vice mi chutnaji tepelne upravene, lip
vynikne jemna oriskova prichut. Jsou i velice zdrave a je to vyborna zelenina
pro diabetiky.
Vcera jsme je meli s ochucenou creme fraiche. Moc jsem si posmakla