Prosím, nemáte někdo recept na segedín, který nedávno Ivan Vodochodský uváděl v Loskutákovi? Na stránkách Loskutáka ještě není
Segedín podle Vodochodského
Mám stažené celé to video ve kterém ten segedín dělali. Je to ale trošku zmatené. On tam na začátku tvrdí, že je to bez sádla, nakonec tam sádlo běží v titulcích zrovna tak jako mouka, ale dělali jsme ho a byl móóóc dobrej. To video má 20Mb. Jestli se Ti to někam vejde, tak to pošlu, nebo opíšu jen ten recept.
Tady máš skoro doslovný přepis:
Segedín podle Ivana Vodochodského
400 g vepřového plecka i bučku
300 g kyselého zelí neproplachovat
150 g slaniny
2 lžíce sádla
2 cibule
2 lžíce mouky
smetana, sladká paprika
3 bobkové listy
nové koření, pepř a sůl
zeleninový vývar
Maso na kostky dáme do pekáče, posolíme, nasypeme nakrájenou cibuli,
popepříme, posypeme paprikou a spolu všechno promícháme aby se maso obalilo
paprikou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a opět promícháme
s masovou směsí. Přidáme bobkový list a vývar. Přiklopíme a dáme do
trouby rozpálené na 200 st.C, necháme zapéct asi 15-20 minut, Pak
snížíme teplotu na 150 st,C a za občasného promíchání pečeme
2 hodiny.
Potom připravíme smetanu - přidáme trochu vypečené šťávy nebo vývaru a
zamícháme a vlijeme na upečené maso, promícháme a necháme chvíli
provařit.
Podáváme s knedlíkem - knedlík ohřejeme vMW troubě tak, že kolečka
knedlíku dáme do mikrotenového sáčku, pokropíme vodou a ohřejeme asi
30 sekund. A pak jíme, jíme…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
