Sháním recepty na tzv. topingy… tekutější polevy vhodné na poháry, zmrzlinu a podobné. Třeba takovou čokoládovou,která neztuhne a dávali ji dříve před 30 lety v každé cukrárně na řezy z nanukáče. Pokud někdo ví i jak udělat polevu jinou, jahodovou, karamelovou či jinou budu ráda. Kupované jsou samá chemie a ani nám moc nechutnají. Děkuji všem
Tekutá poleva na zmrzlinu či poháry
Na netu je jich spousty
.
Musím letět…ráda něco přeložím. Vyber o které máš zájem.
Moc děkuji za ty čokoládové a kakaové. Ještě bych poprosila buď
o překlad(nejsem zdatná v překladu ang. textů), nebo jestli někdo
děláte nějakou jinou nečokoládovou. Syn nesmí kakao, ani ořechy.
Ideální by byla borůvková, nebo jahodová… meruňková nebo proskvová.
Hlavně , aby neztuhla a dala se používat jako tekutá poleva za studena.
Moc děkuji
Tuto polevu dělám často. Sice (asi) dlouho nevydrží, ale je superrychlá a nemusí se do ní dávat žádné konzervační prostředky.
Do minimixeru dám hrst jahod, lžíci práškového cukru a pro dospělé
lžíci alkoholu (Cointreau, Triple Sec a podobné).
Tady máme jahody většinou dosti kyselé. Jsou-li sladké neuškodí pár
kapek citrónové šťávy.
10 vteřin a je to.