Tip na zavařování...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
penda
4752 příspěvků 18.07.04 03:22
Tip na zavařování...

kdo držíte štíhlou linii, či nemůžete cukr ze zdravotních důvodů nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, zavařujte ovoce bez použití cukru…stačí, když na dno sklenice dáte na špičku nože soli (sůl totiž „vytáhne“ sladkost z ovoce), naplníte ji až po okraj očištěným ovocem, zalijete převařenou vodou (ovoce musí být, pochopitelně, potopeno), uzavřete víčkem a sterilujete podle zralosti a tvrdosti ovoce cca 20 minut.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 18.07.04 03:33
Tip č. II

zkuste „lenivky“ kompoty…kdo zná moje „lenivky“ okurky, ví, o čem mluvím … :-))
cukerný roztok do kompotů nahraďte cukrem…cca 1-3 lžíce cukru vsypejte přímo do každé sklenice a zalijte převařenou teplou vodou. Uzavřete a sterilujte 20 minut při teplotě 85° C.

 
penda
4752 příspěvků 18.07.04 03:36
Tip č. III...

zajímavou příchuť a efektní vzhled zavařeniny získáte, když ji doplníte oloupanými a podrcenými mandlemi. Do džemu z 1 kg ovoce (např. višní nebo malin) přidejte asi 50 g mandlí.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz