Tatarská omáčka Mikado je dobrá a cenově přijatelnější než
Hellmans. Bez tatarky si u nás doma někteří členové rodiny neumí
představit život.
Tatarka z Lidlu
A ja dam do mixeru cely vejce (bez skorapky), pustim mixer, dolejvam olej
dokud neni majoneza, pridam okurky, cibuli, sul, dochutim peprem a citronem a
mam spoustu vyborne tatarky. Mnohem levnejsi a jeste 1000× chutnejsi
Wydro máš pravdu. Já tam ještě přidám trochu sekanýho zelenýho pepře z nálevu, něco kaparů, trochu hořčice z Dijonu, naředím lákem z okurek a skoro mi stačí ta tatarka samotná.
Jako Wydra, vyrábím doma. Za těch pár minut to stojí.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Míšo, díky za tip. Jasně, že si tady všichni umí udělat tatarku
vlastní, ale někdy nastane situace, kdy je dobré vědět, do kterého regálu
sáhnout.
Domácí tatarku dělám docela složitě, protože máme rádi suroviny
nastrouhané, najemno nakrájené. I tím se naše domácí tatarka liší od
kupované.
Já ji tam taky kupuju, furt mám v ledničce jednu rezervovou, pro případ náhlého záchvatu lenory a světe div se, ještě jsem z toho nezesnul. A nějak mi připadá normálnější nakoupit v Lídlu, než chodit s vytrčenym malíčkem po „Farmářských trzích“ a tam kupovat od překupníků máslo z Makra, které deset minut před tim někdo osvobodil z fabrického obalu. Mořské ryby z vlastního chovu… Gothaj o kterém vám překupník tvrdí, že v něm nejni gram mouky… atp
ucitelas píše:
je tento web LABUŽNÍK ? tatarka z lídlu ach jo!
A co jako? V Lidlu mají kvalitní potraviny, tady zas myslím vykřikuje
někdo, kdo je tak cool, že tam v životě nebyl..
Mimochodem ona i ta majonéza Mikado je naprosto úžasná !!! Tak dobrou a hustou nikde jinde
nemají…
Ja nie som leniva vyrobit doma tatarku, aj ked my to moc nejeme, ale ja sa
bojim salmonely zo suroveho vajicka Nevadi vam, ked pouzivate surove vajcia ? Kvoli
tomu nerobim ani prave tiramisu ani chocolate mousse
od domácích slepic používám a konzumuji, co jsem se vdala do
hospodářství, tj. už 27 let. Ani jednou nikdo z nás zažívací problém
z vajec neměl. A to ty naše potvory sezobnou kdeco…
P.S. Samozřejmě že teď ťukám na vše kolem sebe, abych nezakřikla.
Gaburiatko, vyhýbáš se jízdy autem? Nehody se stávají každý den.
S vajíčky je to to samé. Stát se to může, ale většinou se to
nestane.
Esme, dobra poznamka A to havarka je horsia ako salonela
No priznam sa, ze v talianskej restike si dam
aj tiramisu zo surovych vajec, hovorim si, snad su tieto vajicka OK, aj doma si
volske oko robim tak, ze mam tekute zltko, takze salmonela mozna. Ja som asi
trochu poznacena, kedze nam na vyske tlkli celkom dost mikrobiologie do hlav. Ja
hovorim, ze nevedomost je sladka, potom sa clovek tolko neobava. Ale ja som tak
trochu viac uzkostliva vo viacerych smeroch, nezije sa s tym prijemne a priznam
sa, ze sa aj tomu soferovaniu vyhybam. Soferujem, ale necitim sa v aute
komfortne…Ale bojujem s tym, len je to boj na dlhe trate…
a tam si debatujte koľko chcete - všetci tí, ktorí sa niečoho bojíte a
nekazte nám ostatným chuť.
To už nie je strach, to je posadnutosť a dôkaz toho, ako sa stokrát
opakovaná lož stáva pravdou. Akonáhle je reč o surových vajíčkach,
vždy sa nájde v diskusii aspoň jeden človek, čo vytiahne salmonelózu.
Navrhujem adminovi, aby takéto príspevky automaticky presúval do tej témy.
Už som to chcela napísať stokrát, ale vždy sa zahamujem, aby som sa nedotkla toho, kto to prvý začne. Dnes som sa už neovládla, ale ospravedlňujem sa gaburiatku, nie je to nič osobné voči nej, len povestná posledná kvapka.
Admin Labužník.com píše:
Prosím věnujte se původnímu tématu diskuse.Tereza
je hranice mezi adminem a cenzorem ????
ucitelas píše:
je hranice mezi adminem a cenzorem ????
A kde cenzuruji? Pouze připomínám téma diskuse, která se týká
zkušeností s tatarkou z LIDL. Slušně upozornit na Off Topic příspěvky
z pozice adminky snad ještě mohu
Pokud chcete diskutovat nebezpečí syrových vajec, můžete si založit novou diskusi.
Tereza
Jistě, buďme rádi, když se admin realizuje. Není bez zajímavosti, že výroky o pr… ho nechávají chladným.
Pokud chceš jít, Terezo, do důsledků, pak už první odpovědi na příspěvek neodpovídají tématu „Zkušenost s tatarkou z Lidlu“. Podle této logiky měla už Wydra a ostatní založit nové vlákno, jak udělat domácí tatarku…
Nevím, připadá mi to napomínání už trochu přitažené za vlasy. Mně se sedí líp u stolu, kde hovor přirozeně plyne, naopak u stolu s moderátorem diskuzí, kde se nesmím odchýlit od tématu si připadám křečovitě a svázaně.
P.S: Pořád ale snáším lépe, když mě admin okřikne, než když maže.
Nesmazané příspěvky tvoří obrázek o člověku rychleji a přesněji -
taková fotka s vysokým rozlišením
…omlouvám se, chybička se vloudila
Ten předcházející příspěvek měl být:
No, buďme rádi, že se admin realizuje tady…
Souhlasím i dle testů má Mikado nejvyšší podíl vajec mezi ostatními tatarkami. Osobně sem ji ale ještě neochutnal.
Nechci zakládat nové vlákno, ale dnes jsem po asi roce po noční hned
ráno navštívila Lidl a ejhle - v dubnu chřest, bratia Slováci Zelený od pohledu nevypadal v ideální
kondici, ale ze svazků bílého jsem si vybrala. Lámal se pěkně ve dvou
třetinách, z „nožiček“ bude polévka. Žádné zapékání, žádný
bešamel, žádná šunka, žádný parmezán. Pařáček, 6 minut al dente,
1 ztracené vejce na talíř + kousek másla, trochu soli. Na první chřest se
těším každý rok už od zimy
V Lidlu nakupujeme hodně ty „lidlácké“ potraviny. Od těstovin, po
pití atd. Jde o docela kvalitní potraviny za slušnou cenu. A navíc lze se
podívat třeba sem ** kde najdete aktuální leták a ušetříte ještě
víc
Edit admin - odstraněn odkaz
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
