Pekla jsem černou buchtu (recept je na servru). Utřít máslo, žloutky,
cukr. Přidat mouku, mléko, prášek do pečiva a sníh z bílků.
Těsto bylo vynikající, při pečení v kulaté formě krásně vyběhlo. Po
upečení jsem buchtu nechala v troubě tzv. volně doběhnout a pozvolně
vychladnout. Vrátila jsem se po hodině do trouby a průšvih - buchta spadla,
srazila se na polovičku. No prostě hrůza.
Může mi někdo poradit v čem je nebo byl problém? Stává se mi to hodně
často u moučníků, kde se používá jako kypřidlo prášek do pečiva.
Nikdy se mi to nestalo u kynutého pečiva a u piškotových těst.
|
SOS - sražená černá buchta
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
SOS - sražená černá buchta
Reklama
Reklama
Nejsem odborník na...
…pečení buchet, ale není to tím, že to necháš „doběhnou“? To jsem v životě neslyšela. Já i moje mamina jsme vždy po upečení dle receptu buchtu z trouby vyndaly.
sražená buchta
- taky se to může stát rychlým pečením, myslím si, že je potřeba péci na méně stupňů, aby vybíhala pomalu.
Reklama
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie