Sněhové pusinky a elektrická trouba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník MarťaS.02
9 příspěvků 06.12.04 09:09
Sněhové pusinky a elektrická trouba

Mám novou elektrickou troubu a hledám radu jak v ní co nejlépe udělat sněhové pusinky. Má 8 programů a mezi nimi i jeden na sušení, nevíte někdo zda se dá použít i na pusinky? Pokud ne, tak jaký použít ohřev ( dolní, horní i dolní nebo s ventilátorem ) a teplotu. Děkuju.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
misapoho
135 příspěvků 07.12.04 14:56
...

taky prosim o dobu a teplotu suseni snehoveho peciva, manzel je miluje, ale ja nevim, jak na ne

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.12.04 15:15
program s ventilátorem

je myslím něco na způsob horkovzdušné - takže, pokud bych dělala cokoli na tomto programu, ubrala bych teplotu o cca 20 stupňů oproti předepsané v receptu čas by byl myslím stejný

jinak obecně - myslím, že nejdůležitější je si pohlídat, aby trouba byla opravdu pořádně rozehřátá (pokud to recept žádá) a o tom, jak to poznat byla diskuse už někde jinde na labužníku - podle bílého papírku, který zhnědne…

jinak asi platí zlaté pravidlo - zkoušet, zkoušet a ještě jednou zkoušet - asi nejde obecně napsat, že tahle trouba peče tak a tak, to si musí každý otestovat a od"pálit" na vlastní kůži sám

*** hodně zdaru ***

 
misapoho
135 příspěvků 07.12.04 15:30
...

Jenze jde o to, ze pusinky se maji delat pri nizke teplote a susit, nepect. Ale jaka je ta nizka teplota?

 
penda
4752 příspěvků 17.03.06 10:45
V loňském čísle Apetitu ...

… jsem našla předpis na pusinky připravené v mikrovlnce:
Ušlehat 1 bílek se špetkou soli. Spolu s 300 g moučkového cukru, 1/2 lžičky bílého vinného octa a 1/2 lžičky maizeny ho vymíchat do husté pružné hmoty. Z té vytvarovat kuličky o průměru 3 cm (cca 15 ks celkem). Na talíř vyložený pečicím papírem dávat po třech kuličkách a mikrovlnit při vysokém výkonu 90 sekund. Děti a hravější povahy budou chtít určitě sledovat, jak budou kuličky nabývat na objemu (do dvou minut jsou čtyřikrát větší). Dalších 5 minut je ještě necháme v MW chladnout. Podávame například s tropickým ovocem a šlehačkou.

01 02

03

 
Florentyna
439 příspěvků 17.03.06 10:57
Já pusinky zkoušela asi dvakrát,

takže můžu jen poradit, že při jejich sušení troubu nastavuji na necelých 100°C (tedy alespoň tu moji) a nechám lehce pootevřená dvířka. A pak už se jen suší a suší a suší (trvá to několik hodin, než doopravdy proschnou). Při vyšších teplotách už dochází k jejich zrůžovění, což ovšem na chuti žádnou škodu neudělá. Velké pláty bezé peču při 120°C se zavřenou trobou jen asi hodinu až hodinu a čtvrt, ale je, jak už jsem nastínila, zrůžovělé.

 
goralka
271 příspěvků 17.03.06 19:11
vyskúšaj z 1 bielka

po dopečení koláča daj na plech pár pusiniek a uvidíš. Musím to skúsiť aj ja, len ma napadlo, že bude treba vypnúť rúru zo siete, aby ju ventilátor nechladil.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz