Sadlo z husy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
sousedka
47 příspěvků 23.01.09 07:42
Sadlo z husy

Na sestricky narozeniny se pekla husa. Vyborna, ale zbylo z ni hodne :,-(la. Na chleba bajecna pochoutka. Poradi mi nekdo , jak dlouho se da takove :,-(lo z upecene husy uskladnovat v lednici, a nebo snad jde dat do mrazaku?

Reakce:
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.01.09 09:34
...

Opatřete si sáček na tlačenku (lepší je ten užší), nalijte milé husí sádlo dovnitř, zavaže a nechte zmrazit. Vždycky, když dostanete chuť na topinky, vyndejte, vezměte zoubkový nůž na zmražené věci a ukrojte přesně ten plátek, který potřebujete. Řez obalte mikrotenovým pytlíkem a vraťte do mrazáku. Vydrží do další husy - spolehlivě, tedy pokud ho nespapáte.

 
Bali
1254 příspěvků 23.01.09 11:21
...

A co ho spotřebovat TAKTO ?

 
sousedka
47 příspěvků 23.01.09 17:18
jandule

Dik za radu. Tady bych tezko sehnala pytlik na tlacenku, ale hlavne, ze vim, ze se :,-(lo da zamrazit.

 
sousedka
47 příspěvků 23.01.09 17:20
Bali

to vypada nadherne, mozna to nekdy vyzkousim. Az na to dostanu kuraz.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 23:09
Sádlo z husy - Bali.

Tak to se mi hodí, díky moc za pěkný odkaz. Mám sádlíka pěkně velký hrneček, tak sem přidám, tam „cmrndnu“ a je to všechno dost dobrý… dík za inspiraci

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.01.09 01:14
Sousedko,

jestli si dobře vzpomínám, bydlíš v US.
Možná že vám, jako u nás v Oz, také rozhazují místní noviny z jedoucího auta na přední trávník před domem. A když prší, dávají to do takových úzkých pytlíčků.
Náš kamarád (neboj Pavlíčku, nebudu jmenovat) je krade sousedům a dělá do nich tlačenku.
Snad by to bylo vhodné i na to sádlo.

 
sousedka
47 příspěvků 26.01.09 09:41
esmeraldo

Dekuji za radu. No tohle by me nenapadlo. Za pokus to urcite stoji.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.01.09 13:10
...

a keď nie inak, roztopiť a naliať do akéhokoľvek skleného pohára čo sa dá zavrieť - nie kvôli trvanlivosti, ale pohlcovaniu pachov v chladničke / mrazáku.
A v chlade (mrazák nemusí byť) má trvanlivosť týždne až mesiace, kým sa nezje.
Babka „konzervovala“ husaciu pečeň / játra tak, že ich upiekla na tuku, naložila do hlineného džbánu, zaliala husacím tukom a postavila do špajze - mali trvanlivosť určite 2 -3 týždne (možno aj dlhšie, ale dovtedy sa vždy zjedli)
Tuka sa sám osebe nekazí len žlukne (na svetle a pri izbovej a vyššej teplote) - v chlade je trvanlivý bez problémov.

 
sousedka
47 příspěvků 29.01.09 08:40
kltko

moc dekuji za radu. Takze vazne uz mam po starosti.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz