Dá se to najít v menu každé italské restaurace, ale nikdo vlastně
neví jak se to dělá. Prosímvás udělali byste mě hroznou radost kdybyste
snad tento recept znali, ale prosím ne ze sýru tavených ale ze skutečných
sýru a se smetanou.
Předem dík Vláďa
Těstoviny se čtyřmi druhy sýra
… že si v malém kastrůlku rozehřeju asi 80g másla, předtím už mám nastrouhaný sýr, většinou mozzarellu, parmazán, tvrdý eidam nebo nějaký podobný a potom pro zpestření nějakého zrajícího smraďocha (nivu, camembert, …), postupně je vmíchávám a ředím smetanou. Omáčka by se neměla vařit, jde jen o to sýry roztavit a zředit.
Potom je ještě pecka dochutit omáčku nasekanými vlašskými (případně pekanovými) ořechy. No a v podstatě se do toho dají přidat i na másle orestované houbičky, nebo paprikou vyhnat barvu do lehce narůžovělé nebo … nebo třeba něco jinýho
Já to dělám úplně jednoduše. Do kastrůlku si dám asi dvě deci mléka, nebo půl na půl se smetanou. Jakmile je mléko horké, nasypu tam nastouhaný eidam, nastoruhaný uzený sýr a nivu. Michám, míchám, míchám až se to všechno roztopí. Pokud nešetříme sýrem, není třeba zahušťovat. Nakonec pro barvu třeba nasekanou petrželku. Přesně takhle to dělají v jedné místní pizzerii a je to po pizze nejobjednávanější jídlo… A je to fakt moc mňam.