Teplovzdušná trouba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
valina
31 příspěvků 20.03.08 09:26
Teplovzdušná trouba

Milí Labužníci, máte vyzkoušenou teplovzdušnou troubu? O kolik stupňů mám snížit oproti normálnímu pečení? A vůbec, kdy teplovzdušnou použít a kdy ne.

Reakce:
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 20.03.08 14:54
Obecne

u horkovzdusne trouby plati - o 20 stupnu mene nez je uvedeno pro troubu normalni
horkovzduch doma mam a pouzivam ho takrka na vse, krome toho, kdy potrebuji pomalejsi pozvolne peceni - buchty, babovky, kolace…

 
buraci
1136 příspěvků 20.03.08 15:46
Jeste

Horkovzdusnou troubu nepouzivam ani na peceni masa vcelku, protoze dost vysusuje.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.03.08 17:45
Teplovzdušná trouba

mám ji od roku 1985 a dělám v ní všechno, protože jiný zdroj tepla než horký vzduch nemá. Nepamatuji, že bych použila vyšší teplotu než 200°C. Běžné pečení (moučníky i maso) je při 170°C. Housky peču tak, že je dám do trouby kynout, nechám je tak 30 min, nastavím termostat na 170° a zapnu. Po dosažení teploty peču tak 20 minut. Maso je lépe přikrýt a zpočátku jakoby dusit, opravdu vysušuje.

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 23.03.08 14:59
vynikající

je na pečení cukroví - více plechů najednou a je takové jakoby nadýchanější, ale jinak protože mám troubu kombinovanou, tak maso raději peču na klasiku a buchty, řezy a ostatní sladké na horký vzduch, opravdu je to asi o 20°C méně než u klasického pečení.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz