Mám problém s vanilkovými rohlíčky. Používám těsto, které je po upečení a uležení úžasné (220 g másla, 280 g mouky, 140 g cukr, 120 g ořechy, špetka soli - toť vše - žádné vejce ani kypřicí prášek). S těstem se pracuje krásně a vyvalování jde snadno a rychle. Po zpracování nechám uležet cca 24 hodin.
Mým problémem je to, že vyválím rohlíčky ručně, jsou krásně „kulaté“. Dám do trouby, pečou se na 180°C, pořád krása, ale tak cca 2-3 min před koncem pečení (celkem hádám cca 8 min) „splasknou“ a vytáhnu je placaté a ne krásně „kulaté“, jako když jsem je uválela.
Neví někdo, čím by to mohlo být? Hádám teplotou, ale opravdu netuším.
Čím dřív mi někdo odpoví, tím lépe. Potřebuji je udělat co nejdříve, těsto mi leží v lednici už dva dny a jsem z toho něšťastná (po první škaredé várce jsem to zabalila).