Tak dnes som podla casopisu apetit skusala robit chipsy pecene v rure.
Skusala som zemiakove, z batat a z cervenej repy. Recept bol taky, ze potriet
na plechu peciaci papier olejom, urobit 1 az 2 mm platky zo zeleniny, tie
potriet olejom a piect pri 160 stupnoch pri horkovzduchu alebo pri
180 stupnoch bez neho okolo 10 az 20 minut. Solit az pred podavanim. No
urobila som podla receptu, bolo to aj tak makke, keby to necham este viac, tak
by to zhorelo Bola som uplne sklamana
Fakt nic moc. Ale teda musim sa priznat, ze tie
chipsy z batat ma dostali
Chutovo boli uzasne.
Nemate niekto skusenost ako to urobit, aby som ich nemusela robit ponorene
v kope oleja ? Napr. ci nie je dobre ich nasolit, aby pustili vodu a potom
osusit…
Dakujem za kazdu radu.
Smažené zeleninové chipsy
Ja bych je nakrajela na hodne tenke platky, osusila, potrela steteckem olejem , osolila a pekla shora a pak otocila.
nebo jako se delaji hranolky. V oleji predsmazila jako hranolky, nechala vystydnout a dosmazila. Budou krupat. Bez oleje nikdy nebudou tak dobre. Vzdycky zustanou jako pecene brambory nasucho.
Gaburiatko, je to ako Wydra napisala.My sme tiez experimentovali lebo daktory
nasi zakaznici chceli tuto zdravu alternativu.Uspech nie je tak jednoduchy.
My sme pouzivali sprejovaci olej, inac to nejde.
Ked chces naozaj bez oleja , jedinu alternativu co poznam je kupit si
„vyprazac“ na baze horuceho vzduchu.
v zemích českých a pravděpodobně i slovenských je na trhu Tefal
Actifry.
http://www.tefal.cz/…/Actifry.htm
http://www.kasa.cz/…ribrna-bila/
zkušenosti, recepty najdeš na http://diskuse.dama.cz/d.php?…
Dakujem za rady, kedze nefritujem vobec, neoplati sa mi investovat do tych
fritez, co frituju s malo olejom. Wydra, ja som oleja pouzila az az, ved na
peciaci papier isiel olej a kazdy lupienok som stetcom potrela , no ale teda boli uplne makke, vobec nechrumkali
a to som robila tie chipsy so skrabkou na zeleninu, cize priesvitne skoro boli
No v casopise APETIT mali k tomu prekrasne
obrazky, vyzerali krasne churmkavo a upeceno. Holt, asi pripravili vo
friteze