Sušená hořčice

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jary
5 příspěvků 02.04.05 15:24
Sušená hořčice

Kde v Praze koupím sušenou hořčici? Je součástí několïka receptů, které bych ráda vyzkoušela, ale zatím jsem ji nesehnala.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
chocolat
106 příspěvků 03.04.05 12:07
culinaria

myslím,že jsem ji jednou viděla v culinarii,ale nevím,jestli ji ještě mají.

 
jantar
170 příspěvků 03.04.05 20:56
obchudek:

měli ji v takovém malém ale dobrém obchůdku vedle divadélka Radar je to kousek od Štrosmajerova náměstí .

Co s tim budeš dělat?

 
ogroats
64 příspěvků 03.04.05 22:23
Sušená japonská hořčice

jmenuje se Wasabi a mají ji v obchodě Hana Trade v Michelské ulici, směrem od Brumlovky do Nuslí po pravé straně.

 
petromil
90 příspěvků 06.04.05 22:51
hořčice

já ji mám od známého,objednával si koření přes net,tak jsem si koupila po půl kile světlé a tmavé hořčice a trochu mleté,a drtím doma svoje hořčice.Ta mletá ,ale není moc jemná.Kdysi jsem kupovala v Praze v ruské prodejně mletou hořčici a to byla síla.Já už v Praze dlouho nebyla,ale mám takový dojem že tam ještě ruská prodejna někde je.Taky je dobrá anglická mletá hořčice.Asi budu muset vyrazit do Prahy na lov lahůdek.

 
AFTIC
122 příspěvků 30.04.05 09:41
WASABI

Wasabi
Wasabi je základním kořením japonské kuchyně a mezi jiným se podává k suši a k japonským nudlím.

Listy rostliny mohou být usušeny a použity pro kořenění různých jídel jako jsou salátové drezinky, sýry, nebo při marinování ryb v saké nebo sójové omáčce. Wasabi víno, spíše jako novinka, se prodává v některých obchodech s japonskými specialitami, stejně tak jako o něco silnější wasabi likér.

Wasabi prášek a pasta kterou nalezneme obyčejně v obchodech s japonskými specialitami nebo v restauracích, většinou nejsou pravé wasabi. Dokonce i tak zvané lepší restaurace obyčejně používají tak zvané wasabi které obsahuje jen velmi malé procento druhořadého wasabi nebo wasabi oddenků. To čemu se běžně říká wasabi je ve skutečnosti křenový prášek (sušený a mletý křen), hořčicový prášek, s troškou kukuřičného škrob a umělého barviva.

Jelikož wasabi rostlina je zvláštní a ojedinělá, pravé wasabi je drahé a považované za vzácnou pochoutku.

V Japonsku je Wasabi dobře známé ale v ostatních zemích lidé mají jen matné představy co to vlastně je, nicméně většinou vědí že je relativně vzácné a drahé a proto výraz wasabi, lze považovat za buzz word, neboli jakýsi tahák.

Proto se wasabi také objevuje již i na jídelních lístcích několika českých restaurací, ale obávám se, že v mnoha případech kuchaři nemají s wasabi potřebné zkušenosti, natožpak jejich hosté.

Mike

 
jantar
170 příspěvků 17.06.05 20:25
sušenou hořčici maj v krákmku u divadálka radar praha7

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz