skopove maso v zelí a rýži

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.07 04:07
skopove maso v zelí a rýži

kdesi jsem to jedla, bylo to fantastické. Uvařené skopové maso na malé kostičky, zelí a rýže a zapečené se šlehačkou.Snad tam byla i červená paprika sypaná , už nevím. Neznáte to někdo? Tady nic podobného nemůžu najít.

Reakce:
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.07 12:06
Balkánské skopové

už jsem to sehnala jinde, tady to je:

Osmahneme na sádle nadrobno nakrájený špek, přidáme nadrobno nastrouhané čerstvé hlávkové zelí a mícháme tak dlouho, dokud zelí nezměkne a nezesklovatí (podobně jako cibule).
Přidáme sůl, pepř, vegetu, sladkou papriku, drcený kmín.
Vypereme a spaříme (nevaří se!) 2 pytlíky rýže a vmícháme do hotového zelí.
Na kostičky nakrájené skopové nebo jehněčí maso vaříme v papiňáku se solí a 2 stroužky česneku (nakrájeného na plátky) do měkka (cca 20 – 30 min.).
Slijeme (vývar si necháme), uvařené maso osmahneme prudce na sádle a vmícháme do zelí a rýže. Vše zalijeme vývarem.
Na tenčí plátky nakrájíme 4 velké syrové brambory, rozložíme povrchu a přelijeme celou smetanou.
Pečeme pod pokličkou v troubě na 150 stupňů cca 30-45 min. (dokud rýže nevezme veškerý vývar).

Je to fakt lahudka!!!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz