Smaltovany livanecnik

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jirkasirkatp 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.10 13:30
Smaltovany livanecnik

Mam smaltovany livanecnik a opotrebuji presny navod, jak s nim zachazet, protoze pokud na nem udelam volske oko, vzdy je z nej trhanec!Protoze to treba delam spatne, chci se zeptat na nazory druhych.Livanecnik vymazu maslem, nebo naleju do jednotlivych ok olej, ktery rozehreju a potom pridam vajicka.Po usmazeni nejdou ven a pokud je doslova neroztrham, tak je ven ani nedostanu. Potom naszava druha faze, jak to pripecene umyt? I kdyz mam teplotu na nejmin, tak stejne k tomu dojde? Pokud mate nekdo nejako radu, prosim napiste ji slovo od slova, abych si mohl dokazat, ze nejsem uplny magor, ktereho ze mne tento livanecnik dela.Predem moc dekuji Jirka S.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ester
288 příspěvků 07.11.10 22:00

Ani nevím,že se smalt používá k výrobě lívanečníků.....
já bych možná přidala olej nebo bych ho prostě nepoužívala..­....ikdyž asi záleží i na tom,jak moc jsou ty lívance potrhané :-)

 
penda
4752 příspěvků 07.11.10 23:27

Babiččiny lívanečníky byly všechny jen smaltované… :)

 
oldsoft
682 příspěvků 08.11.10 02:00
Taky mam smaltovany

Taky mam smaltovany livanecnik, prisel jsem k nemu tak, ze jsem koupil byt a v nem byl ukryt tenhleten udelator.
Olej nebo maslo, to mi prijde jedno. Do jednoho dulku radi knizka „Peta Varic“ nalit vodu, pak se to mene pripeka. Knizka je k dohledani na www.ulozto.cz

 
2905
753 příspěvků 08.11.10 02:44
Smaltovaný lívanečník...

…také jsem používala. Důkladně vyčistila máčením v sodě a soli /byl hodně „zarostlý“/, dole v troubě nechala párktát vypálit když se peklo, pak opláchnout, osušit, suchý řádně nahřát a na horký cmrndnout olej, sádlo nebo máslo a smažit.
Rozpálení suchého je důležité. Totéž platí pro pánve.
V troubě vypaluji i formičky na pečení, které po použití umývám saponátem.
Když není trouba, lívanečník se rozpálí až čmoudíkuje, vytře se ubrouskem + tuk a používáme. Bramboráčky z tohoto lívanečníku jsou dle mého nejlepší :wink:


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz