Smažené listové těsto

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Kari
545 příspěvků 23.07.04 13:42
Smažené listové těsto

Kdysi jsem sháněla recept na čínské kuřecí závitky, které mi u Číňanů moc chutnaly. Trochu se tomu podobaly různé typy jarních závitků z rýžového nebo nudlového těsta, ale nechala jsem se inspirovat tímto receptem , kde je použito listové těsto a místo zde uvedené náplně jsem závitky naplnila směsí pečeného kuřete a pekingského zelí. Smažila jsem je zcela potopené v oleji, bylo to přesně ono, to co jsem hledala. Lehké, křupavé a výbornéé! A hlavně rychlé a jednoduché. Doporučuji zkusit osmažit listové těsto ať už s jakoukoli náplní. Všude je mraky receptů na jeho pečení, ale toto pro mne bylo novinkou.Hezký víkend!

Reakce:
Eja
3837 příspěvků 23.07.04 14:34
Kari,

díky ta tip, to může být fakt mňamka. Předpokládám, že těsto rozválet hodně na tenko, že ano?

1irena
594 příspěvků 23.07.04 14:55
...
1irena
594 příspěvků 23.07.04 14:55
Tak první pokus se nepovedl....

Kari, proč jsi to neposlala dřív, nedávno jsem tu pátrala po nudlovém těstu z pepíčkova receptu(on se neozval, aby upřesnil) a ak jsem nakonec koupila rýžové „placky“.

Kari
545 příspěvků 23.07.04 15:38
....

Evi, určitě spíše natenko, ne nijak drasticky, propeče se vrstva klidně tak 5 mm, ale přeci jen v překladech, kde jsem měla trochu tlustší vrstvu těsta, se to malinko hůře propeklo. Ale jinak je to lahůdka, ty jsi z Hájí, mě na to přivedli právě tam u toho čínského stánku (nebo okýnka) naproti Droxi, kde se to jmenuje kuřecí závitky a jeden stojí 20 Kč. Přijde mi to to samé, akorát v tom možná mají klasické bílé zelí. Doporučuji vyzkoušet jak u nich tak podomácku

Irčo, já jsem zrovna tam taky psala svůj komentář a mimo jíné i domněnku, že by to mohlo jít z listového těsta. Neměla jsem to ale zatím vyzkoušené, poprvé jsem to dělala tuhle v neděli na chatě k obědu. Mohli jsme se s přítelem Pavlem po tom utlouct mňam

Hezký víkend, holky

Kari
545 příspěvků 23.07.04 16:09
Ještě dověteček....

Teď jsem koukala na první odkaz a k radě připojuji ještě kopii tohoto zá:,–(ní odstavce:

Listové těsto je dobrá náhrada za speciální těsta, která se připravují v Thajsku nebo Číně. Těsto vyválíme na velmi tenkou placku, z které nakrájíme čtverce asi o délce stran 10 až 12 cm. Náplň dáme do jednoho cípu, ten přeložíme a překryjeme postraními stranami. Pak již jen rolujeme a pevně na konci těsto stiskneme.

To kdyby se někomu nechtělo na odkaz klikat , tam je to samé+něco navíc..

casino
4482 příspěvků 01.08.12 22:13

vodsáď mi zbylo trochu listového, a vodcamcáď trochu jablek…
Tak sem tu druhou trochu nacpalo do té první trochy a usmažilo v! oleji…
No, s jistým sebezapřením se to dalo i jíst,,, 8) ale štrúdl to nebyl!!! :mrgreen: :)

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz