Kdysi jsem v Číně jedla sladkokyselé buráky. Evidentně byly v něčem
naložené i s tou tenkou slupičkou (nemyslím skořápku) Podávalo se to za
studena.
Nevíte někdo jak na to?
sladkokyselé buráky
450g syrovych buraku, 3 PL svetle soy omacky, 3 PL tmave soy omacky, 1 PL
cesneku (treneho nebo jemne nasekaneho) 150ml jablecneho octa nebo bily ryzovy
ocet, 75ml sherry nebo ryzove vino.
Nejprve buraky sparime na 2 minuty, scedime, nechame schladit a oloupeme. Dame
do misy, a pridame ostatni pri:,–(y. Nechame marinovat nejmene 2-3 hodiny a
semo tamo zamichame. Vetsina marinady se absorbuje burakama.
takovy uzasny recept, hned jdu do nej!!!! A ty neznas, possume jak mam nalozit ten bambus???? Teda to vubec, ale vubec neni od tebe hezky!!!!
700 g cerstvych bamboo shoot, 1/3 cup ryzoveho octu (rice wine vinegar), 1/4
cup cukru, 2 KL rybi omacky (fish sauce).
Bamboo shoot rozkrojime napul, ocistime od vnejsich slupek a odkrojime asi 2cm
spodku. Nakrajime na 5mm platky, a uvarime ve slane vode. Varime prudce 10minut.
Scedime a prolejeme studenou vodou. Vareni, cezeni a prolevani opakujeme 2× aby
se zbavilo horkosti.
Ocet a cukr pomalu hrejeme (nevarime) dokud se cukr nerozpusti. Potom pomalu
povarime, neprikryte a bez michani asi 5 minut, dokud se mnozstvi nezmensi.
Dame z plotny a pridame fish sauce a bamboo.
Za recept ale nerucim, kdyz chci bamboo shoots, tak si je koupim. Za buraky taky
nerucim, nejak me nelakaji, ackoliv rada zkousim zvlastni jidla. Jedine Sarance
ti muze rict, jak vypadaji, jelikoz je jedla.
co odeme neni hezky???? Ted jsem si to nejak uvedomila??? Me se nechtelo
vcera hledat a hlavne prekladat.
ja to takhle nejak vyzkousim z tech bamboo co u nas prodavaj nalzeny jen ve vode nejaky. Dam ti vedet…a smeju se moc dik!!! Ty u vas koupis i tyhle marinovany, palivy?
Asijsky veci na kazdym rohu. Horsi je to s dobrym slanym rohlikem, rybim salatem a tak.