Titanová pánev

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Bobina
6 příspěvků 18.02.06 20:36
titanová pánev

ahoj lidičky,pomozte mi prosím.Koupila jsem si pánev Tecsoma - maxima a to 2×. Myslela jsem, že mám poprvé smůlu. Jdu jí opět vracet. V záhybu se udělaly zase puchýřky.
Jaké máte zkušenosti s titanovými pánvemi??? Viděla jsem předváděčku v Praze Stodůlkách a dost se mi to líbilo. Není to předražené? Jsem odhodlaná do toho investovat, protože vařím denně a ráda. Moc díky, že poradíte.

Reakce:
 
Pink
109 příspěvků 19.02.06 19:54
Mě Tescoma taky zklamala

sice ne titanovou pánví, ale teflonovýma pekáčkama. Jsou hrozně nekvalitní-mám je druhým měsícem a teflon seškrábnu nehtem! Asi jsou to poslední výrobky od této firmy.

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.02.06 20:53
Titanová pánev - Bobino,

než si koupíš další titanovou nebo teflonovou pánev, doporučuji ti přečíst si tuhle diskuzi.

 
Podskalacka
109 příspěvků 20.02.06 05:44
Teflonový pekáček TESCOMA -

musím se k vám přidat, děvčata. Mohu ho vyhodit, taky z něj teflon slezl a mám jej jenom od vánoc.

 
Florentyna
439 příspěvků 20.02.06 09:55
Teflonový pekáček od Tescomy

Taky jsem ho měla, jenomže jsem si myslela, že jsem ho hned napoprvé použila při moc vysoké teplotě, protože se mi pak při mytí oloupala půlka teflonu. TAle je pravda, že u ostatních teflonových pekáčků do trouby od jiných výrobců se mi to nestalo… Stejně však raději peču v keramice nebo na smaltu.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.02.06 17:35
Teflonové pekáčky

musím se k vám děvčata také přidat. Mám tři různé velikosti koupené v různou dobu a všechny se začaly loupat hned po začátku.
Odvážila jsem si před půlrokem koupit podobný v akci v Bille a (ťukyťuk na dřevo) všechno OK.

 
Arnost6
1 příspěvek 07.04.11 17:29
Titanová pánev

Vždycky jsem si myslel, že Tescoma je dobrá značka, ale nechal jsem se napálit. Koupil jsem si silikonové nádobí, které se ve spojích jaksi divně odlupovalo (takže Tescomu od té doby neberu).

Asi vím, jaké máte potíže. Když si koupíte drahou titanovou pánev za hodně peněz a brzy ji máte zničenou (přitom životnost titanové pánve je min. 10 let, tak to určitě zabolí, ale nedá se nic dělat, radím vám, kupte si novou a kvalitní. Vaření na titanovém nádobí je opravdu luxus. Já jsem si koupil titanovou pánev zde Titanová pánev s průměrem 32 cm, už ji mám 2 roky a je senzační. Takže tento obchod doporučuji, protože já jsem spokojený. Tak ať všichni, kdo tento článek budete číst dobře pochodíte. Najít v dnešní době kvalitu je opravdu těžké.

Edit admin - odkaz

 
Manana
1515 příspěvků 07.04.11 18:03
Pánve

Zapomeňte na drahé titanové a teflonové pánve a zkuste laciné ocelové, je to to nejlepší, na čem můžete vařit. Na ohni se sice trochu deformují, na indukční sporák to není, ale když si ji dobře zapálíte a zaběhnete a pak ji ošetřujete, nedáte na ní dopustit, dělá se na tom opravdu přepychově, nepřipaluje se a bez obav na ní můžete dělat jak na malém, tak i na prudkém ohni, až vám chytne vnitřek a krásně se navoní. Mají i s tlustým dnem.
Vřele doporučuju.
Mají je velice levně v Praze Záběhlicích. http://www.estefood.cz/

 
HONY VOKY
3 příspěvky 08.04.11 10:42
Rada

:-D Titanová pánev
Jestli máte titanovou pánev, která jeví jakékoli vady - vraťte ji!Hoďte jim jí na hlavu - a to i v případě že byla levná.Kupte si zase titanovou pánev (možná dažší), ale od jiného výrobce.Já mám dvě hranaté(od Střelbové).Je na ní 25 let záruka. Nejdřív (původně) jsem si koupil průměr 28cm a spokojenost obrovská. Ségra si na mé doporučení koupila také titanovou pánev (levnější)a když viděla a zkusila tu mou, vrátila její a šla do té mé. Brácha si to vyzkoušel u ní a už ji má též (stejnou jako já). Teď když už děti odešly z domova a se ženou málo jíme jsme to museli řešit. Pořídili jsme si menší - 20cm od stejného várobce. Když to jednou poznáte, nepopoužijete jinou. Výhod při běžném vaření moc,problémy žádné-použití na vše i do trouby na pečení.Vhodná je na všechny ohřevy a přežije nás.Nejdřív se nám zdálo cena kolem 2500 Kč moc, ale teď už ne. Byla to investice jednou provždy. Všem doporučuji.

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.04.11 16:35
TESCOMA

Tak ja som si od Tescomy kupila raz panvicu, po roku sa totalne zdrsnil teflon :( Raz som si kupila od nich este palacinkaren a po dvoch pouzitiach sa mi uplne vykrivila :( Takze od tescomy nechcem uz vobec nic a ked som si tu precitala este tolko zlych skusenosti, tak mam dost !

 
HONY VOKY
3 příspěvky 10.04.11 21:16
Máte pravdu

Když má jen takových zkušeností s Tescomou víc zákazníků, nebojte se nikdo od nich nic nebude chtít koupit. Neslyšel jsem žádnou chválu. Máte dva roky na vrácení(záruka). Tak neváhejte a hoďte jim to na hlavu. Kupte si titanovou pánev od firmy co to umí. Není té levné, ale stojí to za to. Pořídil jsem jí a nelituji. HONY VOKY

 
Eja
3836 příspěvků 17.04.11 10:58
Pánve,

to je téma, které jsem řešila do poměrně dost pokročilého věku - metodou pokus= omyl. Všechny myslitelné závady na jakémkoli povrchu od jakéhokoli výrobce, samozřejmě včetně Tescomy. :-?
Před asi čtyřmi lety jsem si nechala dát k Vánocům 2 titanové pánve Ballarini a letos sadu kastrolů stejného výrobce z povrchem Keravis. Mám jedinou zásadní výhradu - vaří v nich Babica :mrgreen: .
Ty pánve při skoro denním používání jsou jako nové a dělá se na nich skvěle. Doporučuji.

 
bocianka
528 příspěvků 17.04.11 11:09
Ejo,

i Babica má okruh svých příznivců (já se k nim nepočítám).
Možná že právě i díky jemu jsi se dozvěděla o tom nádherným nádobí, je opravdu skvělý (to nádobí).
Je sice dost drahý, ale opravdu se vyplatí. Neber to jako kritiku, ale pouze reakci na Tvůj příspěvek, se kterým souhlasím. :oops:

 
ocal
31 příspěvků 18.04.11 20:12
Desetileté zkušenosti s titanovým nádobím.

Jako provozní jsem se s titanovým nádobím setkal již v roce 1999.V té době jsem ještě nevěděl že titanové nádobí, co se týče kvality není stejné.Proto jsem objenal několik kusů od jedné nejmenované firmy.Opravdu nebylo levné.Bohužel netrvalo dlouho a začalo se odlupovat.Po této zkušenosti jsem na titan na nějakou dobu zanevřel.Ale pořád se v mé kuchařské mysli vybavovalo jak se na titanu v kuchyni dalo opravdu kouzlit.Tak jsem to nevzdal a začal jsem se podrobněji zajímat jak se titan.nádobí vyrábí.Zjištění bylo že důležitou operací je nanášení titanu na povrch nádobí, to má velký vliv na kvalit.Podle referencí na netu jsem v roce 2000 kontaktoval již v příspěvcích zmiňovanou firmu Střelbová(výhradní dovozce německé firmy Woll titanium).S tímto nádobím jsem do dnešní doby velice spokojen.Když potřebuji doplnit sortiment,jednoduše zavolám OZ a ten vše zařídí.Opravdu profi.přístup.Všem doporučuji.

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.04.11 04:30

Pánev od Jamie Oliver od Tefal bylo velké zklamání.
Po pár měsících se začlo jídlo přichytávat. Nedoporučuji.

Prodává se v ČR Scanpan z Dánska?
Mám pekáč a jsem s ním velice spokojená.

Pánev používám Circulon. Ta je patentovaná a vyráběná v US. Zatím funguje náramně, jak dlouho vydrží nevím. Záruka je doživotní.

 
victor
5 příspěvků 24.05.12 09:44

V ČR nádobí Scanpan už asi nekoupíte po obrovských problémech s reklamacemi na loupání (až 30%) musel Scanpan z ČR pryč

Co se týče pánví Circulon jde o standardní americkou technologii hard anodizing v kombinaci s PTFE na povrchu. Je to v podstatě americká verze titanového nádobí. Keramická vrstva se nevytvoří plasmovým nanesením oxidu hliníku s 5% oxidu titanu ale anodizací hliníkového substrátu. Jde o další verzi externí výztuhy PTFE systémů.
@esmeralda píše:
Pánev od Jamie Oliver od Tefal bylo velké zklamání.
Po pár měsících se začlo jídlo přichytávat. Nedoporučuji.

Prodává se v ČR Scanpan z Dánska?
Mám pekáč a jsem s ním velice spokojená.

Pánev používám Circulon. Ta je patentovaná a vyráběná v US. Zatím funguje náramně, jak dlouho vydrží nevím. Záruka je doživotní.
 
el grill
2 příspěvky 09.06.12 23:28

Panvice tecsoma sú sklamaním pre ľudí ktorý radi varia. Moja vydržala tri dni lebo sa mi na
nej robili bublinky. Radšej kúp tu drahšiu ktorá vydrží viac než rok

 
Petrkasna
2 příspěvky 15.10.12 15:58
Titan a nebo "titan"

Tak jsem koupil jednu pánev od fy Woll… - 24 cm od pí Střelbové na výstavě. Cena i s víkem cca 2400,– Kč (je na indukci). Je super!!! Ono né vše, co má v názvu „titan“ je Titan - tak bacha. Kvalita není levná - viz ten odkaz ze 7. 4. Titanová pánev - tam to máte celé popsáno a tak to má být. To je zrovna jedna ze stránek, která stojí za zmíňku. Jinak ještě mám dobrou pánev od italské fy Ballarini - taky velmi dobré - myslím www. pánvicky. cz!!! Jen si pořádně prostudovat návod - co je potřeba dodržet - př. Ballarini nedat hned zkraje na plný knedlík ohřev - odlup na povrchu?. To zase u fy Woll jsem našel jiné - né myčka a nedávat nekvalitní oleje na teplotu 300 °C. Připálí se a problém. Kdo není Fůl, tak ji použije dle návodu a má ji na celý život (obrazně :-))A plně využije hlavních výhod - asi ta nej je odolnost proti poškrabání od kovových nástrojů a dlouhá životnost při dodržení rad výrobce - sou Folové co nic nečtou a pak se divěj - NECHápu!!

 
Eja
3836 příspěvků 15.10.12 17:39

První dvě pánve Ballarini mám tak asi 5 let, tři kastroly téže firmy dva roky, stále v provozu, umělohmotná ucha kastrolů snesou klidně 200 st v troubě -snesou, mám to vyzkoušené. Odolnost proti poškrábání od kovových nástrojů v pohodě. Už jsem jsem jeden „chválící“ příspěvek dávala, ale čas ukazuje, že jsem nekecala. Myčku nevím, myju ručně ( všechno).

 
Petrkasna
2 příspěvky 15.10.12 18:17
Ballarini

Pokud se nepletu, nejde o umělou hmotu, ale silikon?? Ta ucha troubu snesou! :dance: :dance:

 
DanielaE
14 příspěvků 16.10.12 09:58
Titan od Ety

Já používám titanové nádobí od fy ETA už cca 5 let - čtvercová pánev, rendlík, polévkový hrnec, pekáč, WOK a vystačím na celé vaření. Samozřejmě skleněná parní nástavba na vaření v páře nesmí chybět. Díky vaření v tomto titanovém nádobí, kde nemusím používat tuk, mám 20 kg dole a stále dál vyvařuji i mým třem chlapům. V hrncích se dělá jídlo opravdu rychle, bez připáelní a následná údržba je prakticky nulová. Vřele doporučuji všem, kdo chtějí udělat něco rpo své zdraví!!!

 
victor
5 příspěvků 24.10.12 04:38
titan od progussu

Pánev jste si koupil kvalitní jen s tím rozdílem že Pro Titanium Guss není v žádném případě titanové nádobí. Jde o odlévané nádobí které je pokryto dvouvrstvým PTFE systémem Quantanium, které bylo před 2 lety nashrazeno třívrstvou variantou důvodu velmi slabé účinnosti. Životnost nádobí je tak 2 roky a tomu odpovídá i cena, tedy pokud je v akci a koupíte to za 1000 Kč. Výhoda je masivní korpus a nevýhoda odlité uši které pálí. Povrch se většinou neloupe ale odejde to na vydření. Stejný příklad je stará ETA Titanium Eclusive která má stejný povrch. Toto nádobí je v podstatě odlitek s teflonem, na titan zapomeňte.

 
victor
5 příspěvků 24.10.12 04:43
Ballarini

Pro Eja: Ballarini Titanio je skutečné titanové nádobí. Korpus je sice lisovaný a má tlouštku dna 6 mm a stěny 3 mm ale uvnitř je skutečně vrstva keramického materiálu s obsahem 5% oxidu titanu. Nepřilnavý povrch je navíc Švýcarský Durit Protect Plus, který sám o sobě plasmu nahrazuje. Jediný problém těchto pánví je zvýšená náchylnost na loupání a odprýskávání Teflonového povlaku. Je to bohužel daň za levnou a rychlou italskou výrobu. Jinak není nic co by se dalo vytknout..

 
victor
5 příspěvků 24.10.12 04:55
trochu vysvětlení Woll

Pánve od výrobce WOLL které prodává Střelbová jsou typu Titanium Nouvo 6, je to střední linie titanových pánví. Woll opravdu dodržuje tradici výroby a používá starou technologii 20 let. Na odlitek se aplikuje kerasmická vrstva oxid hliníku a a5% oxidu titanu a povlakuje se tenkou vrstvou PTFE. Woll používá systém Corflon Ultra od firmy ILAG ze Švýcarska. Pánve jsou skutečně titanové a kvalitní. Woll má i řadu Diamonds Best kde tvrdí že přidává do PTFE systému průmyslové diamanty jako výztuhu (dodavatel je Swiss Diamond), ve skutečnosti aplikují na odlitek systém Durit Resist Pro od Ilagu. Je to asi top kvalita která se dá současnou technologií dosáhnout. Woll nemá vlastní slévárnu, odlévá pro ně firma LMW. Woll si zaslouží pochvalu za to že ceny nádobí jsou odpovídající kvalitě a výrobní ceně. Co se týče zacházení tak platí vždy a stále: Porvch je odolný do 260°C, při delším skladování třeba polívky v ledničce nedávejte okamžitě zahřívat naplno na sporák. Vodní vlhkost která migruje skrz vrstvu se při odpařování expanduje a může potrhat povlak PTFE. Pane při 300°C je vám jedno jaký olej používáte, protože jste daleko nad tepluodolností PTFE. Odolnost vůči poškrábání je dána tvrdostí keramické vrstvy pod PTFE.

 
Suri.Suri
1 příspěvek 25.04.17 10:01

Jaké pánve sjou nejlepší? Ráda bych si koupila novou…ALe jakou? Titanova, mramorova, keramicka…?

 
RitaKa
22 příspěvků 11.05.17 19:17

Titanové pánvě me zklamaly. možná mě tu ukamenujete, ale teď smažím na hliníku a jsem spokojená 8o

 
Leny5
7 příspěvků 05.09.18 12:30

mám jednu titanovou pánev a strašně se mi na ní všechno lepí… používám jen s velkou vrstvou oleje anebo na grilování na grilu, na to je výborná :)

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz