smažené ovoce v těstíčku z čínských restaurací

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
jARKA77
141 příspěvků 24.05.08 09:56
smažené ovoce v těstíčku z čínských restaurací

Milí labužníci, opět se na vás obracím s prosbou. V čínské restauraci podávají smažené ovoce v těstíčku, o kterém jsem slyšela, že se vyrábí ze škrobu, prášku do pečiva a pak… jsem to už nezastihla zapsat. Neznáte někdo tento recept. Moc prosím. Pořád si nemohu vybavit, ve kterém pořadu jsem to zahlédla. Budu moc vděčná, příští týden čekáme velkou sešlost. Smažit se dají jablka, banány, ananas, jahody,..... Předem moc děkuji za pomoc. Horké se sypou vanilkovým cukrem.

Reakce:
meisje
580 příspěvků 24.05.08 15:16
delam takto bez skrobu....

150 gr. hladke mouky, lzicka prasku do peciva, 1 3/4 dl. vlazneho mleka, 1 vetsi cele vejce, spetka soli.....naslehane vejce seslehame do hromady s vlaznym mlekem, vlijeme do prosate mouky se soli,pridame prasek do peciva a vse spojime v hladke testicko. Mensi kousky ovoce nebo nakrajene ovoce smacime v testicku a smazime do zlatova, horke obalujeme v mouckovem cukru smichanem s vanilkovym cukrem.
Tohle mnozstvi vystaci asi na 5 stredne velkych jablek, ktere u nas doma jednoznacne vedou. Jablka, hrusky a jine ovoce s tuzsi slupkou se musi oloupat a pokrajet na silnejsi kolecka. Muzeme podavat se zmrzlinou, slehackou, pocakane cokoladou atd., ale i samotne smazene ovoce je velmi dobre. Jen doporucuji podavat teple, je to vynikajici dobrota do nevlidneho pocasi.
Tento recept mam od sve holandske tchyne, patri k tradicnim holandskym receptum. V originale se jmenuje " Fruit ( appel) Beignets". Pokud zkusis, doufam ze vam bude chutnat, zdravim, meisje.

noskovice
1322 příspěvků 24.05.08 15:54
..a co takhle zmrzlinka...

I smazena zmrzlina je vynikajici.

jARKA77
141 příspěvků 25.05.08 13:20
Děkuji všem, kteří mi napsali

Přiznám se, že jsem to hledané těstíčko našla na internetu, bylo ve vysílání ČT 1
Recept na těstíčko: škrob maizena, prášek do pečiva, hladká mouka, voda. Poměry nebyly uvedeny. Hustota těstíčka jako na kapání. Ovoce či nudličky masa předem obalit v hl. mouce a pak namáčet do těstíčka. Poté smažit ve woku a nechat okapat usmažené na papírových ubrouscích. Co vy na to?

meisje
580 příspěvků 25.05.08 17:06
Ja na to ze....

cinske testicko znam moc dobre, ale nikdy jsem se po nem nepidila, protoze mam svuj recept na smazeni ovoce a nemam rada chut skrobu.....ale to je muj osobni nazor. Spis nez tohle testicko me zajima dalsi cinske testicko na smazeni ovoce ( jedla jsem pouze tak banan a ananas), po vychladnuti je to napul testo a napul karamel a horke se obaluje v prazenem sezamovem seminku. Za vsechny moje cestovatelska leta jsem narazila jen na jednu jedinou cinskou restauraci v Bombeji kde to delaji.....takze kdyby jste nekdo vedel recept jak na tenhle labuznicky zazrak, budu moc rada, zdravim, meisje.

AFTIC
122 příspěvků 27.05.08 03:04
Podle oka do potoka

Vážená JARKO77
Ddoufám, že to dostanete ještě před tou sešlostí.
Já se obávám, že jste to o tom těstíčku v čínských restauracích slyšela trochu španě.
Těstíčko na smažení se v čínké kuchyni používá relativně často na různá jídla ale pokud je to skutečně čínská kuchyně, tak prdopeč neboli prášek do pečiva určitě nepoužívají a mně to můžete věřit, protože o čínské kuchyni něco vím.

Těstíček na smažení je nekonečná řada a dělají se z mouky, ze škrobu případně z kombinace mouky a škrobu přičež ten škrob se různí ani ne tak dle preference ale prostě podle místní surovinové základny.

Etnická jídla, což si lidé neuvědomují, jsou něco čemu se dá říci, z nutnosti nebo z nouze cnost a proto například Eskymáci těstíčko na smažení nedělají vůbec.

Tudíž Číňané, protože obilnou mouku neznali, používají škrob a to škrob rýžový. Francouzi oproti tomu používají spíše škrob bramborový nebo tapiocu, případně škrob kukuřičný tak jako například Mexičané. Škrobů je ale celá řada a velké rozdíly shlediska kuchařského v nich nejsou protože škrob vá:,–(ě je bez chuti.
Chuť se do těch těstíček přidává. Do některých se dává sůl, do jiných cukr a čím více cukru tím více to těstíčko hnědne, ale i tekutina může být jiná. Do populárního francouzského těstíčka na ryby zvaného „Orly“ se například přidává víno, ale můžete použít i vodu nebo mléko které ale také pomáhá hnědnutí toho těstíčka, což mnohdy není žádoucí.
Do některých těstíček se přidává i kapka oleje nebo případně i cognac, apod.
Já abych se přiznal jsem se nadělal jídel v těstíčku doslova tuny, ale nějaký přesný recept nemám. Já totiž teď vařím už jen metodu „šup sem šup tam“, a recepty dělám podle oka do potoka a zatím si nikdo nestěžoval. Kdž je to těstíčko příliše husté, tak do něj přimíchám trochu více mouky a když je řídké, tak ho něčí rozředím.
Pokud se týká vanilky, tak tu Číňané také nepoužívali, ale když to těstíčko děláte pro smažení ovoce, tak tou vanilkou asi nic nepkazíte, ale musíte být opatrná, aby ta chuť té vaniky nepřehlušila chuť toho ovoce, nehledě že k některému ovoci se vanilka vůbec nehodí.
Něco podobného se dá říci o tom obalování cukrem. Pokud jste dala cukr již do toho těstíčka, tak dalším obalením cukrem to trochu přesladíte, ale prostě záleží pro koho to děláte.
Aftik, také zvaný Mike80

jARKA77
141 příspěvků 02.06.08 11:54
Poděkování všem za laskavé odpovědi

Dovolím si Vám, Mike 88,(dovolíte-li pane Klímo, toto oslovení) speciálně poděkovat za obsáhlé vysvětlení. A právě ve Vaší knize o čínské kuchyni, kterou mám ve své knihovně mnoho let, jsem žádné těstíčko nenašla a nebo neumím na stará kolena hledat. Přiznám se, že jsem tiše doufala, že se také ozvete, je pravda, mohla jsem Vám psát přímo. A to, o kterém jsem psala, bylo ve vysílání ČT1 s čínským kuchařem, dohledala jsem je na internetu a doslova opsala.
P.S. Vím, že u Labužníků najdu vždy dobré a ochotné lidi, kteří se snaží pomoci. Na smažení zmrzliny se chystám tento víkend.Díky.
Děkuji Vám i ostatním za ochotu. Jarka Teplíková alis Jarka7

jARKA77
141 příspěvků 02.06.08 12:05
meisje, to by byla bomba

Moc prosím, pokud by Ti někdo na tuto lahůdku, už při čtení se mi sbíhají sliny! Joj, to musí být bašta!, napsal recept, prosím, dej mi vědět. Budu Ti strašně vděčná. Hezké sluníčkové dny přeji a za ochotu předem moc děkuji. Júúúúúj, to by bylo

meisje
580 příspěvků 02.06.08 23:47
Jarko77....recept vlozen ))

Minuly vikend jsem smele pozadala, sefkuchare v cinske restauraci „Sampan“ v Mumbai o recept…doufam, ze si pochutnate, zdravim a hezky den, meisje

jARKA77
141 příspěvků 17.06.08 16:18
Všem díky za ochotu

Vyzkouším během léta a podám zprávy, příp. fotky.
Hezké letní dny všem a moc dobrých mňamek

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz