štědrovečerní večeře trochu jinak ale jak

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 18.12.05 09:47
štědrovečerní večeře trochu jinak ale jak

A je to tu.
bude u nás večeře pro celou rodinu - skoro a je tu zas problé co a jak. Proč?
děda - vinná klobása, hověží polévka
sestra mé drahé polovičky, babička, synovec - řízek, hověží polévka
má drahá polovička - řízek, hrachová polévka
a zaplaťpámbu bude jako příloha bramborovej salát.
Já bych nejraději kapra a rybí polévku ........ nenpadně nekoho jak udělat nějakou rybu tak abych se trefil do noty??? - snad vyjma ty klobásy…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
sim
293 příspěvků 18.12.05 23:29
...

navrhujem
a) zobrat suroviny na vsetko, zmixovat a uvarit
b) ist do restauracie
c) presvedcit ostatnych, ze tento rok je prestupny a Vianoce nebudu

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.12.05 11:49
Jantare,

Já bych to asi moc přes koleno nelámal:

Vinnou klobásu koupíš v obchodě, jenom opéct;
většina chce hovězí poévku, tak bych ji udělal, a z trochy připravil hrachovku pro polovičku; řízkům se asi nevyhneš;
a pro sebe dvouapůlkilového kapra, a poměl bych se!!!

 
buraci
1136 příspěvků 19.12.05 15:15
Kapr jinak

Ahoj, muzes zkusit udelat z toho kapra vykostene filety, nalozit den predem do mleka, ktere ho zbavi takoveho toho tezkeho rybiho pachu a pak pri obalovani pridat do strouhanky treba nastrouhane vlasske orechy… Nebo muzes kapra obalit po mlynarsku (osolit a obalit v mouce s paprikou a kminem), osmazit a oblozit ho zampiony, ktere jsi osmazil ve vypeku… Nebo muzes nechat ty mlsouny hladovet a sam si pochutnat na poradne osmazenem kaprikovi.

 
DanaJ
1136 příspěvků 19.12.05 16:28
Štědrý den u nás v roce 2004

Štědrý den jsme v rámci pohody a klidu prolenošili. Ráno při prvním rozlepení oka jsem pustila televizi a sledovali jsme v polospánku pohádky.
Až nás vyhnal hlad, „vyskočili“ jsme s polovičkou z postele, mohlo to být kolem 11:00. Posnídali jsme teplého nápoje, vánočky a cukroví. Šoupli jsme se zpátky do postýlky a sledovali pohádky.
Až mě to přestalo bavit, kolem 15:00, vylezla jsem a šla udělat francouzskou cibulačku (opéct cibule, zapražit moukou, vývar dle chuti, bílé víno, sůl, polévkové byliny - petrželka, libeček, pažitka; nakonec až přestala polévka vařit šup tam s panákem koňaku nebo whisky; polévka se nalévá na upečený kus chleba či toustu s plátkem sýra; recept je určitě někde na Labužníku). Polévku jsme poobědvali - je sytá a veselá. Dopili jsme k ní víno. Zase pohádky.
Nakonec večeře. Přítel nemá rád kapra na řázek. Tak jsem vzala kapří řízky a udělala je na šalvěji. Zapečou se se smetanou. Recept taky někde na labužníku a k tomu pečený brambor a nebo vařený. Pak dárky a zase televize či procházka.
Vše je prokládáno cukrovím a vínem. Fakt už se toho víc sníst nedá.
PS: Letos budu dělat asi to samé. Mňammm.

 
sim
293 příspěvků 22.12.05 18:35
štědrovečerní večeře trochu jinak ale jak

mne ten inspirativny nazov tohoto prispevku neda:

preco musime jest kazde Vianoce to iste? (a navyse kazdy ine)?
preco si musime Vianoce oddriet varenim a pecenim a upratovanim?

preto mi je sympaticky prispevok DanyJ, ktora z toho nerobila nic, len rychlo uvarila, co ju napadlo. keby sme neboli labuznici, bolo by to o to lahsie, ze po rozpravkach by ste sli do Meka alebo si objednali pizzu a Vianoce by boli rovnako pekne.

ja by som si dal tieto Vianoce hovadziu polievku a sunkafleky, ale nikto sa ma na to nespytal a bolo by trapne nejest s ostatnymi. alebo mozno grilovane kuracie spodne stehienka. alebo bramboraky.
nakoniec ako sladke by som si dal chocolate chip cookies.
zapijal by som to coca-colou.

co myslite?

 
DanaJ
1136 příspěvků 02.01.06 13:51
buraci,

zkoušela jsem kapra naložit přes noc do mléka a nic. Přišel mi, že smrděl úplně stejně jako jindy. Spíš víc než míň.

Pro všechny: štědrovečerní večeře dopadla divoce. Ráno jsme posnidali cukroví. Odpoledne proběhla cibulová polévka s úspěchem. Nejhorší bylo, že nám ta cibulačka zbyla, tak jsme jí pojedli ještě jednou a na večeři v bříšku už nezbylo místo. Kapra jsme do sebe soukali před půlnocí a ještě k tomu nám moc nechutnal. Byli jsme maximálně „přežráni“. Studenej byl druhý den lepší.

 
buraci
1136 příspěvků 02.01.06 15:46
Mleko a kapr

Ono asi zalezi primo na tom kaprovi, podle me jsi mela proste smulu. My jsme ho letos nestihli nalozit vubec a presto nesmrdel. Jinak to mleko nam vzdy fungovalo. Taky jsem videla v TV nakladat ho do jogurtu. Za meho mladi jsme ho balili do uterky namocene v octu. Ale presto nemuzes cekat, ze ten typicky kapri pach uplne potlacis. Proste pstruh z nej nikdy nebude

 
DanaJ
1136 příspěvků 02.01.06 16:08
buraci,

taky jsme viděli v TV, mamča ho zkoušela do toho jogurtu a říkala, že to bylo strašný patlání a že se jí pořád odlupovala ta strouhanka. Asi to chce ten správný chmat hmat.

S tim mlékem to možná bude pravda, ale mi jsme měli kapra 4kg. Já si myslím, že to bylo tou váhou a stářím a možná mohl být i ze špinavého rybníka a už se to veze. Příští rok mám naplánovaného dvoukilového a jestli i ten se mi nepovede, tak mu zakroutím krkem a hodím ho kocourovi.

 
buraci
1136 příspěvků 02.01.06 16:20
DanoJ,

jo kdyz to byl takovy stary macek, tak je smrdutost velice pravdepodobna. Jogurt jsem prave nezkousela kvuli tomu, ze mi pripadalo, ze to bude strasny patlani, a ze bych z toho asi vyletela z kuze. Ja bych mozna tenhle zpusob nalozeni pouzila treba pokud bych chtela kapra pect neobaleneho v troube.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 02.01.06 16:38
Pardon, že vám do toho

ale já jsem inspirovaná televizí (panem Štěpničkou) naložila kapra do jogurtu (jogurt + vejce) stejně jako Glaminy „nejůžasnější kuřecí řízky“, nechala 2 dny odležet v chladnu a pak šup do strouhanky. Byl výborný a patlačka to je menší než v trojobalu - z marinády rovnou do strouhanky, přitisknout a do friťáku. Musím říci, že kapr měl asi 2,5 kg (větší nemám ráda) a „bahenní“ příchuť neměl žádnou. A byla to holka jikrnačka . Určitě to ale je rybou - jestli je dobře „vyvodovaná“ z rybníka a odkud vlastně je. Já měla kapra ze sádek v mrazáku už měsíc před vánoci.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.06 21:13
Jenoféfo,

letos jsem také dělala tuto novinku, porce jsem trošku ocitronovala a očesnekovala a ta tlustá lahodná kůrčička z jogurtu a strouhanky neměla chybu. Myslím, že příští rok jiný kapr opět nebude.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz