@birkana Podle mě je to
jen kvůli předpisům, ale jinak když si člověk udělá postu ze sardelek
svoji, taky vydrží pěkně dlouho ve skleničce, tak proč by neměla vydržet
ta od výrobce 
My ji třeba do cca měsíce zracujeme (omáčka, pomazánka, do náplně do
plněných vajíček, muž i na chléb s máslem
), ale mamka ji má kolikrát v lednici i půl
roku a vždy vůně i chuť v pohodě 
Hodně kupuju i tu ve skleničce a tam jsme to nečetla… až koupím, musím
se podívat, tam bývá originální text přelepený českou etiketou a docela
mě zajímá, jak je to psané na obou… Jenže já ty etikety smyla… Takže
až zase koupím novou 
Ta ve skleničce je jemnější, maličko se mi zdá světlejší a bývá jí
hodně a tu mívám také dokud se nezpracuje, ale je fakt, že ta mizí
rychleji, tím že je jemná, ji přidávám častěji k něčemu… Třeba je
super kus masa jí potřít a po odležení upéct, nejlépe hovězí nebo
skopové… V pastě bývá někdy dost hrubá (i zbytečky šupin), tak ta
moc nefrčí
Na hygieniky prdím
Když hrdlo pasty neolizuju a nenechávám na
vzduchu, nemělo by nic hrozit
Navíc jsem měla „čest“ zkaženou
sardelpastu vidět (u dcery jedné rodinné známé… nechala ji na stole na
zahradě celé léto zapomenutou na sluníčku
Věř mi, že pokud by se ti povedlo nechat ji
zkazit, přísahám, že to poznáš zaručeně
