Těsto s přidáním jedlé sody -

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Podskalacka
109 příspěvků 13.11.06 22:17
Těsto s přidáním jedlé sody -

milí labužníci, co myslíte, je správné nechávat takové těsto odležet, nebo je lépe je hned péci?

Reakce:
 
goralka
271 příspěvků 13.11.06 23:43
...

Aj ja som zvedavá, ale sóda sa dáva aj do cesta na medovníčky a to sa necháva odpočinúť.

 
sim
293 příspěvků 14.11.06 00:36
hm

aj ja som zvedavy. v clankoch o sode sa vzdy pise ze reaguje na kysle a vodu a hned zacne bublat.
ale tiez pouzivam recept, kde sa nechava cesto vychladit, ba dokonca pani RUth Graves Wakefieldova tvrdi, ze nechavala svoje cesto na noc v chladnicke.
takze myslim, ze to mozeme rovno uzavriet vdaka nasej praktickej skusenosti?
alebo radsej diplomaticky - zalezi od receptu :-))

 
Podskalacka
109 příspěvků 14.11.06 05:59
Proč se ptám?

Někdy se mi totiž zdá, že povrch perníčků po upečení není tak rovný, jak bych si představovala, jsou v něm drobné trhlinky, a tak přemýšlím, čím to asi může být. Jenže si stejně neuvědomuji, jestli je to v odleželém těstě nebo neodleželém, ale myslím si, že právě soda by mohla být na vině.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 19.11.06 14:08
...

Já jsem těsto na perníčky zadělávala minulý pátek a poslední plech dávala do trouby ve čtvrtek na povrchu perníčků žádně trhlinky nemám.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz