Milí Labužníci, máte vyzkoušenou teplovzdušnou troubu? O kolik stupňů mám snížit oproti normálnímu pečení? A vůbec, kdy teplovzdušnou použít a kdy ne.
Teplovzdušná trouba
u horkovzdusne trouby plati - o 20 stupnu mene nez je uvedeno pro troubu
normalni
horkovzduch doma mam a pouzivam ho takrka na vse, krome toho, kdy potrebuji
pomalejsi pozvolne peceni - buchty, babovky, kolace…
mám ji od roku 1985 a dělám v ní všechno, protože jiný zdroj tepla než horký vzduch nemá. Nepamatuji, že bych použila vyšší teplotu než 200°C. Běžné pečení (moučníky i maso) je při 170°C. Housky peču tak, že je dám do trouby kynout, nechám je tak 30 min, nastavím termostat na 170° a zapnu. Po dosažení teploty peču tak 20 minut. Maso je lépe přikrýt a zpočátku jakoby dusit, opravdu vysušuje.
je na pečení cukroví - více plechů najednou a je takové jakoby nadýchanější, ale jinak protože mám troubu kombinovanou, tak maso raději peču na klasiku a buchty, řezy a ostatní sladké na horký vzduch, opravdu je to asi o 20°C méně než u klasického pečení.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
