Zná někdo recept nebo použití sladkých brambor? Jíst se to normálně nedá, ale špatné to není. Jsem jí upekla v alobalu a teď nevím co s ní …?
Sladké brambory
tady:
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
…tak podobne ako salat si ich mozes upravit s dakym nalevom podla chuti-co
mas rada..urcite ti este niekto poradi..
trochu mě zmátnul tvůj výrok: Jíst se to normálně nedá, ale špatné to není…
Sladké brambory ( je jich asi padesát různých druhů ) se používají po
celém světě. Ponejvíce vařené, smažené nebo pečené.
Také se z nich dělá škrobová mouka a alkohol.
V některých tropických zemích, jako například Uganda, je to jedna
z nejzákladnějších potravin.
Američané je často servírují na Den díkůvzdání (Thanksgiving). Buď
jako přílohu nebo z nich dělají sladký koláč.
Pečené sladké brambory se používají stejně jako obyčejné.
Taktéž se dají smažit na způsob hranolků v hlubší vrstvě oleje.
V severovýchodní Číně kusy sladkých brambor napřed usmaží a potom je
polijí sladkým sirupem.
Japonci je používají ve svém tradičním jídle Tempura.
Na Novém Zélandě jsou nedílnou součástí tradičního Hangi, kde se
veškeré jídlo zahrabe na několik hodin do země na rozpálené kameny.
V Koreji se z jejich škrobu dělají Celofánové nudle.
U nás doma se dělají plátky sladkých brambor na BBQ, nebo je přidám
k obyčejným bramborům na bramborovou kaši.
Sladká brambora nesmí chybět ani v naší oblíbené Tagine
z Maroka .
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
