Prosím o radu, objevila jsem úžasný recept na steaky, jenže hlavní ingrediencí je Texasské koření a já si neuvědomuju, že bych něco takového někdy viděla. Díky za radu. Lass
Texasské koření
dělá texas gril-tady je popis:
Gril Texas
Směs jemně mletého koření a dalších pří:,–(, která je zvláště
vhodná na grilované speciality, ale i k přípravě minutek. Používejte ji
k nakládání a kořenění grilovaných či pečených steaků, kotlet,
drůbežího a mletého masa i do sekané pečeně a karbanátků.
v Texasu používají Cajun, což je směs různých druhů koření od paprik po římský kmín, používá se v jižních státech U.S.A. od N. Orleans přes N. Mexico po Texas, a je výborné, ale už slané, takže při jeho použití nesolit!. Někde jsem ho v Čechách viděl, ale jako sklerotik už nevím kde, sorry jako líto.
Vážená Lassienko,
S tím texaským kořením bych to chtěl trochu upřesnit. To víte, že
nejspíše existuje Texaské koření.
Kde jsou ty doby kdy jedinou směsí koření bylo francouzské Quatre epices, česky čtvero koření, což je francouzská směs koření pro masité pečeně a dušeniny, která se někdy ale skládá z více druhů koření. Chutná jako směs muškátového oříšku, zázvoru a bílého pepře. Další koření které může být v této směsi obsaženo je nové koření, muškátový květ, skořice, bobkový list, majoránka, rozmarýna a šalvěj.
Všechny firmy na světě, které dodávají koření dnes přicházejí se směsi koření téměř na všechno tudíž i se směsí na steaky. Ale pokud se steaků týká, tak si myslím že o nich něco vím, a tak Vám musím říci, že pravý znalec steaků by si svůj steak nenechal žádným kořením pokazit a v Texasu, pokud byste na nějaký steak dala koření, tak vyfasujete sto let tisíciletého žaláře.
Cajun je ale úplně jiné zvíře. Cajun je název potomků z francouzské kolonie ve východní Kanadě zvané Acadia, kteří byli Brity v roce 1755 z této kolonie vysídleni. Cajunové se u:,–(ili v Jižní Luisiáně v regionu St. Martinville, kde si dodnes udržují svoje zvyky a kulturu. Cajunové se liší od místních Kreolů tím, že nepřišli do Luisiany přímo z Francie ale jsou potomci Francouzských předků kteří bili usazeni v Kanadě. Jejich kuchyně která se vyznačuje tím, že je velice kořeněná si získala místo mezi mezinárodně uznávanými kuchyněmi, ale sorry, na typické americké steaky by si ani v Novém Orleansu neopovážili nějaké koření dát.
Já jsem se již zmínil, že pracuji na semináři přípravy steaků a
jakmile to sesmolím, tak Vám k těm steakům eventuálně napíši více.
Mike
dostala jsem cajunské koření před několika lety a chuťově nemá s Texas grilovacím kožením mnoho společného, je úžasné. Bohužel už není. Ale podle dárkyně soudím - její oblíbená „dárková štace“ jsou prodejny Botanicus, tak bych to zkusila možná tam. Bylo v malé kameninové mističce s dřevěným víčkem…
a pokud neuspěješ při výpravě za prodávaným cajunským kořením, tak
si ho zkus namíchat…
Na Labužníkovi je recept na "cajunské koření - domácí směs ":http://www.labuznik.com/recipe.php?…
V komentářích pod receptem najdeš i příklady jídel, ve kterých se toto
koření dá s úspěchem použít
Přeji hezký den
Tak Botanicus mám kousek, zkusím tam zabrousit, díky za tip. Pokud by si ho ale někdo plánoval přivézt z cest, tady se hlásí zájemce.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
