tamarindová pasta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník hana202
1 příspěvek 22.02.10 13:46
tamarindová pasta

Koupila jsem zralé tamarindové plody a nikde jsem nenašla recept jak udělat tamarindovou pastu nebo tamarindový koncentrát. Může mi něko poradít?
Děkuji Hana2


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.10 16:39
Tamarind ...

a další, třeba tady

 
Louis
129 příspěvků 14.04.10 23:53
...

Hana 2

Pokud to máte na vaření, pak jste udělala malou chybu. Příště doporučují koupit u vietnamců, či číňanů kilový blok. Operace je velice jednoduchá. Lusky vyloupete a vařte v přiměřené dávce vody. Vaříte tak dlouho, až se vytvoří syrupovitá látka. Přes cdník to přepasirujte. Pořádně to všechno vařečkou prolisujte. Zůstanou tvrdé pecičky a travnaté úpony které můžet vyhodit. Syrup doporučuji ještě přecedit přes jemný cedník. Vařte pak do Vámi žádané hustoty. Na kuchyňskou přípravu se používá jiného druhu, který má tu typickou chuť a kyselost. Proto doporučují upravit syrup kyselinou cironovou než budete zahusťovat do podoby pasty. Pozor jak to bude houstnou ma to tendenci chytat dna. Je třeba to dobře sledovat. Přichycení dává nepříjemnou pachuť. Zřejmě děláte nějaký thajský recept? Nejsem erudovaný na tuto kuchyň, ale velmi často s tamarindem pracuji na výrobu různých omáček. Pokud to budete dělat z lisovaného blok, máte ušetřenou práci s vylupováním a ještě Vás to příjte neporovnatelně laciněji!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz