Sladké pečení v remosce

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.01.06 08:29
Sladké pečení v remosce

Peču převážně v remosce, ale vždy maso, zeleninu nebo max. slané taštičky a podobně. Ráda bych upekla i nějaký sladký koláč, ovocný, ale s pečením a vůbec s těstem nemám mnoho zkušeností…



Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 11.01.06 11:25
já osobně ne,...

… ale mám kamarádku - skvělou odbornici. Už mi odepsala, tak vkládám její zhuštěné informace:

1. Ovocný dort - upeče se korpus ( 3 vejce, 5 lžíc cukru - ušlehá se do tuha, pak se vmíchají 4 lžíce pol. mouky), a rovnou v remosce se potře ovocnou marmeládou (nebo krémem), poklade ovocem a zalije želatinou a necháme ztuhnout v ledničce.
2. Drobenkový koláč - recepty ověřené, jen se musí zmenšit dávka (1 remoska = tak 1/3 plechu)
3. žemlovka
4. zapékané brambory, těstoviny (i sladké)
5. drobné pečivo - slané (zelné rohlíčky, listové pirožky či koláčky), sladké (cukroví) - jen se musí myslet, že je to na dlouho, protože se tam vleze málo kousků.

Tak snad Ti to k něčemu bude. Hodně úspěchů!!!

 
possum
464 příspěvků 11.01.06 12:28
Zkus tohle,

je to rychle :-))

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)
kategorie: rychlé moučníky Číslo receptu je 15328

 
penda
4752 příspěvků 11.01.06 13:04
a co recepty z přiložené kuchařky?

Už jsi je odzkoušela nebo je nemáš? Táta jako správce chat u nás na Vysočině, má v každé chatě remosku i s kuchařkou, poprosím o jednu kopii, pamatuji si, že jsem v ní kdysi u něj na chatách podle oné kuchařky dělala bublaninu. ;o))

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.01.06 13:32
Eleen, possum, vladko....děkuji

Eleen: zapečené brambory i slané pečivo zkouším, žemlovka by mě asi zabila
Possum: ten recept je bezva, mám ho v oblíbených a vyzkouším. Měřeno na hrnky mi právě napsala „marjanka24“
Vladko: Remoska je snad ještě po babi, takže k ní žádnou kuchařku samozřejmě nemám. Ale pamatuji, že babi v tom upekla úplně všechno-i mramorovou bábovku (ale ne ve tvaru bábovky, ale kruhu)

 
penda
4752 příspěvků 11.01.06 20:50
remoska

Něco sladkého na pečení v remosce se dá najít i na netu:

Buchty
(od Tattvy)

ořechová náplň:
1 díl mleté vlašské ořechy
1 díl drcené sušenky (Be-Be)
nastrouhaná citronová kůra
vanilkový cukr
4 pl cukru
skořice
karob
vařící mléko

Všechno zamíchat a zalít vařícím mlékem aby se utvořila hustá náplň.

Tvarohová náplň:
2 tvarohy
vanilkový cukr
cironová kůra
6 pl cukru
2 vařené brambory
rozinky

Těsto:
hladká a polohrubá mouka
droždí
2 pl cukru
 mléko

Těsto vypracovat a nechat vykynout. Péct v remosce a vymazávat máselm mezi buchtami.

Perník
(od Tattvy)

2,5 dl polohrubé mouky (nebo prosáté celozrnné)
2,5 dl hladké mouky
2,5 dl cukru
1/2 vanilkového cukru
1 pl karobu
1 prášek do pečiva
1 dl oleje
2,5 dl mléka nebo vody

Smícháme mouku, cukr, karob a prášek do pečiva. Přidáme olej, zamícháme a pak přilejeme mléko. Nalijeme do vymoučněné formy a pečeme v troubě nebo v remosce asi 25 minut. Špejlí zkusíme, je-li hotový. Nožem odkrojíme po stranách a ještě za tepla perník vyndáme z formy. Posypeme moučkovým cukrem a vychladlý ho obětujeme Kršnovi. Do těsta také můžeme přidat ořechy, sušené ovoce nebo trochu mleté směsi koření (badyán, kardamon, anýz, hřebíček, skořice a fenykl).

na kuchařku o pečení, mimo jiné, i v remosce ;o)

 
penda
4752 příspěvků 11.01.06 20:55
receptář

k remosce si taky můžeš objednat zde

 
penda
4752 příspěvků 11.01.06 21:00
A ještě jsem si vzpomněla...

Kdysi jsem posílala odkaz Padremu na recepty v remosce a mám pocit, že to byla tato stránka ;o)

 
penda
4752 příspěvků 11.01.06 21:19
P.S.

Tak pro Padreho to nebyla remoska, nýbrž elektrická pečící pánev a nebyly to tytéž recepty, ale recepty od Tefalu

 
Labužník Triss
160 příspěvků 14.01.06 16:56
...

v remosce upeces uplne vsechno, v te mensi, tedka prostredni
pokud jde o babovky a kolace do korpusu mnozstvi odpovida…na kolace na plech je to opravdu cca 1/3, vyborny byl z remosky jogurtovy ovocny kolac, pomery surovnin si nepamatuju, ale mam dojem, ze zrovna tenhle recept je notoricky znamy…vlastne jeste obecneji, jakakoli lita buchta je to remosky idealni



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz