Silvestrovské dobrůtky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
misapoho
135 příspěvků 29.12.07 18:34
Silvestrovské dobrůtky

Na Silvestra jsme poprvé sami doma (máme desetiměsíčního špunta) a když už nebude hromadná zábava, chceme si udělat nějaké dobrůtky. Něco malého, drobného, aby toho mohlo být víc druhů, už jsme za ty svátky přežraní. Co děláte na Silvestra za dobrůtky vy? Dejte sem nějakou inspiraci


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3826 příspěvků 29.12.07 20:12
Nemám ráda klasické obložené chlebíčky,

takže je nedělám ani na Silvestra.
Letošní plán je:

  • rolky z uzeného lososa plněné Lučinou našlehanou s kysanou smetanou, pepřem a koprem
  • šunkové rolky plněné našlehanou Lučinou pro změnu s křenem, připíchnuté parátkem na kousek salátové okurky
  • malé jednohubkové špízky kousek mozarelly, koktejlové rajčátko, celé zakápnuté olejem a posypané bazalkou ( čerstvou)
  • sušené švestky omotané tyrolským špekem a ogrilované
  • olivy plněné mandličkou omotané libovou anglickou slaninou a ogrilované (stejně jako švestky spíchnuté párátkem)
  • koktejlové párečky naříznuté jako špekáček, narychlo na pánvi dozlatova, připíchnuté na kostičku chleba máznutého dijonskou hořčicí
  • kostičky různých sýrů spíchnuté s kousky ovoce - hroznové víno, jablko, plátek mandarinky
  • dokonalý úžasný domácí uzený bůček (dárek) - kostičky na kostičky chlebíka s plátkem okurky
    A pokud se hned nepřestanu dívat na recepty na Labu, tak bude asi tak 10 dalších věcí a prasknem
 
bona
2416 příspěvků 29.12.07 20:24
A velkou parádu

udělají kremrole se slanými náplněmi právě od Eji…
Na ty se letos chystám (mimo jiné), protože už je jasné, že na mně zůstala hostitelská role. Tak si trochu pohraju s nejrůznějším plněním. Už se těším na to své experimentování a na mlaskající hosty .

 
ivik12
13 příspěvků 29.12.07 21:07
...

Ahojky,taky budeme doma a už jsme docela přecpaní salátu a chlebíčků. K vínu udělám košumberské rohlíčky, jeden druh se zelím a druhý s nivou.Recept je na mé videokuchařce ekucharka.net Přeji Vám hezký nový rok
Jo a když je nesníme tak je dávám do mrazáku a příležitostně je dojíme.

 
gaburiatko
739 příspěvků 30.12.07 08:51
Eja

Tak to Ta veeeeelmi, veeelmi chvalim :) Uzasne to znie, z tohoto by som si vybrala aj ja a to som riadne narocny konzument :) a studenej kuchyni sa velmi vyhybam. Pre mna bude toto urcite velka inspiracia. Eja, prajem krasne preziteho Silvestra.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.12.07 20:35
U nás...

… je to skoro jako u Eji - skoro přes kopírák! Moje Švestky ve slanině TARGET = _new , sýrový hrneček (zmínka je v tomto receptu TARGET = _new ), potom sýrové kuličky z Apetitu TARGET = _new obalené v nasekané pažitce, v maďarské paprice, anglickém karí, pistáciích a koření Formagio od Antonína. Pak budou ještě slané sušenky s koprovou pěnou a navrch uzený losos, dále rolky z pršutu s krémem z ricotty. Pak bude ještě špízkové pomelo - na špejlích budou olivky, kousky šunky, sýrů, ovoce a k tomu plátky tmavé bagetky… bude foto v mém deníčku… Dobrou chuť a pěkného Silvestra!

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.12.07 21:56
Silvestrovské dobrůtky....

…a já si zase udělám pár táců obložených chlebíčků, protože je miluji.

 
jolana
5065 příspěvků 31.12.07 08:11
Esme...

..taky tak a s pomazankou z trescej pecene jeden tac a druhy z krenovou penou a treti.....milujem oblozene chlebicky…a tradicne ruske vajco.....tak ci tak mame aj varene, bez vareneho tepleho nevieme existovat …

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.07 10:25
Jolanko, Esme...

…chlebíčky taky můžu, ale zatím jsem je nikdy doma nedělala. Čas strávený přípravou chlebíčků mi připadá neadekvátní k rychlosti jejich zmizení. Mám dobrý tip na obchod, kde mají nádherné, čerstvé a asi v patnácti druzích. Tam si smlsnu jeden či dva jednou za čas. A moje máma - to je chlebíčková velkovýroba - u ní je to naopak - je to jediné jídlo, kterému je ochotna obětovat více času…
 P.

 
tea63
935 příspěvků 31.12.07 11:25
Milujeme chlebíčky

U nás je to zase opačně, než např u Papaji. Mám na Silvestra tradičně 5 velkých jedlíků, takže kdybych vyráběla švestičky, olivky ve slanině, či lososové rolky a podobné dobrůtky, bylo by to jako kapka v moři. Chlebíčky dělám z desti vek, všechno už mám nachystáno a odpoledne už to půjde ráz na ráz. Dělám různé, klasické se salátem, rodinný recept neprozradím, sýrové, s tresčími játry, šunkovou pěnou, tvarohovou pěnou a ananasem, s lososem až po s kaviárem. Docela se u toho vyřádím. A jednohubky z 20ti rohlíků - nejraději máme křenový tvaroh s ořechem, sardelová očka, nějaká ta čabajčička, okurka a sýr atd.No klasika, asi jako v mnoha domácnostech. My jsme na Silvestra tradiční, znám chutě svých hostů, tak zrovna tenhle den nemohu experimentovat, mohlo by přijít zklamání, že něco chybí.A k tomu mám napečené nějaké to slané „zobání“. Už se docela na to chlebíčkování tě­ším!

 
tea63
935 příspěvků 31.12.07 11:51
Málem bych zapomněla

Ráno jsem upekla úžasné dva chlebíky Vinařův chléb od Šárky . Jeden s Ementálem a druhý s Blaťáckým zlatem a vlašskými ořechy. Chlebíky jsou naprosto dokonalé, je lepší nedávat je do formy, ale udělat podlouhlé bochníčky. Vytvoří nádhernou chlebovou kůrku. A k tomu olivové máslíčko s černými olivami. Jsem zvědavá, co tomu Ti moji konzervativci budou říkat

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.07 13:23
Teo,

kdybych měla toto pohoštění připravovat pro více lidí, tak bych si to vzhledem k náročnosti některých kousků také asi rozmyslela. Na chleba od Šárky už se chystám dlouho, ale nějak jsem to zatím nestačila. :-)
Protože sladké nemusíme, tak jsem včera upekla tyhle zelné sušenky TARGET = _new , už poněkolikáté. Část jsem odnesla rodičům a část, co nám zbyla doma, se nějak vypařuje nebo co…? Naštěstí jsme ještě oba v práci, tak snad na večer něco zbyde…
Měj se moc fajn, P.

 
Bali
1254 příspěvků 31.12.07 13:35
...

protože labužničíme po celý rok, tak máme dnes relax. Žádné bujaré křepčení, pěkně sami doma v klídku, u krbu, sklenku si asi dáme a nic extra se vařit nebude. Na oběd jsem udělala vánočkovou žemlovku s meruňkami, kokosem, tvarohem a creme fraiche.
Večeře nebude, možná jen žabky, otevřu olivy, nakrájím nějaké suché fr.uzeniny, sýry, bagetku a v klídku koukneme na TV5, kde bude pěkný kabaretní pořad s nejlepšími a nejzajímavějšími kejlíři z celého světa. No, mohla jsem upéct aspoň olivový chlebík, ale když relax, tak relax ;-)
Přeji všem příjemné a chutné oslavy.

 
tea63
935 příspěvků 31.12.07 13:53
Papajo

ty zelné sušenky ale vypadají moc dobře. Že jsem si jich nevšimla? Kysané zelí miluju, skoro na mne působí jako mucholapka, hned se chytám Za chvíli jdu chlebíčkovat, ale po Novém roce ty sušenky taky vyzkouším. Ten Vinařův chléb je opravdu báječný, pokaždé jiný, už jsem jich napekla spoustu, je tak akorát velký pro dva lidi a snad se na mne Šárka nebude zlobit, dej tam o 1 lžíci více tekutiny, já bílé vínko. Ahoj a hezkého Silvestra všem!

 
Bali
1254 příspěvků 31.12.07 17:08
Rychlá

POSLEDNÍ INSPIRACE

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.01.08 01:01
No....a máme to za sebou

Snídám zbytek chlebíčků a vzpomínám jak jistě ještě oslavujete.
Díky všem Labužníkům za inspiraci a přeji hodně zdraví a pohody do Nového roku.

 
Bali
1254 příspěvků 01.01.08 01:04
Esme

dobrou noc, jdeme se z toho vyspat ;-)

 
tea63
935 příspěvků 01.01.08 09:53
Novoroční snídaně

Hezký den v Novém roce! Právě snídám ty nádherně „odleželé“ chlebíčky a jednohubky ( proto jich dělám tolik) a nikomu nedám, na tuhle snídani se těším celý rok! V jednom hrnci se vaří ovárek, v druhém čočka. No, mám to pojištěné ze všech stran, tak jsem zvědavá, jestli se to štěstí konečně unaví a sedne na nás a penízky se pohrnou, a nebo jako každý rok, nic.Uvidíme, co nám ten rok zase přinese za překvápka…

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.08 07:49
Mrkněte,...

.. jak se nám Silvestr TARGET = _new vydařil. Pochutnali jsme si!
 P.

 
gmp
1603 příspěvků 03.01.08 20:01
...

Ty švestky obalené slaninou je dobré před použitím naložit do slivovice, naprosto báječné

 
bona
2416 příspěvků 04.01.08 00:01
Švestky

jsou posléze slivovicí flambované, koukni na Papaji původní recept.
Podle mojí zkušenosti flambování ve slivovici zcela stačí, já bych dokonce v souladu s Papajou slivovici vynechala docela… Ale to je můj individuální náhled…

 
Bali
1254 příspěvků 04.01.08 10:30
...

já bych je zase tou slivovicí zapila ;-)

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.08 11:44
Švestky...

… jsme tentokrát do slivovice naložili - den předem. V receptu http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…" TARGET = _new píšu, že to nemusím, ale překvapivě mi to také chutnalo! Hlavně musí být švestičky hodně teplé! A na obrázku je ta slivovice proto, že přítel je opravdu slivovicí zapíjí
 P.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz