skleničky na Cinzano

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
toffo
244 příspěvků 11.12.08 10:57
skleničky na Cinzano

Jdu si pro radu.
Myslíte, že jako sklenička na aperitiv - Cinzano, se dá použít sklednička na koktejl?:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ewa
600 příspěvků 11.12.08 11:21
Tyhle skleničky

bych já docela klidně použila.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 11.12.08 11:22
toffo,

zcela zodpovědně Ti mohu říct, že je můžeš použít i když by mohly být o malilinko vyšší i širší, ale nemusí. Přiznám se, že mám v servírování dobré zkušenosti, protože můj tatínek byl vrchní číšník a učil i mladé budoucí číšníky. Hodně jsem se od něho naučila, včetně nošení více talířů na jedné ruce atd., takže ty skleničky s klidným svědomím použij! A´t se daří! T.

 
toffo
244 příspěvků 11.12.08 11:39
...

Díky, doma máme jen sklenky na červené, pivo, šampus a paňáčky. Letos jsem k štědrovečerní večeři pořídila právě Cinzano a přijde mi prostě divné, lít ho do nepatřičných sklenic. Takže si budu muset koupit ještě skleničky, to jsem prostě nedomyslela.

 
Alis
2617 příspěvků 15.12.08 15:25
Toffo,

já zase takový odborník nejsem, talíře nosím po jednom a vzdělání nemám, ale občas dostanu v restauraci Cinzano nebo Martini v malé šampusové sklence, ať už široké nebo štíhlé vysoké. Pokud nebudeš sklenky často používat a pokud by tvé šampusky mohly posloužit, použila bych je.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.08 20:03
ano, klidně můžeš...

pít cinzano z těchto skleniček.
ale já osobně bych volila jako aperitiv spíše suchy sekt (brut) pokud ne přímo šampaňské. Když jsou ty Vánoce…
Cinzano je trochu příliš sladké.
Já vím, že se dlouho pilo a pro nás středněvěké to býval takový symbol luxusu (jé a pamatujete, jak jsme vařili činzáno doma z rýže…? To bylo příšerný, co?)
Dneska poněkud ustoupilo ze slávy a nejoblíbenějším aperitivem se (po zásluze) stal suchý sekt. Zatímco ten demi sec se hodí spíše k sladkému dezertu…
a věděli jste, že šampaňské můžete použít velice dobře ke všem chodům slavnostních menu - tedy ne vína, jako nápoje, ale bublinky…
cinzano bych si schovala na horké léto… Slunce, moře, pláž a ledové cinzano..
ale proti gustu…
dobrou chuť!

 
toffo
244 příspěvků 18.12.08 20:39
díky,

mě za ten dotaz mírně řečeno, hanba fackovala, ale opravdu mi to vylítlo z paměti (jaká sklenka, přidává se kostka ledu?) . Já bych se se svými kristusovými lety + 2 /oder drei?/ řadila mezi ty střednědobé, nebo možná prožívám první krizi středního věku. V mojí rodině jsme si Cinzanem zatím nepřipíjeli a letos mě možná chytla nostalgie. Moje maminka by určitě nechybovala, ta měla společenskou etiketu ještě v devítce, jak jsme se shodli se sestrou. Mojí generaci ta etiketa chybí a ve společnosti jsem vermut nikdy nepila. Ale už jsem dostala dobrou radu a člověk je rád, že si je jistý v kramflecích. Jinak, já radši suché víno, ale vzpomínky jsou někdy „s…,“ a rozšířit si obzor mě i mým potomkův (muže nevyjímaje) je fajn. A díky za to, že jste

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.08 23:10
toffo,

u nás se taková situace vždy řeší slovy „Hotelová škola v Chamonix to povoluje“ a použijeme sklo či zachováme se tak, jak se nám to hodí
V tomto případě odlišný tvar skleničky snad nebude na závadu, hlavně když nebudeš chtít použít „hořčičný“ servis.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz