Můj syn projevil nostalgický zájem o rýžový nákyp, snad proto, že
už dlouho školní jídelnu nenavštěvuje. Musím se přiznat, že jsem toto
jídlo nikdy nepřipravovala a mám tudíž po přečtení několika receptů na
Labu několik dotazů:
1/ rýže se v mléce vaří a mléko pak vylije? Nebo je rýže a mléka
tolik, že se mléko vstřebá jako po přípravě klasické dušené rýže?
2/ Nepálí se rýže s mlékem? Máte někdo nějakou fintu, aby se
nepálila?
3/ Můžete mi prosím popsat přesně postup přípravy, jestli existují
nějaká úskalí a čeho se vyvarovat?
4/ Také by mě zajímalo, jestli pečete ve vymazaném a vysypaném pekáčku
či na pečícím papíře
5/ Vlastně by mě zajímalo všechno, třeba i to, kdo to nakonec sní, když
u nás kromě Jakuba nikdo rýžový nákyp nemusí
Děkuji všem zkušeným labužníkům!!!!