Máme rádi rýžový nákyp,ale zkoušíme mnoho receptů a není to ono.Chtěli bychom aby byl po zapečení v takové tuhosti jako jsou např.šunkafleky-nákyp se nám vždy rosype i když děláme sníh z bílků a podobně-prosím o radu kde je chyba.Moc děkuji L.
Rýžový nákyp-pečený
Používám také pouze kulatou, ale řekl bych, že grund je v kaši(220g/litr mléka) a v počtu vajec (4ks)-samozřejmě sníh, protože jinak to bude jenom Rýže s něčím…
pozti na odkaz, asi tam najdes odpoved.....ak nie daj vediet. Ale ked sa
rozsypava , tak ho asi davas piect suchy- cize ta ryzova hmota je sucha. Ryza
este vsiakne vsetko do seba a potom to nedrzi spolu…
http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…
Takový tuhý nákyp dělala moje hodná tchyně. Říkala tomu rýžový
dort a pekla ho v dortové formě.
Postup byl takový: večer uvařila v mlékovaru v mléce, ještě raději ve
smetaně rýži. Pěkně hustou.Hrnek rýže na 1l mléka, nebo smetany.
Druhý den utřela žloutky s cukrem, pěkně do běla a pak do nich
vmíchávala vždy jednu lžíci vařené rýže a jednu lžíci tuhého sněhu
z bílků.
Na vysypané dno dortové formy dala vrstvu upravené rýže, pokryla plátky
velmi zralých meruněk a posypala ořechy.Pak přišla opět rýžová vrstva,
na ní opět meruňky a ořechy a konečná rýžová vrstva pokrytá malými
plátky másla.
Když byl nákyp, nebo podle ní rýžový dort upečený, ozdobila ho zbytkem
sněhu a dala rychle do trouby zapéct.
Jen tak mimochodem ona místo obyčejných ořechů používala naložené
ořechy - černé, takže nákyp na řezu byl báječně barevný.
Já sama jsem tento moučník pekla když byla dcera malá často.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
