Tofu - co s tím?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ajta
590 příspěvků 05.02.05 12:16
Tofu - co s tím?

Ráda bych se zeptala našeho labužnického osazenstva na sýr tofu… chtěla bych ho vyzkoušet, našla jsem i pár receptů, ale přesto mne zajímají vaše zkušenosti a to hlavně v teplé kuchyni.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 05.02.05 12:29
Ajto,

tofu za studena používám do salátů - na drobno nakrájet a použít jako balkán čí cottage (prostě na dochucení - často i tofu bývá okořeněné).
V teplé kuchyni - ve školní jídelně nám ho dávali jako kostku k bramborám - to nic moc. Ale klidně bych ho obalila, případně gratinované se zeleninou, zapečené. Všechno asi záleží na tom, zda máš přírodní, kořeněné nebo uzené tofu…

 
babi
6360 příspěvků 05.02.05 13:20
Ajti...

já jenom doplním to, co řekla lucianka. Na Labužníku je 69 receptů . V Kanadě jsem připravovala recepty z Japonska a z Thajska a s radostí také na ně chodila do restaurací. Takové Sake Tofu Agedango z Japonska, nebo smažené Tofu s arašidovou omáčkou z Thajska je klasika a opravdu mňam, ale to mě jenom tak rychle napadlo, těch dobrých receptů je na Labu hodně V receptu by mělo být napsané o jaké tofu se jedná . Ty však mluvíš o sýru…?

 
chocolat
106 příspěvků 05.02.05 13:53
jenom dodám,že

tofu je samo o sobě celkem bez chuti,takže je vhodné ho před přípravou marinovat.pro dosažení zajímavější konzistence ho zkus zmrazit a po rozmrazení dál zpracovávat.já se s tím většinou moc nepářu-naložim ho,pořádně obalím v koření a pak smažím plátky na pánvi nebo griluju.

 
ajta
590 příspěvků 05.02.05 14:00
...

tofu se říká v Čechách „sojový sýr“… proto jsem to napsala… i když vím, že se sýrem to nemá nic společného… možná, při troše fantazie, snad ten vzhled…

Babi - ptám se právě proto, že je na Labužníkovi tolik receptů a tak jsem byla zvědavá, co mi doporučíte

Lucianko - já teprve dělám „průzkum“, takže doma zatím nemám žádné tofu…a taky jsem nevěděla, zda je lepší koupit již ochucené, nebo zpracovávat přírodní tofu…

Chocolat - co to zmrazení s tofu udělá?? Bude mít tužší konzistenci po rozmrazení?

 
Pistorka
17 příspěvků 05.02.05 23:53
...

Moje mamka dělala pro naše děti bezva recept. Osmahla na kolečka nakrájený pórek, k tomu přidala na kostičky pokrájené tofu, zalila rozkedlaným vejcem(trošku osolila a protožeto bylo opravdu pro malé děti, tak to nekořenila), nechala zdrcnout a byla to míchaná vejce(většinou jen jedno) se sýrem. k tomu čerstvý chléb s máslem. Také tofu přidávala do omáček(koprové..) a bramborového guláše(skutečně jen z brambor a hodně cibule, žádné maso). Tofu se dá přidat i do různých pomazánek. Záleží na fantazii, zda se použije přírodní tofu nebo ochucené. Fantazii se meze nekladou. Chce to zkoušet a zkoušet a nebát se. Hodně chuto do experimentování.

 
chocolat
106 příspěvků 06.02.05 12:19
trocha fyziky

zmrazením se,jak je známo,kapaliny rozpínají,což způsobí,že textura tofu se potrhá a nebude tak jednolitá,ale víc vláknitá jako maso.no k masu to má sice daleko,ale za zkoušku nic nedáš.

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 14.02.05 11:32
Občas tofu dělávám,

nejlepší recepty jsem našla v jedné asijské kuchařce, kterou jsem dostala před 2 lety od kolegyně k narozeninám … jak jen budu přestěhována do nového bytečku , dám na Labužníka nějaký vyzkoušený a chutný recept - teď mám dočasně všechny kuchařky odvezené mimo mé přechodné bydliště … brzy se to však již změní


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz