Svatební "garden party"

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Agatta
81 příspěvků 20.06.05 12:24
Svatební "garden party"

Co by Vám chutnalo v srpnu na svatební oslavě? (oběd, večeře, 2. večeře…)
Budeme mít asi 80 hostů, takže nejaký ten losos, a kaviár nepřipadá v úvahu (to až po svatbě .
Celý den by měl být raut, obsluha tak 4 lidi......k ve­čeru samoobsluha + „slkízecí čety“.
Poradíte?

Reakce:
DanaJ
1136 příspěvků 20.06.05 12:38
Jéé...

hned bych do toho šla taky…z…

… pojala bych to v jižanském stylu (Itálie, Španělsko, Řecko)

  • určitě ovocné, zeleninové a těstovinové saláty
  • různé slané pečivo, ale jen doma dělané
  • rozpálila bych gril na pořádný flákoty - steaky ze všech různých mas (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, treska…i mořské plody) …všechny už marinované; i tu zeleninku a ovoce bych opekla
  • sýry (mozarela, eidam, balkánský sýr, jadl, hermelín, niva… kozí sýr, ovčí…)
  • olivy plněné i neplněné, černé i zelené
  • hodně čerstvích bylinek (dobromysl, bazalka, tymián, rozmarýn, saturejka, pepř, česnek, cibule, šalvěj, máta, čilí - ty by nesměli chybět) a třeba ještě domácí …kmín, majoránka, paprika… (čína, mexiko, indie - do toho bych už nešla - to každému nechutná)
  • olivový olej …bych klidně postavla někde do kouta s různými dresingy a omáčkami
  • obložené mísy zeleninou a sýry by mohli sloužit jako suroviny k míchání salátů, které by si hosté míchali sami
  • ledové čaje - bylinkové (mátový na 100%…), ovocné
  • sekty světlý i růžový
  • vína jen lehká
  • boule s hodně ovocem i alkoholické
  • i to pivo bych přežila
  • tvrdej alkohol bych přihodila - ale jen kdyby musel nutně být - až večer, až by se začalo ochlazovat
  • á míchané drinky, kdyby byl barman, taky radši až večer - to jsou 100% zabijáky:-)
  • určitě bych vyhradila místo pro kuřáky někde v křoví za rohem, protože vím, jak je to nepříjemné pro nekuřáky (je to ošklivá závislost - sama se snažím přestat kouřit) - mezi ostatní bych je pustila až by šly dětičky spát a až by byla pokročilá noc, kdy by i hostů ubylo
  • k večeru bych postupně přecházela na českou kuchyni
  • po setmění bych přihodila ještě různé nakládané dobrůžky - okurky, cibulky, kapie, houby, čalamády… hermelíny, utopence…
  • taky různé salámy, klobásky, uzená masa, uzené sýry
  • samozřejmě zeleninu, ovoce, bylinky
  • možná bych nechala ještě gril, kdyby si chtěl někdo opíkat sám
  • taky nějaká ta slaná roláda, pečivo
  • určitě bych do ovocných a do sladkých receptů zkusila přihodit tu mátu

Asi jediné, co bych vůbec nemusela by byli zákusky s krémem. Ty z celého srdce nemusím. Hlavně v tom teple, které předpokládám v srpnu bude. A alkohol bych také podávala přes den pomálu. Nechtěla bych mít na svatbě opilé hosty už odpoledne.

…už nevím

Agatta
81 příspěvků 20.06.05 14:48
Díkis

DanaJ : moc děkuju za inspiraci…akorát asi nikoho nebudeme omezovat při kouření a při pití alkoholu. Přijde mi divné, říkat hostům, ať teďko nepijou alkohol.....každy se bude těšit na pivko…na vínko…
Ale jinak super ale opravdu super inspirace…
Budem to mít asi stejně jak jsi psala (jižanský)..ale k tomu klasické klobásy s hořčicí…a večer nejspíš uzené selátko…
Kdyžtak DanoJ ještě písni, moc se mi to od tebe pomohlo…a.

DanaJ
1136 příspěvků 20.06.05 15:40
Z..

…zz…není za co.

A s tím omezováním jsem to tak nemyslila (když nepočítám kouření).

Já bych jim ten tvrdej třeba ani neukázala a hodila ho do placu až odpolene. Co oči nevidí, to srdce nebolí. A záleží na Tobě, co poručíš čašnikovi, kdy a co nosit na stoly.

A brala bych to tak, že je to moje svatba a že se tam bude dít, co chcu já. Prostě až budu chtít rozlívat tvrdej, tak si všichni dají panáka a basta a ticho a šmitec.;-D

Budeš středem pozornosti, je to jednou za život a památka na pořád (dá-li pán Bůh). A aby Ti to zkazili nějací opilí příbuzní nebo nepříbuzní či kolem jdoucí, kteří se poperou, tak za to to nestojí.

A večer až se rozdá tvrdej, už tam třeba nebudeš a nebo už to nebude Tak vidět:-).

Tak hlavně ať to dóbře dopadne. A ať je to ta nejkrásnější svatba na céééličkým světě.
Tfuj tfuj, pliv pliv.

trikolka
383 příspěvků 20.06.05 20:26
jeste bych k tomu grilovani

pridala kukuricne klasy, nam nam nam, polivane bylinkovym maslem. to muze klido pido stat nekde u ledu. a klidne poruc, at lidi necudi (ja jsem nekurak a vzdycky mi to leze na nervy), protoze jak rika DanaJ, je to (poprve) jednou za zivot, podruhe to bude zas uplne jiny

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz