Sekaná v domácí pekárně

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Tasma
415 příspěvků 13.03.06 17:38
Sekaná v domácí pekárně

Slyšela jsem, že se dá v domácí pekárně péci i sekaná. Má někdo prosím s tímto zkušenost?
Také by mě zajímaly zkušenosti s vařením marmelády v pekárně.
Díky za info.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 13.03.06 20:25
Sekaná v domácí pekárně - Tasmo,

taky jsem o tom slyšela, ale ještě jsem to nevyzkoušela. Propracovat rukou trochu masa se mi zda podstatně jednodušší než pořádně uhníst těsto.
Nicméně jsem zvědavá co na to ostatní Labužníci.

 
meisje
580 příspěvků 13.03.06 20:37
...

Ja sekanou v pekarne pecu, ale jen z mleteho kureciho a nebo krutiho. S vepro-hovezim, nemam zadne zkusenosti, ale myslimze se tam jen prodlouzi cas peceni.
Drive jsem pred peceni, po uhneteni vyndavala haky, ale cas a moje lenost ukazali, ze doura po haku nikomu nevadi, takze dnes pecu s hakem. Postupuju uplne stejne jako kdyz to kydam ruckama.

 
zlata
1200 příspěvků 14.03.06 20:28
...

Zkoušeli jsme jí, ale výsledek nic moc. Pekárna má mimo jiné tu vlastnost, alespoň naše, že neudělá skoro žádnou kůrku. Drobný poznatek z jejího pečení máme na našich stránkách. Stručně, sekanou už ne. Chlebové stránky Vlasty a Zlaty

 
 
meisje
580 příspěvků 15.03.06 09:34
...

Ano, to je pravda kurku to moc nema, ale to me prave nevadi, zapomnela jsem, ze asi jinak vam to vadit bude. Me i vyhovuje jaky to ma tvar z pekarny, davam ji mezi chleba na svaciny, takze se me dobre bez kurky kraji a ma i stejny tvar jako chleba - proste krasne me mezi to zapadne

 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 09:58
...

Díky Vám všem za rady a postřehy. Vidím, že názory jsou různé. tudíž budu nucena jednou tu sekačku vyzkoušet a uvidím, zda bude dobrá či nikoliv. Když se nepovede, taky se svět nezboří. Rozklohám ji v nejhorším do omáčky na špagety.
A co ta marmeládka???? Prý se může dělat jenom z citrusových plo­dů.

 
AbiesAlba
400 příspěvků 15.03.06 10:15
Marmeláda v domácí pekárně

Citrusovou jsem tam už dělala. Povedla se moc. On bude možná trošku problém v tom, že se marmeláda moc nedostane k bodu varu (teda aspoň jsem ho tam nepozorovala). Takže určitě to půjde ze šťávy černého rybízu, ze kterého se dělají i sirupy a tak podobně za studena, ale určitě bych tam nedávala ovoce, které se rozvaří na příliš hustou kaši.
Hodlám vyzkoušet marmelády z různých ovocných šťáv až bude vhodná doba.

 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 10:59
AbiesAlbo,

citrusovou tedy taky vyzkouším a v létě taky udělám nějaký pokus s ovocem. Pokud ovšem nepřejde marmeláda varem, bojím se, že se bude kazit. Asi to bude jen na rychlou spotřebu. Ve velkém bude asi lepší je dělat klasicky - bude to rychlejší. Ta pekárna je přeci jenom prcek.

 
AbiesAlba
400 příspěvků 15.03.06 11:14
Tasmo,

udělala jsem marmeládu snad z pěti kilogramů pomerančů (postupně), zatím se žádná nezkazila. Používala jsem k tomu Gelfix 2:1, protože mi nejvíc vyhovuje.
Ale taky se mi zdálo rychlejší uvařit si marmeládu klasicky - navíc dělám i takové jako banánovou, nebo třeba kombinaci různých druhů ovoce a k tomu rum - ten tomu dá hezký ocásek , ale pak ji nedávám dětem.

 
AbiesAlba
400 příspěvků 16.03.06 12:38
Sekaná

Tak jsem ji dneska v pekárně upekla - pro upřesnění z mletého hovězího, jelikož vepřovému neholduji. :) Je krásně šťavnatá, sice bez kůrčičky - ale v tomhle případě mi to vůbec nevadí - strukturu má hladkou, jemnou. Sice jsem si stejně zašpinila nádobu navíc - potřebovala jsem sekanou vyklopit a nechtěla jsem přijít o vypečenou šťávu , nicméně ani to mě neodradilo od toho, abych příště sekanou znova nepekla v domácí pekárně.
A jaký jsem použila program? Nejdříve DORT - dokud se maso nezpracovalo s ostatními surovinami, pak PEČENÍ.
Do masa jsem přidala větší množství tekutin (mléko, voda) než u sekané pečené obyčejně v troubě. O kolik to bylo víc, to nevím, prostě tak nějak od oka.

 
Tasma
415 příspěvků 16.03.06 14:13
AbiesAlbo,

to jsi teda rychlík. Já jsem se k sekané ještě nedostala. Ale v nejbližší době ji taky udělám. Pro změnu z vepřového - to zase já můžu.

 
Tasma
415 příspěvků 18.03.06 13:01
Sekačku

jsem konečně v pekárně upekla. Chuťově je dobrá, ale na můj vkus mrtvolně bledá. Musela jsem ji ožehnout pod grilem, aby na talíři vypadala přijatelně . Jinak ji občas v pekárně zase udělám, jelikož když není čas se s masem patlat ručně/což já ovšem dělám moc ráda/ pekárna udělá vše za vás.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz