Smažené zeleninové chipsy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 18.05.11 19:54
Smazene zeleninove chipsy

Tak dnes som podla casopisu apetit skusala robit chipsy pecene v rure. Skusala som zemiakove, z batat a z cervenej repy. Recept bol taky, ze potriet na plechu peciaci papier olejom, urobit 1 az 2 mm platky zo zeleniny, tie potriet olejom a piect pri 160 stupnoch pri horkovzduchu alebo pri 180 stupnoch bez neho okolo 10 az 20 minut. Solit az pred podavanim. No urobila som podla receptu, bolo to aj tak makke, keby to necham este viac, tak by to zhorelo :( Bola som uplne sklamana :( Fakt nic moc. Ale teda musim sa priznat, ze tie chipsy z batat ma dostali :) Chutovo boli uzasne.
Nemate niekto skusenost ako to urobit, aby som ich nemusela robit ponorene v kope oleja ? Napr. ci nie je dobre ich nasolit, aby pustili vodu a potom osusit…
Dakujem za kazdu radu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
wydra  18.05.11 20:05

Ja bych je nakrajela na hodne tenke platky, osusila, potrela steteckem olejem , osolila a pekla shora a pak otocila.

nebo jako se delaji hranolky. V oleji predsmazila jako hranolky, nechala vystydnout a dosmazila. Budou krupat. Bez oleje nikdy nebudou tak dobre. Vzdycky zustanou jako pecene brambory nasucho.

 
Bento
794 příspěvků 19.05.11 00:50

Gaburiatko, je to ako Wydra napisala.My sme tiez experimentovali lebo daktory nasi zakaznici chceli tuto zdravu alternativu.Uspech nie je tak jednoduchy. :-?
My sme pouzivali sprejovaci olej, inac to nejde.
Ked chces naozaj bez oleja , jedinu alternativu co poznam je kupit si „vyprazac“ na baze horuceho vzduchu.

http://www.philips.com.au/…9220_40/prd/

 
iva  19.05.11 06:28

v zemích českých a pravděpodobně i slovenských je na trhu Tefal Actifry.
http://www.tefal.cz/…/Actifry.htm
 http://www.kasa.cz/…ribrna-bila/

zkušenosti, recepty najdeš na http://diskuse.dama.cz/d.php?…

 
gaburiatko
739 příspěvků 19.05.11 15:43
dakujem

Dakujem za rady, kedze nefritujem vobec, neoplati sa mi investovat do tych fritez, co frituju s malo olejom. Wydra, ja som oleja pouzila az az, ved na peciaci papier isiel olej a kazdy lupienok som stetcom potrela :), no ale teda boli uplne makke, vobec nechrumkali a to som robila tie chipsy so skrabkou na zeleninu, cize priesvitne skoro boli :) No v casopise APETIT mali k tomu prekrasne obrazky, vyzerali krasne churmkavo a upeceno. Holt, asi pripravili vo friteze :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz