sekaná je trupelnatá.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
dag
540 příspěvků 09.02.09 22:20
sekaná je trupelnatá.

Prosím o radu. Dělám docela dobrou sekanou. Z ho vězího a vepřovéhpo masa s přídavkem tvarohu, nebo v lepším případě Lučiny.
Sekaná má dobrou chuť, ale asi proto, že se snažím mít maso co nejlibovější, není vláčná. Šlo by to nějak i s tou snahou o jistou dietu vylepšit_

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 09.02.09 23:24
Sekaná

Do sekané dávám vajíčko a lžíci hladké mouky.
Z mouky se udělá jakési lepidlo které sekanou zvláční. Neboj se také přidat vodu nebo vývar.

Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 10.02.09 08:30
Možná

to dělá to hovězí, je přece jen tužší. Já dávám místo něj sojovou drť , kterou předem spařím ve vývaru a nechám zchládnout. Zkus přidat housky namočené v mléce. Na kilo masa dávám 2 vejce.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 11.02.09 13:08
Štavnatost

mletého masa také zlepší přidat Solamyl.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.02.09 20:47
Sekaná

dag, polovinu mletého masa dát do mísy, přidat vodu. Na 0,5 kg asi 1,5 dl a v robotu vyšlehat, udělat tzv prát. Přendat do mísy, přidat zbytek masa a ostatní suroviny, propracovat ručně. Namočená houska ve vodě či mléku by měla být umletá na strojku. Strouhanku či mouku přidat opatrně. Tento postup jsem zde již zmiňovala. Ať se podaří. A nedávej moc česneku, ale muškátový květ udělá dobrou chuť.

leisha02
8 příspěvků 14.02.09 19:16
...

Ja pridavam do sekane kvuli vlacnosti nastrouhanou bramboru. A myslim, ze ten tvaroh je to co ji dela tuzsi, ze libove maso nicemu nevadi…

dag
540 příspěvků 21.02.09 16:44
děkuji BEDLE

Milá Bedlo,
velmi Ti děkuji za radu, jak zkvalitnit sekanou.I ostatní rady, které jsem dostala byly zajímavé i za ně děkuji, ale ta Tvoje přesně vyhovovala. Já jsem po nemoci štítné žlázy a během jejího léčení jsem enormně přibrala a tak se snažím omezit uhlohydráty. Proto ten tvaroh a absence housky i strouhané.
Děkuji a přžeji zdraví Dag.

Jinka
8 příspěvků 21.02.09 17:45
Sekaná.

Já přidávám do sekané místop strouhanky nebo rohlíků rozstrouhané brambory. Chce to vyzkoušek kolik.

Jinka
8 příspěvků 21.02.09 17:47
Ještě doplněk.

Dávám více mletého vepřového masa. Pokud dělám z kila masa, tak dávám 60 dkg vepřové a 40 dkg hovězí. Děůávala to už tak i moje babička potom maminka a teď pokračuji já.

dag
540 příspěvků 23.02.09 14:58
Pro BEDLU,ESMERALDU,LEISHU a JINKU

Milé dámy,
nedělní sekaná prohnaná s vodou ve šlehači s přídavkem nastrouhané brambory a lžící mouky byla skvělá.
Jsem dlužnicí.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz