Prosím o radu. Dělám docela dobrou sekanou. Z ho vězího a vepřovéhpo
masa s přídavkem tvarohu, nebo v lepším případě Lučiny.
Sekaná má dobrou chuť, ale asi proto, že se snažím mít maso co
nejlibovější, není vláčná. Šlo by to nějak i s tou snahou o jistou
dietu vylepšit_
sekaná je trupelnatá.
Do sekané dávám vajíčko a lžíci hladké mouky.
Z mouky se udělá jakési lepidlo které sekanou zvláční. Neboj se také
přidat vodu nebo vývar.
to dělá to hovězí, je přece jen tužší. Já dávám místo něj sojovou drť , kterou předem spařím ve vývaru a nechám zchládnout. Zkus přidat housky namočené v mléce. Na kilo masa dávám 2 vejce.
dag, polovinu mletého masa dát do mísy, přidat vodu. Na 0,5 kg asi 1,5 dl a v robotu vyšlehat, udělat tzv prát. Přendat do mísy, přidat zbytek masa a ostatní suroviny, propracovat ručně. Namočená houska ve vodě či mléku by měla být umletá na strojku. Strouhanku či mouku přidat opatrně. Tento postup jsem zde již zmiňovala. Ať se podaří. A nedávej moc česneku, ale muškátový květ udělá dobrou chuť.
Ja pridavam do sekane kvuli vlacnosti nastrouhanou bramboru. A myslim, ze ten tvaroh je to co ji dela tuzsi, ze libove maso nicemu nevadi…
Milá Bedlo,
velmi Ti děkuji za radu, jak zkvalitnit sekanou.I ostatní rady, které jsem
dostala byly zajímavé i za ně děkuji, ale ta Tvoje přesně vyhovovala. Já
jsem po nemoci štítné žlázy a během jejího léčení jsem enormně
přibrala a tak se snažím omezit uhlohydráty. Proto ten tvaroh a absence
housky i strouhané.
Děkuji a přžeji zdraví Dag.
Já přidávám do sekané místop strouhanky nebo rohlíků rozstrouhané brambory. Chce to vyzkoušek kolik.
Dávám více mletého vepřového masa. Pokud dělám z kila masa, tak dávám 60 dkg vepřové a 40 dkg hovězí. Děůávala to už tak i moje babička potom maminka a teď pokračuji já.
Milé dámy,
nedělní sekaná prohnaná s vodou ve šlehači s přídavkem nastrouhané
brambory a lžící mouky byla skvělá.
Jsem dlužnicí.