kdo držíte štíhlou linii, či nemůžete cukr ze zdravotních důvodů nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, zavařujte ovoce bez použití cukru…stačí, když na dno sklenice dáte na špičku nože soli (sůl totiž „vytáhne“ sladkost z ovoce), naplníte ji až po okraj očištěným ovocem, zalijete převařenou vodou (ovoce musí být, pochopitelně, potopeno), uzavřete víčkem a sterilujete podle zralosti a tvrdosti ovoce cca 20 minut.
|
Tip na zavařování...
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Reklama
Reklama
Tip č. II
zkuste „lenivky“ kompoty…kdo zná moje „lenivky“ okurky, ví,
o čem mluvím …
cukerný roztok do kompotů nahraďte cukrem…cca 1-3 lžíce cukru vsypejte
přímo do každé sklenice a zalijte převařenou teplou vodou. Uzavřete a
sterilujte 20 minut při teplotě 85° C.
Tip č. III...
zajímavou příchuť a efektní vzhled zavařeniny získáte, když ji doplníte oloupanými a podrcenými mandlemi. Do džemu z 1 kg ovoce (např. višní nebo malin) přidejte asi 50 g mandlí.
Reklama
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie