Prosím poraďte......recept jsem žádný nenašla. Ráda bych třeba brynzu
nebo tak, ale myslím, že by vytekla. Do šátečků je to přece jen něco
jiného.......
Díky
P.
Slaná náplň do croissantů?
…nevytecie, ja som robim take rozky raz zatocene ci ako to vysvetlit. Davam aj mozarella struhanu - to ma rad moj syn, ten sa moze za nimi utlct za nimi. Chutny je aj tvrdy tvaroh struhany a ochutit niecim co mate radi, velmi chutny je tvaroh s trochou spenatu ( samo tvaroh kvalitny a nie vodovy a takisto spenat nasekany na jemno a okapany ), pomleta sunka s tavenym syrom to je lahooda. Tak to je asi vsetko com som skusila ja…
Papajo, zkus nekdy hotovy cerstvy croissant naplnit kouskem syra typu brie a dobrou sunkou (mandolinou, bolzanskou apod.), je to moc dobra snidane, chapu, ze to neni to, co hledas, ale je to zpusob, jak croissant ozvlastnit. Ty peces croissanty sama z domaciho testa, nebo pouzivas testo koupene?
…chtěla bych je zkusit, koupila jsem těsto. Jak už tady jednou byla
diskuse u nějakého receptu - už vyválené a na pečícím papíru. Tohle
jsem ještě nezkoušela…
Zase se nikde nedá sehnat to listové (hranaté ani kulaté), co jsem tak
vychvalovala…
Díky
P.
No, prave okolo toho testa vzdycky v Hypernove chodim a premyslim, jake asi bude. Dej nam prosim vedet, jak se ti croissanty z tohohle testa povedly.
vyválené čerstvé listové těsto kupuji v Albertě zn. wewalka, možná je to to stejné. Stále mám nějaké v chladničce…a často ho používám na všechno možné. Není tak lehulinké jako domácí, ale také nedá žádnou práci.
hotové těsto na croissanty jsem přednedávnem vyzkoušela i já - bylo
chlazené, vyválené - jen nakrájet, zabalit a upéci…
croissanty byly vzhledné, leč chuťově prostě nedokonalé… chyběla mi
v tom ta pravá máslová chuť… škoda
(i kdybyste mne na skřipec natahovali, tak si nevzpomenu, kde jsem to těsto koupila…)
To bude ono. Prave toho jsem se bala, ze to nebude ono, margarin vladne svetu. Musim pockat do leta na prazdniny, nez se dockam dobrouckych croissantu a cappuccina k snidani, uz aby to bylo. Bohuzel se nemuzu odvazit vyrobit croissanty doma, mam pocit, ze je to nad moje sily.
Ted po sobe ctu, co jsem napsala (to bude ono… nebude ono…), snad je mi omluvou, ze je patek vecer a ja uz jsem duchem u vecere (voni nam tu kure cacciatore).
pokud máš možnost nakupovat v makru, tak v mrazáku tam mají směs francouzského plundrového máslového pečiva - malé croissanty, rozinkoví šnečci a „taštičky“ plněné čokoládou… chuťově vynikající…
Ja do Makra bohuzel nemuzu, ale zkusim nekoho sehnat, kdo by mi tyhle dobrutky koupil. Rozhodne dekuji za tip a preji hezky den.
…koupila jsem zřejmě to těsto, o kterém píše babi......ale jedno je
málo.....
Náplň už jsem tak nějak z různých zdrojů posbírala, ale spíše
vymyslela. Dám vědět, ale až přikoupím další těsto…
Ajti, jak se to přesně jmenuje v tom MAKRU?
Díky
P.
jaksi jsem nedomyslela, promiň. Měla jsem ještě podotknout, že obsah balíčku je 250 g, což jsem někde psala, ale bylo to asi pod mým receptem…
Jsem zvědava na tvoje rady a zkušenosti
… vlastně „croissanty“ dopadly výborně…tedy 1) vůně vynikající 2) chuť upečeného těsta výborná - po tom, co psala Ajta jsem se trochu bála, ale opravdu dobré 3) jen mám problém s tvarem - z tak malých trojúhelníčků se hrozně špatně ty malé croissantíky balí.....dělala jsem to podle návodu na těstě..
A náplň jsem vymyslela: 1 rajče, 200g sýra Feta, asi 5 velkých lístků bazalky - vše rozmixovat…moooc dobré
Ty „nejhezčí“ zkusím vyfotit a dát zítra do deníčku Kdyby měl někdo fígl na to, aby byly úhlednější, tak sem s ním!
Ale fakt mne to jinak mile překvapilo.....
To těsto na croissanty v pečícím papíře jsem zrovna včera zkoušel (koupeno v Tescu). Nechutnalo špatně, byl jsem mile překvapen, rozhodně se dá použít, pokud máte chuť na něco z plundrového těsta a nechce se vám s tím doma mořit.
Moje drahá polovička mi sice tvrdila, že moje domácí croissanty jsou
lepší (je milé , ale já byl spokojen a ocenil jsem, že to bylo
bez práce. Náplň byla meruňková marmeláda + ke konci pečení potřeno
javorovým sirupem zahuštěným trošou solamylu.
Arny,
nebo všichni! Prosím o návod na těsto na croissanty, neboť mám možnost
nákupů v supermarketech jen vyjímečně. Je to listové těsto? Mě se zdá,
že je to jiné, chutná jinak. Nebo se mýlím? Náplně zvládnu, jen to
těsto… A stejně je mám nejradši bez náplně. Děkuji předem
za rady!
Kamarádko, těsto si udělám v domácí pekárně a dále v podstatě postupuji podle receptu č. 2, který sem dala marmeláda. Není to ani moc těžké, hlavní je dávat pozor na to, abys při zapracování másla do těsta máslo neprotlačila z těsta ven. Pokud dáš po každém přeložení a vyválení těsto o ledničky, tak by se ti to nemělo stát.