Rýžový nákyp-pečený

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
lejla35
16 příspěvků 27.02.09 18:47
Rýžový nákyp-pečený

Máme rádi rýžový nákyp,ale zkoušíme mnoho receptů a není to ono.Chtěli bychom aby byl po zapečení v takové tuhosti jako jsou např.šunkafleky-nákyp se nám vždy rosype i když děláme sníh z bílků a podobně-prosím o radu kde je chyba.Moc děkuji L.

Reakce:
toffo
244 příspěvků 27.02.09 18:56
Chyba

bude ve výběru rýže. Jako na rizoto, i na nákyp se hodí kulatozrnná rýže.

lejla35
16 příspěvků 27.02.09 19:11
Rýžový nákyp-pečený

Děkuji toffo zítra zkusím koupit jinou rýži!

casino
4482 příspěvků 27.02.09 20:37
Nákyp

Používám také pouze kulatou, ale řekl bych, že grund je v kaši(220g/litr mléka) a v počtu vajec (4ks)-samozřejmě sníh, protože jinak to bude jenom Rýže s něčím…

jolana
5065 příspěvků 27.02.09 21:03
Prosim,

pozti na odkaz, asi tam najdes odpoved.....ak nie daj vediet. Ale ked sa rozsypava , tak ho asi davas piect suchy- cize ta ryzova hmota je sucha. Ryza este vsiakne vsetko do seba a potom to nedrzi spolu…
 http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…

dag
540 příspěvků 03.03.09 22:13
rýžový nákyp.

Takový tuhý nákyp dělala moje hodná tchyně. Říkala tomu rýžový dort a pekla ho v dortové formě.
Postup byl takový: večer uvařila v mlékovaru v mléce, ještě raději ve smetaně rýži. Pěkně hustou.Hrnek rýže na 1l mléka, nebo smetany.
Druhý den utřela žloutky s cukrem, pěkně do běla a pak do nich vmíchávala vždy jednu lžíci vařené rýže a jednu lžíci tuhého sněhu z bílků.
Na vysypané dno dortové formy dala vrstvu upravené rýže, pokryla plátky velmi zralých meruněk a posypala ořechy.Pak přišla opět rýžová vrstva, na ní opět meruňky a ořechy a konečná rýžová vrstva pokrytá malými plátky másla.
Když byl nákyp, nebo podle ní rýžový dort upečený, ozdobila ho zbytkem sněhu a dala rychle do trouby zapéct.
Jen tak mimochodem ona místo obyčejných ořechů používala naložené ořechy - černé, takže nákyp na řezu byl báječně barevný.
Já sama jsem tento moučník pekla když byla dcera malá často.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz