Sehnat dobré uzeniny je skoro nemožné

Fotoalbum tématu (3) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 05.10.06 12:25
Sehnat dobré uzeniny je skoro nemožné

Je podzim, řada z nás o víkendu vyrazí na výlet, na houby či tak jen tak někam, dokud je aspoň trochu pěkné počasí. Pokud budete mít cestu do Uhlířských Janovic (v sobotu do 11 hod.), tak nezapomeňte na náměstí v řeznictví Klepiš koupit vzorek uzenin, zejména párků a špekáčků, paštik, šunky a ono by se toho našlo více. Pokud tak některý z labužníků učiní, zajímal by mě jeho názor. Já si osobně myslím, že výše jmenované výrobky jsou opravdu na výši a na rozdíl od většiny ostatních neobsahují nebo obsahují minimální množství různých gelatin, napíchané vody a pod. Rozhodně jsou z masa. Tak co, chutnalo?


Reklama

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 11.10.06 17:54
...

Tak to bude určitě soukromník co? Ty se totiž snaží. V supermarketech už nekupuju uzeninu vůbec žádnou. Vlastně ani maso ne. Máme u nás (Chotěboř) výbornou soukromou masnu - párky špekáčky výborné a hlavně mi vždycky suprově naporcují maso a i udělají plát masa na roládu.

 
Ivo
1045 příspěvků 11.10.06 22:53
Barusko...

…tak takovou masnu Ti závidím…tyto služby zatím nemám k dispozici. Na druhou stranu ale nedám dopustit na Globus (v našem případě v Opavě) - neustále skvělý výběr masa (tomu se většina řetězců poměrně vyhýbá) a vynikající vlastní uzeniny - je to v podstatě pro mne jediný zdroj uzenin na opékání, ale třeba i špekáčků na utopence

 
Bali
1254 příspěvků 12.10.06 07:26
Francouzský řezník a uzenář,

který u nás byl nedavno na návštěvě chválil jak české maso tak i uzeniny!! Je pravda, že domů nekupuju žádný levný hnus, tak neměl možnost ochutnat nějakou „sójovou“ šunku. Uzeniny máme prý velice chutné a málo tučné!(prý oproti Francii) Taktéž maso krásné barvy, čisté a bez tuku!(prý oproti Francii)
Moc se mu líbilo balené maso v Kauflandu, vypadalo krásně a kvalitně. U nich by si balené maso prý nikdy nekoupil a tady prý ano!
Tak nevím jestli byl omámen krásami krajiny nebo alkoholem, ale opravdu byl nadšen! Já jsem zase nadšená z jejich masa a uzenin!

Ale ten řezník to myslel vážně!! A kdyby prý české uzeniny a maso mohl prodávat u něj tak to by se točil kšeft!!

 
cognac
10 příspěvků 12.10.06 10:59
...

Bali,
a ochutnal ten řezník taky minutku z toho skvěle vypadajícího hovězího?
A neporovnával ho s tím francouzským vzhledem k ceně?
Ve Francii jsem žil (velice komfortně) přes rok a v oblasti kuchyně a masa zvlášť jsem lecos vyzkoušel, mohu tedy srovnávat.
Nějak se mi to nezdá.

 
Bali
1254 příspěvků 12.10.06 11:20
Fakt!

S čím porovnával nevím. Ovšem tradiční biftek neměl. Taky žádné buřty neochutnal ,ani paštiku. Ale vše ostatní bylo fakt dobré. Dokonce jednou v masně se divil jak máme krásně červené hovězí maso!! Hádal se ,že je to koňské!Prodavačka mu ale vysvětlila, že koňské NIKDY neviděla natož aby ho prodávala! Ve Francii si dávám koňský biftek často, pěkně krvavý. To je dobrota.
Já jsem s jeho názorem na české uzeniny a maso taky moc nesouhlasila! I když ne všechno máme horší než ve Francii!!

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 12.10.06 12:47
...

No Ivo, já nevím, jak v Globusu. My máme v Praze Globus taky - na Černém mostě, několikrát jsem tam nakupovala více méně náhodou. Ale musím říci, že uzeniny prodávají vakuově balené a už jenom to mě odrazuje. Zato tam je dobré pečivo. Teda pokud je čerstvé. Druhý den samozřejmě zgumoví taky. Není špatné pečivo od Hankovce z Kolína.

 
OpusOne
16 příspěvků 14.10.06 21:02
no, ja jsem

si je zacal delat sam… neni to drahe, neni to pracne… en je problem s trvanlivosti… nekazi se, ale mizi desne rychle.. i pod zamkem

 
Ivo
1045 příspěvků 16.10.06 00:33
Jandule...

…věř mi, že co se kvality masa a masných výrobků týká (a vůbec žrádla obecně), jsem velmi vybíravý. Jím vše, ale nesmí to být šizené. Pražský Globus neznám - já při cestě na chalupu nakupuji v opavském - jestli to předpisy dovolí, tak při následující cestě na chalupu nafotím pult s masem a masnými výrobky - v onom opavském Globuse nemáš možnost koupit tyto potraviny starší jedné hodiny - personál nestíhá doplňovat vitríny a fronty jsou dlouhé několik desítek metrů (ale při počtu „žen za pultem“ čekáš jen krátce). Já jsem ještě nepotkal nic lepšího - a to prohlašuji na svoji čest. Tam si dovolím koupit i ty nejobyčejnější salámy typu Godhaj a Junior - nedělám si příliš velké iluze o obsahu, ale jsou chuťově vynikající (onen globusovský rohlík, mázlý máslem a mírně hořčicí a do něj pár koleček tohoto salámu a razem se přesouvám do dětství anebo se dostavuje Déja-vu)…

Pečivo v Globuse rovněž kupuji (i když máš pravdu, že do druhého dne gumovatí - já to však řeším tím způsobem, že je okamžitě narvu do mrazáku a pak si vždy podle potřeby vytáhnu nějaký počet a na lince to do pár minut rozmrzne - voní, jako bys je vytáhla z pece (ale žádná MW - to pak do hodiny zgumovatí)). A v poslední době Globus začal nabízet chléb s názvem „Kořen“ (má takový tvar) a je to opět něco pro fajnšmekry…

Takže asi není Globus jako Globus - ten náš má vlastní pekárnu a vlastní výrobnu uzenin…

 
Bali
1254 příspěvků 16.10.06 07:31
Focení,

je asi zakázané. Ale já taky fotila pro Francouze plné regály a tak jsem to fotila od boku a bez blesku.
V Kauflandu pečou výborný chléb „Kovářský“.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 16.10.06 08:52
...

Ahoj Ivo, do Opavy je to pro nás trochu z ruky - bratru 400 km. Je fakt, že stejně jako dobrý kuchař se pozná na nějakém úplně obyčejném jídle (jako třeba rajská omáčka nebo tak), tak dobrý uzenář se pozná podle těch nejobyčejnějších druhů uzenin - např. špekáčků, Paříže či Juniora. Teď v sobotu jsme opět nakupovali „klepiší“ dobroty a měl dvě novinky - paštiku Selské zlato a pršut šunku. Obé jsme na test zakoupili - výsledek skvost. Dokonce bych si troufla tvrdit, že jeho pršut za 29,90 Kč je naprosto srovnatelný s originál italským či chorvatským kvalitou, zaplaťpánbůh ne cenou. Paštika je jednoznačně nejlepší ve Středočeském kraji. Jeden čas se proslýchalo, že dodává i párky na presidentský stůl, ale to bylo ještě za V. Havla. Nejlepší klobásy jsem však jedla (kromě originálních domácích z Maďarska) od řezníka z Velimi. Bohužel nevím jméno, dodává mi to více méně pravidelně tchán mé dcery.

 
iva  07.02.07 13:46
Jandule,

od Klepišů jsme dnes povečeřeli tlačenku, párečky a nářez s olivami. Zítra budou špekáčky a ještě jsem koupila paštiku. Hodnocení: škoda, že jsou U. Janovice dost z ruky.
Za pozornost na oplátku doporučuji prodejnu oděvů Móda Nova na Kolínské ulici (je to ta, co vede z náměstí kolem Klepišů). Kompletně jsem tam oblékla syna na ples, sobě zakoupila plesovou halenku a kabát a dceři sukni. To vše za necelých 9000.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 09.02.07 00:42
...

Milá Ivo, z onoho obchodu již mám dva zimní kabáty pro sebe, jeden pro dceru, syna jsem komplet oblékla na maturitní ples (před 4 lety). Vše výborné kvality, velmi ochotná obsluha. Když už budeš v Janovicích, tak ještě doporučuji zahradnictví u Levorů - sazenice rajčat Tornádo nebo F1 za 5-8 Kč kus, za 1 Kč kedlubny, saláty, za 8 Kč cukety, okurky, papriky. sazenic je vždy tak dvojnásobné množství, vyrýpnou je před Tebou ze země a skoro všechny se ujmou.

 
meisje
580 příspěvků 12.02.07 08:44
...

Tem kdo jste z Prahy 5 - nebo okoli doporucuji vyzkouset : Uzenarstvi - Gorgel, Slivenec. Vse domaci vyroba, pastikou pocinaje, v zime ( jitrnice+jelitka apod.), klobasy, sunky, trvanlive salamy, sulc, spekacky, tocenak, mekke salamy a gothajem konce. Jen vyrabi kazdy den neco jineho, zacina v utery a jede az do soboty.

 
meisje
580 příspěvků 12.02.07 08:48
...

Jeste jsem zapomnela dodat, ze jejich vyrobky jsou vhodne i pro ty, kteri trpi celikalii - nepridava zadnou mouku.

 
viktorka11
194 příspěvků 13.02.07 03:02
Mejse,

Muzes prosim poradit, kde to uzenarstvi je?? Dik!

 
glama  13.02.07 04:32
A já nedám dopustit

na řeznictví ve Mšeci!
Je to kousek od Nového Strašecí!
Miluju jejich šunku z masa (jinou nejím) skvělé špekáčky, vynikající tlačenku, báječné párky, nebo famózní výpečky v sádle!!!
Kupujeme velmi pravidelně, dříve jsem i pravidelně dovážela kolegyním do Prahy.
Mají i krásné maso. Uzeniny také jsou opravdu z masa!
A taky si jde u nich objednat krůtu na gril. Naloží, vyudí a vy už jen pečete:
Je bombastická!!!
A to si představte, že místní jezdí nakupovat uzeniny a maso do Kauflandů a Plusů apod......!
Je to tam levnější. Sice to není z masa, ale ta cena, že…?

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 13.02.07 07:23
No prosím, že jsou i dobří řezníci.

Škoda že do Nového Strašecího je to od nás trochu z ruky, ale třeba příležitostně tento tip přijde na výletě vhod.
Ještě tip ke Klepišům - naprosto vynikající vinné klobásy, métský (skutečně métský, ne čajovka) salám - i hrubozrnný a poctivé „měkké“ salámy: paříž, gothaj, točený, dietní - salám s Nivou je taky dobrý. Výhoda je, že sortiment je opravdu široký a ceny snesitelné. Maso kupuji zřídka, ale když, tak jedině tamtéž.

 
meisje
580 příspěvků 13.02.07 08:49
...

Viktorko…znas to ve Slivenci? Pojedes autem nebo busem?

 
Mejny
1 příspěvek 14.02.07 06:17
...

A nějaký kvalitní obchod v Brně(okolí) nebo na Zlínsku by se nenašel?

 
Ivo
1045 příspěvků 23.02.07 07:51
Rozhodl jsem se...

…to ochutnat na vlastní oči :-)) a pokud máte náladu, tak koukněte tady TARGET = _new . Snažil jsem se být subjektivně objektivní (jen ten objektiv neměl mnoho šancí - krám byl plný lidí).

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 15.03.07 07:51
...

Ivo, škoda, že jsi svůj záměr neoznámil předem. Mohl sis udělat mezipřistání u nás na chalupě - cca 4 km od Janovic. Návod bych Ti poslala a mohli jsme poklábosit o tajemnostech světa a vaření zvláště.

 
Vodouch
8 příspěvků 31.03.07 10:25
Tak i já vám přidám typ na super uzenáře

Před rokem jsem náhodou zastavil v obci Kněžmost u Mnichova Hradiště. A na návsi vidím ceduli: „Uzenářství U Bejrů, Vaše brána do Českého ráje“. Ihned jsem se vydal dle směrovky a po pár krocích jsem vkročil na dvorek rodinného domku, před kterým byla vyrovnaná pěkná řádka aut rozličných SPZ. Na dvorku budova, dveře s nápisem „Zavírejte“ a před nimi fronta. Postál jsem asi 10 minut, stále nevěda, co mně za dveřmi čeká. Vkročil jsem dovnitř a ocitl jsem se v obchodě-chladírně, kde bylo ve frontě dalších asi 12 lidí a všude kolem neuvěřitelné výroby. Za pultem krásná prodavačka, na pultu nakrájené vzorky opravdu všeho, co se dalo v prodejně pořídit. Najednou se dveře znovu otevřely a dovnitř vkročil kulaťoučký bodrý chlapík v košili s havajskými motivy nesoucí v náručí vyuzenou kýtu - zcela jasně osobně pan majiel. Kýtu odložil a pobízel všechny zákazníky k ochutnávce nakrájených výrobků, u kterých již jen podle vizáže bylo jasné, že se jedná o prvotřídní kvalitu. Když mně zahlédl, hned mi začal předvádět svůj sortiment: Lojzovy koule plněné uzeným, což je sekaná s koudky masa, dále chléb plněný uzeným masem, sušená šunka, bok, u špekáčků neopomněl dodat, že neviděly ani deko mouky, následovaly vepřové výpečky naplněné do obalu od tlačenky…no prostě orgasmus. Vše jsem ochutnal a samozřejmě vše zakoupil. Když jsem se pana řezníka zeptal, jaktože jsem o něm doposud nevěděl, odpověděl, že žádnou reklamu nepotřebuje, protože za jeho výrobky pověstné kvality jezdí zákazníci až z Ostravy! No co vám mám povídat - první návštěva mně stála 3000,– Kč, všechno nakoupené jsem přivezl ochutnat kolegům v divadle i doma a během následujícího týdne jsem tam byl ještě 3× se stejnou útratou! Tady máte adresu a poreferujte, jak jste dopadli:
Jaroslav Bejr
U Fary 14
294 02 Kněžmost
Telefon: +420 739 784 023

 
Ivo
1045 příspěvků 31.03.07 10:41
Vodouchu - Ty pokušiteli jeden...

…tak náramně jsi to vylíčil, že Tě asi budu muset vzít za slovo, ale co kdybychom si dali rande někde na půl cesty a navštívili jak Tvého Bejra, tak Jandulic Klimeše a pak to u Jandulinky na chalupě při nějakém tom truňku kvalifikovaně vyhodnotili?.­....tož to jsem se nádherně vnutil…hihi…což?

 
Vodouch
8 příspěvků 31.03.07 18:19
Ivoši, proč ne...

ale s časem je to u mně horší…Uhlířské Janovice mám zmapované, mohu potvrdit IA kvalitu. Přidám ještě jeden příběh. Vloni o Velikonocích jsem vyrazil se ženou do Rakous a v Budějicích mi začly zlobit brzdy. Tak jsem vyhledal autorizovaný servis, pan majitel s manželkou byli sympaťáci a velcí fandové jídla a vaření, takže mně hned zajmuli a provedli mně zázemím autoservisu, kde byly nachystány lahody na večerní oslavu majitelčiných narozenin. Nadívané selátko, uzeniny, šunky, zvěřina a vše prý v naprosto garantované kvalitě bez sojy, brambor, chemikálií. Hned jsem si nechal vysvětlit cestu a vyrazil do centra ČB za tím řezníkem. Měl sice sanitární den, ale vzal mně na prohlídku provozovny, ukázal lednici, udírnu, sklad, všude voňavé, krásné uzeniny, které neviděly příměsi typu sojy a výše zmíněných hnusů ani z rychlíku. Na důkaz svých slov mi vykládal historku, že již měsíc ho otravují kontroloři z finančáku, kterým nejde do hlavy, že u něj nemůžou najít faktury na mouku, soju, barviva jako u jiných jeho kolegů. A tady je adresa:
JAKŠ VÁCLAV - ŘEZNICTVÍ, UZENÁŘSTVÍ
B. Smetany 39
37001 České Budějovice

 
Papaja  01.04.07 05:31
RE: Vodouch...

…jak tak čtu vaši debatu....... jsi opravdu TEN „vodouch“?
 P.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 01.04.07 13:42
Ivo,

prosím, poraď, kde se v Ostravě dají sehnat dobré uzeniny. Už jsem vyzkoušela kde co, se střídavým úspěchem. Nejvíc mě naštve, když nakoupím, odvezu na chalupu na samotě a pak zjistím, že se to nehodí ani do pastí na myši. Díky předem!

 
Ivo
1045 příspěvků 01.04.07 22:00
Jani...

…kudy chodím, tudy chválím opavský Globus (vnímej to jako setkání s velmi příjemným standardem - rozhodně jsem ještě nebyl zklamaný (a to včetně špekáčků)) - už jsem jej zde doporučoval několikrát - běží o to, že tomu „velí“ Němci a směsi koření a jiné drobností si vozí přímo z němec :-)). O řeznictví takového typu, o jakém zde hovořili Jandule a Vodouch v okolí Ostravy nevím (sám bych byl vděčný za radu, neb jsem zejména český masožravec), ale už se nějakou dobu chystám zajet do Dobré u Frýdku-Místku, kde působí soukromý řezník a proslýchá se, že umí (vyzvěděl jsem, že tam dokonce jezdí nakupovat frontman ostravské skupiny Buty) - takže kdo bude první, zkusme informovat :-)

 
Vodouch
8 příspěvků 01.04.07 23:09
Další řezník

Jo a málem jsem zapomněl na dalšího řezníka-uzenáře v blízkosti matičky Prahy. Je to pan Dolejš v Kunraticích a např. jeho sekaná mi způsobila několikanásobné orgastické opojení tím skvělým výrobkem a snásledně požitým pivčkům plzeňského typu U Pinkasů…

 
neftis
28 příspěvků 02.04.07 07:59
vodouchu,

prosím Tě, nemá ten pan Dolejš v Kunraticích jenom prodejnu? To by pak mohl být „náš“ pan Dolejší z Davle, poslední dobou se mu rozrůstá počet prodejen v Praze i okolí. A právě on má vyhlášenou sekanou, kdykoli během dne - aspoň u nich v obchodě - teplou, která voní až ven, a když si ji nechám teplou zabalit s sebou, tak se s ní bojím jet autobusem domů, protože po chvíli i pan řidič se přestává soustředit na cestu a nejradši by mě vykázal z dopravního prostředku pro ohrožování jeho i cestujících…Tá­ááák to tam krásně voní…A tu dobrotu tam prodávají i syrovou, už mamíchanou a ochucenou, jen ji přemístit na pekáč a pak čekat s nosem u trouby…Přeji všem krásný velikonoční týden, Renda

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 02.04.07 09:08
Ivo,

díky za tip. Opavu mám trochu z ruky, ale nechám si dovézt. Tu Dobrou určitě vyzkouším. Na oplátku mohu poradit prodejnu krůtího masa a uzenin přímo ve výrobně v Ostravě Svinově, pokud člověku nevadí, že nakupuje u okénka na ulici a nevidí na váhu. Mají dobré klobásy a svinovský salám, ostatní jsem nezkoušela. Taky polští řezníci se tu prezentují, mají jiné výrobky, něco mi chutnalo / pršut, obyčejné párky /, něco ne / zauzená paštika ve střívku/. Přivítám další tipy.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 02.04.07 14:24
sekaná od Dolejšího

Tak já se přiznám, že nám sekaná od p. Dolejšího přestala chutnat, začal jí dělat do „válečků“ a už to není ono, zkušenost více lidí. Ale co se týče masa, stále čerstvé, pěkné, na:,–(il vysokou laťku a drží jí už několik let. Ale milujeme jeho sýrové párky, delikatesa!!!

 
Vodouch
8 příspěvků 02.04.07 18:13
Není Dolejš jako Dolejší

Davelský Dolejší je někdo jiný než Kunratický Dolejš. Tak nevím, od koho máte tu sekačku. Já od Kunratickýho

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 03.04.07 07:42
...

K nám do obchodu se jeden čas dovážely davelské uzeniny. Nebyly špatné, ale nevím, zda byly od pana Dolejšího. Nebyly špatné klobásy, dal se i turistický salám. Ale špička to nebyla, takže to asi bylo od jiného výrobce.

 
zlata
1200 příspěvků 14.04.07 22:30
Nám chutná

Jsem z Kladna a do Prahy mám kousek a můžu na 1OO% říct, že nám velice chutná jakékoliv uzené maso z GLOBUSU ze Zličína, uzeniny jsme bohužel nikdy nestačili s manželem ochutnat, protože skončily v jiných žaludcích, ale teď máme připravené špekáčky a jsme na na ně sami, tak se uvidí. Ale to uzené masíčko nemá chybu.

 
Derill
7 příspěvků 21.07.08 09:54
Globus a maso

Ahojky souhlasím s váma.Do globusu také chodím nakupovat maso a uzeniny.Ovšem kvalita není z toho důvodu,že tomu velí němci,ale výrobky i maso pochází z Tora Hlavečník a maso je pouze z našich chovů…

 
jantar
170 příspěvků 24.07.08 09:29
davelské uzeniny

jsou v krámku na Masarykově nádraží

 
iva  24.07.08 17:34
davelské uzeniny

… a taky je prodávají v Ječné ulici u zastávky tramvaje Štěpánská.

 
blanca.xy
647 příspěvků 24.07.08 18:20
davelské uzeniny

také prodávají na stanici metra Starostrašnická v podchodu pod ulicí V Olšinách .

 
gmp
1603 příspěvků 25.07.08 22:38
Ivošu,

pokusím se o češtinu, aby nám i ti na západ od Ostravy rozuměli. V tom Globuse je i chap (člověk) řezník a umí krásně osobuko, už jsi zkusil zajít do Gebauera? Dříve nucený výsek, dříve Pabla Nerudy,dnes msg. Šrámka,kdyby ses vydal na východ od Ostravy,ve Frýdku v Tescu je také člověk, cca 120 kg živé váhy, ale o mase něco ví a dokáže, na rozdíl od kolegyň nerozšvancat (špatně vybourat) hovězí ořech nebo falešnou svíčkovou. Z Místku na Frýdlant za kruháčem (kruhový objezd) na světlech vpravo, druhá doprava a jsi u Chodury poniková prodejna

 
petra1
86 příspěvků 06.08.08 12:10
gmp - ještě tě doplním

v Místku v Penny marketu má svou prodejnu Makovec z Prostějova, maso i obsluha jsou výborné. Slušné uzeniny vyrábí také Vladimír Hájek H+H, ten má prodejny různě po Frýdku-Místku.
A ještě pro doplnění pro Iva - v Dobré u FM se ten řezník jmenuje Carbol a je opravdu moc dobrý.

 
sivakova
489 příspěvků 06.08.08 13:47
Toro Hlavečník

Mají své prodejny nejenom v Globusu, ale i v Jičíně, Náchodě a v Hradci Králové..... Mají maso i uzeniny vynikající kvality.
 www.Toro.cz

 
streeta
4 příspěvky 03.10.08 22:31
...

asi jsem rejpal, ale nad výrobky p. dolejšího z davle bych se až tak moc nerozplýval..... když srovnám jeho uzeniny z počátku 9O-tých let s těmi dnešními, je jasné, že p. dolejší přešel k „tovární“ výobě.distribuci po čr mu dělá mj. nowaco..... je škoda, že nezůstal u maloobjemové výroby. asi chtěl oprášit vzpomínky na dobu, kdy řediteloval v mk písnice :-) továren na uzeniny je u nás mnoho, ale výrobců opravdových lahůdek minimum. bratři klepišové zatím maloobjemovou výrobu obstojné kvality udržují,stejně tak i bři. kasardové z kolína, ale je jen otázkou času, až i oni spustí další „fabriku“. ten scénář je, bohužel, stále stejný. nejdříve malovýroba se slušnou kvalitou, poté velkovýrobna se zavedeným jménem a kvalitou spíše upadající … já dělám v téhle branži celkem dost dlouho a věřte mi, že těch opravdu dobrých uzenářů je u nás naprosté minimum. možná i proto jsou ti zmiňovaní výrobci " jednookými králi mezi splepci"

 
Miska12
108 příspěvků 07.02.09 00:13
Pro GMP.

Docela máš pravdu ale H+H jsou výrobky podle nálady(mám to přes cestu).Jak kdy a jaka várka.Makovec z Prostějova je něco jiného.Makovec na 2 měsíce od tud odešel a abych přiznal barvu tak jsem si zjistil kde v PV to najdu.Našel ale on se vrátil.Točená čabaja jak do zelňačky a dávam to i do držťkovky je perfekt.Levné vnitřností a případné naporcovaní není problém.Prodávačky prodávají a umí to.TESKO ve F-M?Zeptej se Manka.Honit klepnuté pstruhy po prodejně je něco ůžasného.

 
bocianka
528 příspěvků 07.02.09 20:39
taky něco do placu

Klepišovy uzeniny v Uhlířských Janovicích jsou třída. Ale znám i Červené Janovice, kde je výrobna ZD a zde jsou taky vynikající uzeniny a docela levné maso, z jejich chovu. Mají zde vyhlášenou dršťkovou polévku. Od Uhlířských Janovic je to asi 15 - 20 km.

 
Koutecek
1 příspěvek 09.02.09 16:56
...

Jak je svět malý. Znám velmi dobře výrobky p Klepiše z Uhliřských Janovic okr Kutná Hora. Opravdu vynikající špekáčky a párky. Někdo tu zmiňoval métsky a na mě byl dost mastný. Ale vcelku je to opravdu super výrobce. Rovněž Toro Hlavečník. Opravdu špekačky na oheň. Vynikající godhaj (v sobě 85% vepřového a zbytek hovezí. Koření a atd jen pár procent) , vinná klobása a naprosto úžasné párky i sýrové. Už jsem měl 3× uzenou kýtu. Nutno objednat. Přišel kolega na pivo končím.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 16.02.09 09:18
Dobré paprikové klobásy,

ostřejší než čabajky, dělá firma Tauris ze Slovenska. Občas se vyskytují v Albertu. První nákup mě nadchnul, ale ty posledně koupené byly dost měkké, málo usušené. Asi se taky časem pohorší, jako spusta jiných výrobků.

 
kikina95
1 příspěvek 17.08.09 16:07
...

Dobrý den, myjsme do uzenářství v Kněžmostě U bejrů jezdili dlouho a často, do té doby než jsme od několika známých z kněžmosta slyšeli že uzeniny které prodává nejsou všechny čerstvé.Když panu bejrovi něco zbyde i když je to již plesnivé omeje to a znova dá vyudit.Tuto informaci jsme slyšeli několikrát a od různých osob které jsou z kněžmosta.Nechci nikomu zkazit chuť ale prý v kněžmostě kousek od bejrů je uzenářství také a to je stejně výborný.A ještě si všimněte že když přijdete do obchůdku většinou nejsou u uzenin ceny a proto si nakoupíte třeba za 3000 i nevědomky.

 
ladunka
30 příspěvků 21.08.09 10:31
Globus Zličín

Byli jsme zvyklí kupovat si na ohýnek místo buřtů ostravské klobásy z Globusu.Vždycky byly skvělé.Asi před 14 dny jsme se pro né stavili,bylo těsně před zavíračkou.Přek­vapilo mě,že zbylé balené uzeniny tam prodavačka vybalovala z folie a i s tácky je dávala do bedny.Jelikož druhý den pršelo dělali jsme ohýnek až další den na poledne.Bohužel musím konstatovat,že klobásy smrděly,byly celé oslizlé.Zřejmě byly čerstvě zabalené vícekrátTakže jsme je vyhodili a ze seznamu spolehlivých krámů odškrtli další položku!

 
zlata
1200 příspěvků 21.08.09 23:35
Ladunko...,

díky za info.
Už po několikáté se nám stalo, že nebylo ani to vyhlášené dobroučké uzené. „Buřtíky“ si určitě už nekoupíme a na uzené jim dáme ještě šanci

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz