Ráda bych se zeptala našeho labužnického osazenstva na sýr tofu… chtěla bych ho vyzkoušet, našla jsem i pár receptů, ale přesto mne zajímají vaše zkušenosti a to hlavně v teplé kuchyni.
Tofu - co s tím?
tofu za studena používám do salátů - na drobno nakrájet a použít jako
balkán čí cottage (prostě na dochucení - často i tofu bývá
okořeněné).
V teplé kuchyni - ve školní jídelně nám ho dávali jako kostku
k bramborám - to nic moc. Ale klidně bych ho obalila, případně
gratinované se zeleninou, zapečené. Všechno asi záleží na tom, zda máš
přírodní, kořeněné nebo uzené tofu…
já jenom doplním to, co řekla lucianka. Na Labužníku je 69 receptů . V Kanadě jsem připravovala recepty z Japonska a z Thajska a s radostí také na ně chodila do restaurací. Takové Sake Tofu Agedango z Japonska, nebo smažené Tofu s arašidovou omáčkou z Thajska je klasika a opravdu mňam, ale to mě jenom tak rychle napadlo, těch dobrých receptů je na Labu hodně V receptu by mělo být napsané o jaké tofu se jedná . Ty však mluvíš o sýru…?
tofu je samo o sobě celkem bez chuti,takže je vhodné ho před přípravou marinovat.pro dosažení zajímavější konzistence ho zkus zmrazit a po rozmrazení dál zpracovávat.já se s tím většinou moc nepářu-naložim ho,pořádně obalím v koření a pak smažím plátky na pánvi nebo griluju.
tofu se říká v Čechách „sojový sýr“… proto jsem to napsala… i když vím, že se sýrem to nemá nic společného… možná, při troše fantazie, snad ten vzhled…
Babi - ptám se právě proto, že je na Labužníkovi tolik receptů a tak jsem byla zvědavá, co mi doporučíte
Lucianko - já teprve dělám „průzkum“, takže doma zatím nemám žádné tofu…a taky jsem nevěděla, zda je lepší koupit již ochucené, nebo zpracovávat přírodní tofu…
Chocolat - co to zmrazení s tofu udělá?? Bude mít tužší konzistenci po rozmrazení?
Moje mamka dělala pro naše děti bezva recept. Osmahla na kolečka nakrájený pórek, k tomu přidala na kostičky pokrájené tofu, zalila rozkedlaným vejcem(trošku osolila a protožeto bylo opravdu pro malé děti, tak to nekořenila), nechala zdrcnout a byla to míchaná vejce(většinou jen jedno) se sýrem. k tomu čerstvý chléb s máslem. Také tofu přidávala do omáček(koprové..) a bramborového guláše(skutečně jen z brambor a hodně cibule, žádné maso). Tofu se dá přidat i do různých pomazánek. Záleží na fantazii, zda se použije přírodní tofu nebo ochucené. Fantazii se meze nekladou. Chce to zkoušet a zkoušet a nebát se. Hodně chuto do experimentování.
zmrazením se,jak je známo,kapaliny rozpínají,což způsobí,že textura tofu se potrhá a nebude tak jednolitá,ale víc vláknitá jako maso.no k masu to má sice daleko,ale za zkoušku nic nedáš.
nejlepší recepty jsem našla v jedné asijské kuchařce, kterou jsem dostala před 2 lety od kolegyně k narozeninám … jak jen budu přestěhována do nového bytečku , dám na Labužníka nějaký vyzkoušený a chutný recept - teď mám dočasně všechny kuchařky odvezené mimo mé přechodné bydliště … brzy se to však již změní
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz