Sněhové pusinky a elektrická trouba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník MarťaS.02
9 příspěvků 06.12.04 09:09
Sněhové pusinky a elektrická trouba

Mám novou elektrickou troubu a hledám radu jak v ní co nejlépe udělat sněhové pusinky. Má 8 programů a mezi nimi i jeden na sušení, nevíte někdo zda se dá použít i na pusinky? Pokud ne, tak jaký použít ohřev ( dolní, horní i dolní nebo s ventilátorem ) a teplotu. Děkuju.

Reakce:
 
misapoho
135 příspěvků 07.12.04 14:56
...

taky prosim o dobu a teplotu suseni snehoveho peciva, manzel je miluje, ale ja nevim, jak na ne

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.12.04 15:15
program s ventilátorem

je myslím něco na způsob horkovzdušné - takže, pokud bych dělala cokoli na tomto programu, ubrala bych teplotu o cca 20 stupňů oproti předepsané v receptu čas by byl myslím stejný

jinak obecně - myslím, že nejdůležitější je si pohlídat, aby trouba byla opravdu pořádně rozehřátá (pokud to recept žádá) a o tom, jak to poznat byla diskuse už někde jinde na labužníku - podle bílého papírku, který zhnědne…

jinak asi platí zlaté pravidlo - zkoušet, zkoušet a ještě jednou zkoušet - asi nejde obecně napsat, že tahle trouba peče tak a tak, to si musí každý otestovat a od"pálit" na vlastní kůži sám

*** hodně zdaru ***

 
misapoho
135 příspěvků 07.12.04 15:30
...

Jenze jde o to, ze pusinky se maji delat pri nizke teplote a susit, nepect. Ale jaka je ta nizka teplota?

 
penda
4752 příspěvků 17.03.06 10:45
V loňském čísle Apetitu ...

… jsem našla předpis na pusinky připravené v mikrovlnce:
Ušlehat 1 bílek se špetkou soli. Spolu s 300 g moučkového cukru, 1/2 lžičky bílého vinného octa a 1/2 lžičky maizeny ho vymíchat do husté pružné hmoty. Z té vytvarovat kuličky o průměru 3 cm (cca 15 ks celkem). Na talíř vyložený pečicím papírem dávat po třech kuličkách a mikrovlnit při vysokém výkonu 90 sekund. Děti a hravější povahy budou chtít určitě sledovat, jak budou kuličky nabývat na objemu (do dvou minut jsou čtyřikrát větší). Dalších 5 minut je ještě necháme v MW chladnout. Podávame například s tropickým ovocem a šlehačkou.

01 02

03

 
Florentyna
439 příspěvků 17.03.06 10:57
Já pusinky zkoušela asi dvakrát,

takže můžu jen poradit, že při jejich sušení troubu nastavuji na necelých 100°C (tedy alespoň tu moji) a nechám lehce pootevřená dvířka. A pak už se jen suší a suší a suší (trvá to několik hodin, než doopravdy proschnou). Při vyšších teplotách už dochází k jejich zrůžovění, což ovšem na chuti žádnou škodu neudělá. Velké pláty bezé peču při 120°C se zavřenou trobou jen asi hodinu až hodinu a čtvrt, ale je, jak už jsem nastínila, zrůžovělé.

 
goralka
271 příspěvků 17.03.06 19:11
vyskúšaj z 1 bielka

po dopečení koláča daj na plech pár pusiniek a uvidíš. Musím to skúsiť aj ja, len ma napadlo, že bude treba vypnúť rúru zo siete, aby ju ventilátor nechladil.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz