sladkokyselé buráky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
sarance
9 příspěvků 13.12.06 13:12
sladkokyselé buráky

Kdysi jsem v Číně jedla sladkokyselé buráky. Evidentně byly v něčem naložené i s tou tenkou slupičkou (nemyslím skořápku) Podávalo se to za studena.
Nevíte někdo jak na to?

Reakce:
possum
464 příspěvků 15.12.06 07:16
tak tady je mas

450g syrovych buraku, 3 PL svetle soy omacky, 3 PL tmave soy omacky, 1 PL cesneku (treneho nebo jemne nasekaneho) 150ml jablecneho octa nebo bily ryzovy ocet, 75ml sherry nebo ryzove vino.
Nejprve buraky sparime na 2 minuty, scedime, nechame schladit a oloupeme. Dame do misy, a pridame ostatni pri:,–(y. Nechame marinovat nejmene 2-3 hodiny a semo tamo zamichame. Vetsina marinady se absorbuje burakama.

sarance
9 příspěvků 05.01.07 05:23
...

díky moc, už se na ně těším

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.07 20:04
heleeeee???!!!:-)

takovy uzasny recept, hned jdu do nej!!!! A ty neznas, possume jak mam nalozit ten bambus???? Teda to vubec, ale vubec neni od tebe hezky!!!!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.07 20:04
jeste dotaz

ty buraky pak jeste krupou, nebo uz je to jen hmota?

possum
464 příspěvků 06.01.07 04:57
Tak nevim, jestli je to tohle, co jsi chtela:

700 g cerstvych bamboo shoot, 1/3 cup ryzoveho octu (rice wine vinegar), 1/4 cup cukru, 2 KL rybi omacky (fish sauce).
Bamboo shoot rozkrojime napul, ocistime od vnejsich slupek a odkrojime asi 2cm spodku. Nakrajime na 5mm platky, a uvarime ve slane vode. Varime prudce 10minut. Scedime a prolejeme studenou vodou. Vareni, cezeni a prolevani opakujeme 2× aby se zbavilo horkosti.
Ocet a cukr pomalu hrejeme (nevarime) dokud se cukr nerozpusti. Potom pomalu povarime, neprikryte a bez michani asi 5 minut, dokud se mnozstvi nezmensi. Dame z plotny a pridame fish sauce a bamboo.
Za recept ale nerucim, kdyz chci bamboo shoots, tak si je koupim. Za buraky taky nerucim, nejak me nelakaji, ackoliv rada zkousim zvlastni jidla. Jedine Sarance ti muze rict, jak vypadaji, jelikoz je jedla.

possum
464 příspěvků 06.01.07 05:15
Hele, Wydra :-O

co odeme neni hezky???? :-O Ted jsem si to nejak uvedomila??? Me se nechtelo vcera hledat a hlavne prekladat.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.01.07 05:30
possum

ja to takhle nejak vyzkousim z tech bamboo co u nas prodavaj nalzeny jen ve vode nejaky. Dam ti vedet…a smeju se moc dik!!! Ty u vas koupis i tyhle marinovany, palivy?

possum
464 příspěvků 06.01.07 05:33
Jo jo. Bohuzel :-(

Asijsky veci na kazdym rohu. Horsi je to s dobrym slanym rohlikem, rybim salatem a tak.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz