Kde v Praze koupím sušenou hořčici? Je součástí několïka receptů, které bych ráda vyzkoušela, ale zatím jsem ji nesehnala.
Sušená hořčice
měli ji v takovém malém ale dobrém obchůdku vedle divadélka Radar je to kousek od Štrosmajerova náměstí .
Co s tim budeš dělat?
jmenuje se Wasabi a mají ji v obchodě Hana Trade v Michelské ulici, směrem od Brumlovky do Nuslí po pravé straně.
já ji mám od známého,objednával si koření přes net,tak jsem si koupila po půl kile světlé a tmavé hořčice a trochu mleté,a drtím doma svoje hořčice.Ta mletá ,ale není moc jemná.Kdysi jsem kupovala v Praze v ruské prodejně mletou hořčici a to byla síla.Já už v Praze dlouho nebyla,ale mám takový dojem že tam ještě ruská prodejna někde je.Taky je dobrá anglická mletá hořčice.Asi budu muset vyrazit do Prahy na lov lahůdek.
Wasabi
Wasabi je základním kořením japonské kuchyně a mezi jiným se podává
k suši a k japonským nudlím.
Listy rostliny mohou být usušeny a použity pro kořenění různých jídel jako jsou salátové drezinky, sýry, nebo při marinování ryb v saké nebo sójové omáčce. Wasabi víno, spíše jako novinka, se prodává v některých obchodech s japonskými specialitami, stejně tak jako o něco silnější wasabi likér.
Wasabi prášek a pasta kterou nalezneme obyčejně v obchodech s japonskými specialitami nebo v restauracích, většinou nejsou pravé wasabi. Dokonce i tak zvané lepší restaurace obyčejně používají tak zvané wasabi které obsahuje jen velmi malé procento druhořadého wasabi nebo wasabi oddenků. To čemu se běžně říká wasabi je ve skutečnosti křenový prášek (sušený a mletý křen), hořčicový prášek, s troškou kukuřičného škrob a umělého barviva.
Jelikož wasabi rostlina je zvláštní a ojedinělá, pravé wasabi je drahé a považované za vzácnou pochoutku.
V Japonsku je Wasabi dobře známé ale v ostatních zemích lidé mají jen matné představy co to vlastně je, nicméně většinou vědí že je relativně vzácné a drahé a proto výraz wasabi, lze považovat za buzz word, neboli jakýsi tahák.
Proto se wasabi také objevuje již i na jídelních lístcích několika českých restaurací, ale obávám se, že v mnoha případech kuchaři nemají s wasabi potřebné zkušenosti, natožpak jejich hosté.
Mike
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
