Máte nekdo zkusenosti se silikónovými formami? Je v tom nejaký rozdíl,
jestli pecu ve skle, porcelánu, plechu a nebo v silikónu? Musí se
vymazávat? Vyplatí se je koupit?
Díky za rady - Linda
Silikónové formy
není nutnost, ale luxus. Ono se k nim opravdu nic nepřilepí Nemusí se vymazávat, a je snadné je udržovat čisté. Osobně je používám už nějakých patnáct let a vložku do plechů na pečení nějakých dvacet let. Jsou to francouzké výrobky (technologie dobývání vesmíru použitá v kuchyni, typicky francouzké), ale dnes již existuje hodně kopií. Používám originální výrobek ¨Flaxipen¨ a vložku ¨Silpat¨. Jsem s obojím nesmírně spokojena. Neznamená to však, že nemám také jiné formy a plechy.
Navíc používám silikonové stěrky, ne však na přípravu pečiva, ale na míchání a stírání se stěn kastrolů a pekáčů za vysokých teplot (musí to být na výrobku uvedeno do jaké teploty se dají použít). Ty jsou výborné například na přípravu omelet.
Radila bych zakoupit jednu formu na něco, co se Ti sem tam nepodaří úspěšně vyklopit a vyzkoušet ji. Pak uvidíš, jestli si ji oblíbíš nebo ne.
Zdravím Dánsko…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
