Salát ze zelí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vitusek
2 příspěvky 08.10.15 06:27
salát ze zelí

Salát ze zelí kvašený zimní je naprostá lahůdka. mám jej vyzkoušený a je fakt nezničitelný. vydrží po vykvašení a uzavření v chladu velmi dlouho.je trošku pracnější ale v misce jako příloha ke všemu možnému velmi vhodný. rozhodně je lepší nežli nějaká čalamáda, vřele doporučuji a je to navíc vitamínová bomba přes zimu. nejdůležitější je řádné a pozvolné prokvašení někde v teple. smrdí to jako čert a je nutné láhev umístit otevřenou do nějaké nádoby. samozřejmně, že během prokvašování dochází k vytékání nálevu mimo láhev. tento výron se samozřejmně po dokvašení vyhodí. po ustálení kvasného procesu je možné láhev uzavřít a přesunout do chladu a uzavřít nějakým vhodným uzávěrem. já používám 3 litrovou láhev s uzávěrem na šroubovací víčko. je to velmi praktické na uzavření po vykvašení. dobré je také vyrobit si na utěsnění před kvašením upevňovací kolečko těsně pod hrdlo sklenice z tvrdší folie po obvodu nastřihnuté, aby se dala zatlačit pod hrdlo a tím se nestane, že by natlačený obsah ze sklenice unikal. tím pádem uniká poze vykvašená kapalina.teda ta přebytečná. při odebírání salátu se snadno z pod hrdla vyndává a opět zasouvá zpět do láhve.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz