SOS - sražená černá buchta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Zuza¨ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.09.05 08:05
SOS - sražená černá buchta

Pekla jsem černou buchtu (recept je na servru). Utřít máslo, žloutky, cukr. Přidat mouku, mléko, prášek do pečiva a sníh z bílků.
Těsto bylo vynikající, při pečení v kulaté formě krásně vyběhlo. Po upečení jsem buchtu nechala v troubě tzv. volně doběhnout a pozvolně vychladnout. Vrátila jsem se po hodině do trouby a průšvih - buchta spadla, srazila se na polovičku. No prostě hrůza.
Může mi někdo poradit v čem je nebo byl problém? Stává se mi to hodně často u moučníků, kde se používá jako kypřidlo prášek do pečiva. Nikdy se mi to nestalo u kynutého pečiva a u piškotových těst.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 26.09.05 15:32
Nejsem odborník na...

…pečení buchet, ale není to tím, že to necháš „doběhnou“? To jsem v životě neslyšela. Já i moje mamina jsme vždy po upečení dle receptu buchtu z trouby vyndaly.

 
Vali
1326 příspěvků 26.09.05 19:02
sražená buchta
  • taky se to může stát rychlým pečením, myslím si, že je potřeba péci na méně stupňů, aby vybíhala pomalu.

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz