Syrové mleté vepřové

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 13.03.04 02:01
Syrové mleté vepřové

Známý mně popisoval něco jako tatarák, ale bylo to z mletého vepřového. Myslím že to mělo jakýsi německý název. Jestli někdo ví co to je, prosím pošlete recept. Díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pepicek
1309 příspěvků 13.03.04 03:56
v Bulharsku ...

… se něco podobného jmenuje Strandžanka a je to mleté maso namazané na bagetu a pak narychlo ohřáté na grilu masovou stranou připláclé na rošt … tady je recept .

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.03.04 04:53
...

Pepíčku, dík za rychlou odpověď. Recept vypadá zajímavě, ale asi to není ono. Tohle mleté se nevaří, to se jí syrové jako tatarák, snad se to může namazat na chleba.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.03.04 04:53
...

Pepíčku, dík za rychlou odpověď. Recept vypadá zajímavě, ale asi to není ono. Tohle mleté se nevaří, to se jí syrové jako tatarák, snad se to může namazat na chleba.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 13.03.04 19:20
Myslím, že se to jmenuje nějak jako Hackepeter,

ale neznám detaily. Určitě jsem to jedla a podívám se do učených knih.

 
babi
6360 příspěvků 14.03.04 00:42
Jenoféfa má pravdu...

pomazánka ze syrového vepřového se jmenuje Hackepeter. Mám na ni recept, který jsem dostala od vinaře, ke kterému naše německá rodina chodí nakupovat víno. Nechci však předbíhat a tak, až kdyby ji Jenoféfa nenašla, nebo bude jiná než ta co mám já, tak recept napíši.

Zatím Vás obě pozdravuji a přeji Vám příjemnou neděli!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 15.03.04 21:51
Hackepeter

Dnes jsem dala na Labužníka recept podle své učené knížky. A jak jsem koukala i babi tam dala recept. Rozdíl je více méně jen v tom, zda se dá žloutek nebo ne. Tím se to určitě nezkazí. Já jsem přepsala recept podle oficielní německé kuchařky, ale určitě se to dělá na více způsobů.

 
babi
6360 příspěvků 15.03.04 22:04
Jenoféfo...

já myslele, že recept (jak píšeš detaily) nemáš. Takže se Ti moc omlouvám, že jsem recept přidala a jestli chceš, můžu jej přepsat na něco jiného. Můj zdroj je ubrousek s napsaným receptem podle majitele určitých franských vinic

Zdravím Vás obě,

 
Jenofefa
1315 příspěvků 16.03.04 09:21
Babi,

nic se neděje, ať si každý vyzkouší - vždyť každé jídlo má fůru variant. Nechme tam oba. Mne naopak potěšilo, že jsme reagovaly obě. Jen jsem neměla čas to dřív hledat a přeložit. Myslím, že ta vzájemná spolupráce je na Labužníkovi to nejlepší. Recepty jsou určitě taky fajn, ale lidi jsou lepší. Děkuji.

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.03.04 06:46
...

Moc děkuji všem.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz