Tatarka z Lidlu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Sylvie
2302 příspěvků 27.10.11 18:39
Tatarka z Lidlu

Tatarská omáčka Mikado je dobrá a cenově přijatelnější než Hellmans. Bez tatarky si u nás doma někteří členové rodiny neumí představit život. :-)

Reakce:
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.11 18:56
z Lidlu?

A ja dam do mixeru cely vejce (bez skorapky), pustim mixer, dolejvam olej dokud neni majoneza, pridam okurky, cibuli, sul, dochutim peprem a citronem a mam spoustu vyborne tatarky. Mnohem levnejsi a jeste 1000× chutnejsi :mrgreen:

Manana
1515 příspěvků 27.10.11 20:08
Tatarka bez Lidlu

Wydro máš pravdu. Já tam ještě přidám trochu sekanýho zelenýho pepře z nálevu, něco kaparů, trochu hořčice z Dijonu, naředím lákem z okurek a skoro mi stačí ta tatarka samotná.

esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 23:02

Jako Wydra, vyrábím doma. Za těch pár minut to stojí.
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Sylvie
2302 příspěvků 28.10.11 07:36
Jéjda,

taky vyrábím tatarku sama, ale když zrovna nemůžete, rodina si ji sama nevyrobí, že. :wink:

ucitelas
328 příspěvků 28.10.11 09:21
Ještě

je tento web LABUŽNÍK ? tatarka z lídlu ach jo!

Alis
2617 příspěvků 28.10.11 17:49

Míšo, díky za tip. Jasně, že si tady všichni umí udělat tatarku vlastní, ale někdy nastane situace, kdy je dobré vědět, do kterého regálu sáhnout.
Domácí tatarku dělám docela složitě, protože máme rádi suroviny nastrouhané, najemno nakrájené. I tím se naše domácí tatarka liší od kupované.

gmp
1603 příspěvků 28.10.11 17:50
lídl

Já ji tam taky kupuju, furt mám v ledničce jednu rezervovou, pro případ náhlého záchvatu lenory a světe div se, ještě jsem z toho nezesnul. A nějak mi připadá normálnější nakoupit v Lídlu, než chodit s vytrčenym malíčkem po „Farmářských trzích“ a tam kupovat od překupníků máslo z Makra, které deset minut před tim někdo osvobodil z fabrického obalu. Mořské ryby z vlastního chovu… Gothaj o kterém vám překupník tvrdí, že v něm nejni gram mouky… atp

Taanka
107 příspěvků 18.11.11 10:22
ucitelas píše:
je tento web LABUŽNÍK ? tatarka z lídlu ach jo!

A co jako? V Lidlu mají kvalitní potraviny, tady zas myslím vykřikuje někdo, kdo je tak cool, že tam v životě nebyl..
Mimochodem ona i ta majonéza Mikado je naprosto úžasná :)!!! Tak dobrou a hustou nikde jinde nemají…

ucitelas
328 příspěvků 18.11.11 10:27
A nic no

Tak vy zase vykřikujte, že nakupujete v Lídlu a co jako?

Taanka
107 příspěvků 19.11.11 14:10

A co jako? No na rozdíl od vás nepíšu o něčem, o čem nic nevím :-D

gaburiatko
739 příspěvků 08.01.12 16:20
Domaca tatarka

Ja nie som leniva vyrobit doma tatarku, aj ked my to moc nejeme, ale ja sa bojim salmonely zo suroveho vajicka :( Nevadi vam, ked pouzivate surove vajcia ? Kvoli tomu nerobim ani prave tiramisu ani chocolate mousse :(

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.01.12 18:34
Syrová vejce

od domácích slepic používám a konzumuji, co jsem se vdala do hospodářství, tj. už 27 let. Ani jednou nikdo z nás zažívací problém z vajec neměl. A to ty naše potvory sezobnou kdeco…
P.S. Samozřejmě že teď ťukám na vše kolem sebe, abych nezakřikla.

esmeralda
4813 příspěvků 08.01.12 21:10

Gaburiatko, vyhýbáš se jízdy autem? Nehody se stávají každý den.
S vajíčky je to to samé. Stát se to může, ale většinou se to nestane. :andel:

gaburiatko
739 příspěvků 10.01.12 21:35
Esmeralda

Esme, dobra poznamka :) A to havarka je horsia ako salonela :) No priznam sa, ze v talianskej restike si dam aj tiramisu zo surovych vajec, hovorim si, snad su tieto vajicka OK, aj doma si volske oko robim tak, ze mam tekute zltko, takze salmonela mozna. Ja som asi trochu poznacena, kedze nam na vyske tlkli celkom dost mikrobiologie do hlav. Ja hovorim, ze nevedomost je sladka, potom sa clovek tolko neobava. Ale ja som tak trochu viac uzkostliva vo viacerych smeroch, nezije sa s tym prijemne a priznam sa, ze sa aj tomu soferovaniu vyhybam. Soferujem, ale necitim sa v aute komfortne…Ale bojujem s tym, len je to boj na dlhe trate…

goralka
271 příspěvků 11.01.12 23:47
Založte si novú tému

a tam si debatujte koľko chcete - všetci tí, ktorí sa niečoho bojíte a nekazte nám ostatným chuť.
To už nie je strach, to je posadnutosť a dôkaz toho, ako sa stokrát opakovaná lož stáva pravdou. Akonáhle je reč o surových vajíčkach, vždy sa nájde v diskusii aspoň jeden človek, čo vytiahne salmonelózu.

Navrhujem adminovi, aby takéto príspevky automaticky presúval do tej témy.

Už som to chcela napísať stokrát, ale vždy sa zahamujem, aby som sa nedotkla toho, kto to prvý začne. Dnes som sa už neovládla, ale ospravedlňujem sa gaburiatku, nie je to nič osobné voči nej, len povestná posledná kvapka.

esmeralda
4813 příspěvků 12.01.12 00:22

Goralko, zkus se několikrát zhluboka nadechnout. Ono to přejde. :D

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 12.01.12 11:49

Prosím věnujte se původnímu tématu diskuse.

Tereza

Manana
1515 příspěvků 12.01.12 15:30
Lidl

A už jsme tam!

ucitelas
328 příspěvků 13.01.12 17:15
Kde
Admin Labužník.com píše:
Prosím věnujte se původnímu tématu diskuse.Tereza

je hranice mezi adminem a cenzorem ????

esmeralda
4813 příspěvků 13.01.12 21:29

Učitelas, tady už není.

Pepíčku vrať se! Vše odpuštěno! :hug:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 14.01.12 11:23
ucitelas píše:
je hranice mezi adminem a cenzorem ????

A kde cenzuruji? Pouze připomínám téma diskuse, která se týká zkušeností s tatarkou z LIDL. Slušně upozornit na Off Topic příspěvky z pozice adminky snad ještě mohu :roll:

Pokud chcete diskutovat nebezpečí syrových vajec, můžete si založit novou diskusi.

Tereza

bocianka
528 příspěvků 14.01.12 12:27
Terezko,

máš naprostou pravdu.

ucitelas
328 příspěvků 14.01.12 16:37
Ale,ale

a kdo mi smáznul naprosto nevinné příspěvky na téma křehké těsto admin,nebo cenzor ??

casino
4482 příspěvků 14.01.12 18:17

No, buďme rádi, že se tady admin realizuje…

Alis
2617 příspěvků 14.01.12 19:03

Jistě, buďme rádi, když se admin realizuje. Není bez zajímavosti, že výroky o pr… ho nechávají chladným.

Pokud chceš jít, Terezo, do důsledků, pak už první odpovědi na příspěvek neodpovídají tématu „Zkušenost s tatarkou z Lidlu“. Podle této logiky měla už Wydra a ostatní založit nové vlákno, jak udělat domácí tatarku…

Nevím, připadá mi to napomínání už trochu přitažené za vlasy. Mně se sedí líp u stolu, kde hovor přirozeně plyne, naopak u stolu s moderátorem diskuzí, kde se nesmím odchýlit od tématu si připadám křečovitě a svázaně.

P.S: Pořád ale snáším lépe, když mě admin okřikne, než když maže. Nesmazané příspěvky tvoří obrázek o člověku rychleji a přesněji - taková fotka s vysokým rozlišením :-)

casino
4482 příspěvků 15.01.12 09:19
Alis,

…omlouvám se, chybička se vloudila :oops:
Ten předcházející příspěvek měl být:
No, buďme rádi, že se admin realizuje tady…
:) :mrgreen: 8)

ucitelas
328 příspěvků 15.01.12 13:07
casino

ano, někdo má rád holky a jiný zase vdolky

ing.kudykam
5 příspěvků 05.08.13 14:57

Souhlasím i dle testů má Mikado nejvyšší podíl vajec mezi ostatními tatarkami. Osobně sem ji ale ještě neochutnal.

Eja
3838 příspěvků 11.04.14 15:24
Chřest!!!

Nechci zakládat nové vlákno, ale dnes jsem po asi roce po noční hned ráno navštívila Lidl a ejhle - v dubnu chřest, bratia Slováci :potlesk: Zelený od pohledu nevypadal v ideální kondici, ale ze svazků bílého jsem si vybrala. Lámal se pěkně ve dvou třetinách, z „nožiček“ bude polévka. Žádné zapékání, žádný bešamel, žádná šunka, žádný parmezán. Pařáček, 6 minut al dente, 1 ztracené vejce na talíř + kousek másla, trochu soli. Na první chřest se těším každý rok už od zimy :)

Kamila811
4 příspěvky 15.12.17 15:31
Lidl potraviny

V Lidlu nakupujeme hodně ty „lidlácké“ potraviny. Od těstovin, po pití atd. Jde o docela kvalitní potraviny za slušnou cenu. A navíc lze se podívat třeba sem ** kde najdete aktuální leták a ušetříte ještě víc :)

Edit admin - odstraněn odkaz

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz