Slaná náplň do croissantů?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Papaja  31.01.07 04:59
Slaná náplň do croissantů?

Prosím poraďte......recept jsem žádný nenašla. Ráda bych třeba brynzu nebo tak, ale myslím, že by vytekla. Do šátečků je to přece jen něco jiného.......
Díky
 P.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jolana
5064 příspěvků 31.01.07 05:43
Papajo...

…nevytecie, ja som robim take rozky raz zatocene ci ako to vysvetlit. Davam aj mozarella struhanu - to ma rad moj syn, ten sa moze za nimi utlct za nimi. Chutny je aj tvrdy tvaroh struhany a ochutit niecim co mate radi, velmi chutny je tvaroh s trochou spenatu ( samo tvaroh kvalitny a nie vodovy a takisto spenat nasekany na jemno a okapany ), pomleta sunka s tavenym syrom to je lahooda. Tak to je asi vsetko com som skusila ja…

 
buraci
1136 příspěvků 31.01.07 07:16
Trosku neco jineho

Papajo, zkus nekdy hotovy cerstvy croissant naplnit kouskem syra typu brie a dobrou sunkou (mandolinou, bolzanskou apod.), je to moc dobra snidane, chapu, ze to neni to, co hledas, ale je to zpusob, jak croissant ozvlastnit. Ty peces croissanty sama z domaciho testa, nebo pouzivas testo koupene?

 
Papaja  01.02.07 08:24
Jolano, díky... Re: Buraci...

…chtěla bych je zkusit, koupila jsem těsto. Jak už tady jednou byla diskuse u nějakého receptu - už vyválené a na pečícím papíru. Tohle jsem ještě nezkoušela…
Zase se nikde nedá sehnat to listové (hranaté ani kulaté), co jsem tak vychvalovala…
Díky
 P.

 
buraci
1136 příspěvků 01.02.07 08:36
Papajo - testo

No, prave okolo toho testa vzdycky v Hypernove chodim a premyslim, jake asi bude. Dej nam prosim vedet, jak se ti croissanty z tohohle testa povedly.

 
babi
6360 příspěvků 02.02.07 07:34
buraci,

vyválené čerstvé listové těsto kupuji v Albertě zn. wewalka, možná je to to stejné. Stále mám nějaké v chladničce…a často ho používám na všechno možné. Není tak lehulinké jako domácí, ale také nedá žádnou práci.

 
ajta
590 příspěvků 02.02.07 11:53
hotové těsto na croissanty...

hotové těsto na croissanty jsem přednedávnem vyzkoušela i já - bylo chlazené, vyválené - jen nakrájet, zabalit a upéci…
croissanty byly vzhledné, leč chuťově prostě nedokonalé… chyběla mi v tom ta pravá máslová chuť… škoda

(i kdybyste mne na skřipec natahovali, tak si nevzpomenu, kde jsem to těsto koupila…)

 
buraci
1136 příspěvků 02.02.07 11:57
Ajto

To bude ono. Prave toho jsem se bala, ze to nebude ono, margarin vladne svetu. Musim pockat do leta na prazdniny, nez se dockam dobrouckych croissantu a cappuccina k snidani, uz aby to bylo. Bohuzel se nemuzu odvazit vyrobit croissanty doma, mam pocit, ze je to nad moje sily.

 
buraci
1136 příspěvků 02.02.07 12:00
...

Ted po sobe ctu, co jsem napsala (to bude ono… nebude ono…), snad je mi omluvou, ze je patek vecer a ja uz jsem duchem u vecere (voni nam tu kure cacciatore).

 
ajta
590 příspěvků 02.02.07 12:09
buraci...

pokud máš možnost nakupovat v makru, tak v mrazáku tam mají směs francouzského plundrového máslového pečiva - malé croissanty, rozinkoví šnečci a „taštičky“ plněné čokoládou… chuťově vynikající…

 
buraci
1136 příspěvků 03.02.07 08:44
Makro:-(

Ja do Makra bohuzel nemuzu, ale zkusim nekoho sehnat, kdo by mi tyhle dobrutky koupil. Rozhodne dekuji za tip a preji hezky den.

 
Papaja  04.02.07 08:22
Ajto, Buraci, Babi - děvčata dík

…koupila jsem zřejmě to těsto, o kterém píše babi......ale jedno je málo.....
Náplň už jsem tak nějak z různých zdrojů posbírala, ale spíše vymyslela. Dám vědět, ale až přikoupím další těsto…
Ajti, jak se to přesně jmenuje v tom MAKRU?
Díky
 P.

 
babi
6360 příspěvků 04.02.07 11:46
Papajo,

jaksi jsem nedomyslela, promiň. Měla jsem ještě podotknout, že obsah balíčku je 250 g, což jsem někde psala, ale bylo to asi pod mým receptem…

Jsem zvědava na tvoje rady a zkušenosti

 
Papaja  05.02.07 09:17
Rohlíčky...

… vlastně „croissanty“ dopadly výborně…tedy 1) vůně vynikající 2) chuť upečeného těsta výborná - po tom, co psala Ajta jsem se trochu bála, ale opravdu dobré 3) jen mám problém s tvarem - z tak malých trojúhelníčků se hrozně špatně ty malé croissantíky balí.....dělala jsem to podle návodu na těstě..

A náplň jsem vymyslela: 1 rajče, 200g sýra Feta, asi 5 velkých lístků bazalky - vše rozmixovat…mo­ooc dobré

Ty „nejhezčí“ zkusím vyfotit a dát zítra do deníčku Kdyby měl někdo fígl na to, aby byly úhlednější, tak sem s ním!

Ale fakt mne to jinak mile překvapilo.....

 
Papaja  06.02.07 03:14
Foto...

…jsem vložila do deníčku

 
lydia
1226 příspěvků 11.02.07 10:57
Papajo,

múžeš naplnit také rozmixovaným tuňákem, nebo stačí třeba jenom posypat sýrem, nejlépe parmezánem a srolovat, nebo naplnit kousky párků. I když je fa. Wewalka v Rakousku, nevím, jaký návod na balení je, ale podívej se sem nebo sem .

 
arny71
15 příspěvků 14.02.07 03:21
Hotové těsto na croissanty z Tesca

To těsto na croissanty v pečícím papíře jsem zrovna včera zkoušel (koupeno v Tescu). Nechutnalo špatně, byl jsem mile překvapen, rozhodně se dá použít, pokud máte chuť na něco z plundrového těsta a nechce se vám s tím doma mořit.

Moje drahá polovička mi sice tvrdila, že moje domácí croissanty jsou lepší (je milé :-), ale já byl spokojen a ocenil jsem, že to bylo bez práce. Náplň byla meruňková marmeláda + ke konci pečení potřeno javorovým sirupem zahuštěným trošou solamylu.

 
Labužník kamaradka02
78 příspěvků 17.02.07 04:20
Domácí těsto na croissaty

Arny,
nebo všichni! Prosím o návod na těsto na croissanty, neboť mám možnost nákupů v supermarketech jen vyjímečně. Je to listové těsto? Mě se zdá, že je to jiné, chutná jinak. Nebo se mýlím? Náplně zvládnu, jen to těsto… A stejně je mám nejradši bez náplně. Děkuji předem za rady!

 
marmelada
1643 příspěvků 17.02.07 05:11
článek

Dám ti sem odkazy na články, kde je detailně popsán postup při výrobě croissantů vč. receptu:
 1.

2.

 
arny71
15 příspěvků 18.02.07 10:03
...

Kamarádko, těsto si udělám v domácí pekárně a dále v podstatě postupuji podle receptu č. 2, který sem dala marmeláda. Není to ani moc těžké, hlavní je dávat pozor na to, abys při zapracování másla do těsta máslo neprotlačila z těsta ven. Pokud dáš po každém přeložení a vyválení těsto o ledničky, tak by se ti to nemělo stát.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz