Rýžové nudle

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník monika02
8 příspěvků 04.05.05 11:33
rýžové nudle

Nevíte prosím někdo, jaké nudle koupit na čínské smažené nudle? Vyzkoušela jsem už několik druhů, ale nedaří se mi. Je chyba v nudlích nebo v receptu?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 04.05.05 12:32
moniko...

je těžké říct kde je chyba, protože nevím, co za nudle jsi použila a podle jakého receptu
Pro čínské recepty na smažené nudle se používají tlusté vaječné nudle (z vody, vajec a mouky), které se prodávají sušené, nebo čerstvé. Ty musí být nejdříve uvařené, než se použijí v stir-fried a jiných pokrmech, nebo v polévkách. tenké vaječné nudle které jsou o mnoho tenčí se také musí předvařit ve vařící vodě podle návodu na balení. V některách receptech jsou pak nudle smažené v troše oleje tak dlouho, až se slepí dohromady a vytvoří tlustou placku. Ta se pak použije jako základu na příklad pro stir-fried míchanou zeleninu.

Potom jsou však také rýžové bílé nudle z rýžové mouky. Prodávají se sušené tlusté nebo velice tenké (vlasové, skelné atd.). Tyto nudle se vaří nesmírně rychle a musí se namočit do vařící vody asi na 5 min. až změknou. Potom se přidávají do stir-fried pokrmům. Někdy se také smaží, což je velice rýchlý proces a nudle hodně nabydou.
jako příklad jsem Ti vybrala několik receptů ZDE a ZDE a ZDE aZDE a ZDE
a také ZDE

Doufám, že uspěješ Zdraví Tě babi

P.S. Pochopitelně bych Ti mohla napsat zdlouhavý rozbor nudlí!

 
Labužník monika02
8 příspěvků 04.05.05 16:57
...

babi děkuji, ale asi jsem špatně popsala problém. Použila jsem jak vaječné, tak i rýžové vlasové nudle. Oboje se mi ve woku spíš dusí než opékají. Dělám to tak, že je po uvaření propláchnu vodou, nechám trošku okapat a vyklopím do pánve.

 
Eja
3783 příspěvků 04.05.05 17:47
Moniko,

myslím, že by pomohlo, nechat je vystydnout a úplně uschnout…pak se nebudou dusit, ale smažit…

 
babi
6360 příspěvků 04.05.05 21:45
moniko...

vis v cem to vezi? Musis mit hodne rozpaleny Wok, nebo panev a taktez olej v nem. Pak se nebude nic dusit, ale na prudko smazit. Stir - fry pripravuji dosti casto, tak jako smazene nudle

Dobrou noc!

 
Johannus
1 příspěvek 13.07.13 09:20
Moniko

Nudle se vůbec nesmí vařit prře smažením, ale namočit na 5 hodin do studené vody a potom teprve smažit. do nedávna jsem dělal stejnou chybu s vařením až jsem od asiatů získal právě tenhle návod a je to super. :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz