SOS - sražená černá buchta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Zuza¨ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.09.05 08:05
SOS - sražená černá buchta

Pekla jsem černou buchtu (recept je na servru). Utřít máslo, žloutky, cukr. Přidat mouku, mléko, prášek do pečiva a sníh z bílků.
Těsto bylo vynikající, při pečení v kulaté formě krásně vyběhlo. Po upečení jsem buchtu nechala v troubě tzv. volně doběhnout a pozvolně vychladnout. Vrátila jsem se po hodině do trouby a průšvih - buchta spadla, srazila se na polovičku. No prostě hrůza.
Může mi někdo poradit v čem je nebo byl problém? Stává se mi to hodně často u moučníků, kde se používá jako kypřidlo prášek do pečiva. Nikdy se mi to nestalo u kynutého pečiva a u piškotových těst.

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 26.09.05 15:32
Nejsem odborník na...

…pečení buchet, ale není to tím, že to necháš „doběhnou“? To jsem v životě neslyšela. Já i moje mamina jsme vždy po upečení dle receptu buchtu z trouby vyndaly.

 
Vali
1326 příspěvků 26.09.05 19:02
sražená buchta
  • taky se to může stát rychlým pečením, myslím si, že je potřeba péci na méně stupňů, aby vybíhala pomalu.
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz