Segedín podle Vodochodského

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jau
457 příspěvků 25.05.07 13:50
Segedín podle Vodochodského

Prosím, nemáte někdo recept na segedín, který nedávno Ivan Vodochodský uváděl v Loskutákovi? Na stránkách Loskutáka ještě není


Reklama


Reklama

Reakce:
 
hafca 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.05.07 21:36
...

Mám stažené celé to video ve kterém ten segedín dělali. Je to ale trošku zmatené. On tam na začátku tvrdí, že je to bez sádla, nakonec tam sádlo běží v titulcích zrovna tak jako mouka, ale dělali jsme ho a byl móóóc dobrej. To video má 20Mb. Jestli se Ti to někam vejde, tak to pošlu, nebo opíšu jen ten recept.

 
skalis
34 příspěvků 26.05.07 13:17
Segedín

Tady máš skoro doslovný přepis:

Segedín podle Ivana Vodochodského
400 g vepřového plecka i bučku
300 g kyselého zelí neproplachovat
150 g slaniny
2 lžíce sádla
2 cibule
2 lžíce mouky
smetana, sladká paprika
3 bobkové listy
nové koření, pepř a sůl
zeleninový vývar

Maso na kostky dáme do pekáče, posolíme, nasypeme nakrájenou cibuli, popepříme, posypeme paprikou a spolu všechno promícháme aby se maso obalilo paprikou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a opět promícháme s masovou směsí. Přidáme bobkový list a vývar. Přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 200 st.C, necháme zapéct asi 15-20 minut, Pak snížíme teplotu na 150 st,C a za občasného promíchání pečeme 2 hodiny.
Potom připravíme smetanu - přidáme trochu vypečené šťávy nebo vývaru a zamícháme a vlijeme na upečené maso, promícháme a necháme chvíli provařit.
Podáváme s knedlíkem - knedlík ohřejeme vMW troubě tak, že kolečka knedlíku dáme do mikrotenového sáčku, pokropíme vodou a ohřejeme asi 30 sekund. A pak jíme, jíme…

 
jau
457 příspěvků 27.05.07 12:45
...

Moc a moc děkuju

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 28.05.07 03:43
...

… stejným způsobem jsem dělala vepřové kostky na houbách i hovězí guláš a taky to nemělo chybu…


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz