Salát ze zelí kvašený zimní je naprostá lahůdka. mám jej vyzkoušený a je fakt nezničitelný. vydrží po vykvašení a uzavření v chladu velmi dlouho.je trošku pracnější ale v misce jako příloha ke všemu možnému velmi vhodný. rozhodně je lepší nežli nějaká čalamáda, vřele doporučuji a je to navíc vitamínová bomba přes zimu. nejdůležitější je řádné a pozvolné prokvašení někde v teple. smrdí to jako čert a je nutné láhev umístit otevřenou do nějaké nádoby. samozřejmně, že během prokvašování dochází k vytékání nálevu mimo láhev. tento výron se samozřejmně po dokvašení vyhodí. po ustálení kvasného procesu je možné láhev uzavřít a přesunout do chladu a uzavřít nějakým vhodným uzávěrem. já používám 3 litrovou láhev s uzávěrem na šroubovací víčko. je to velmi praktické na uzavření po vykvašení. dobré je také vyrobit si na utěsnění před kvašením upevňovací kolečko těsně pod hrdlo sklenice z tvrdší folie po obvodu nastřihnuté, aby se dala zatlačit pod hrdlo a tím se nestane, že by natlačený obsah ze sklenice unikal. tím pádem uniká poze vykvašená kapalina.teda ta přebytečná. při odebírání salátu se snadno z pod hrdla vyndává a opět zasouvá zpět do láhve.
Salát ze zelí
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
