Rytíř Žumbera

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Honza11
1 příspěvek 17.10.06 17:44
Rytíř Žumbera

Nevíte někdo zda se ještě vyrábí sýr Žumbera nebo nějaký velmi podobný ???


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 17.10.06 18:45
Našla jsem na netu ...

Podle zjištění se opravdu sýr „Rytíř Žumbera“ nevyrábí. Byl to sýr pivního typu a tak, máte-li chuť na výše zmiňovaný sýr, můžete svou chuť uspokojit jiným typem pivního sýra. A ty na našem trhu ještě jsou…

Našla jsem, že podobného typu jsou např. Maršovský sýr (mám pocit, že ho vyrábí mlékárna Velké Meziříčí, neb naše novoměstská už nestojí ;o(), Romadúr a pivní sýry, tak si zkus z Romadúru či pivního vyrobit sejra podle maňány a Tvé chuťové pohárky budou na výsost uspokojeny … ;o)))

 
di
2451 příspěvků 17.10.06 23:31
Vladko,

v Medříči se nikdy Žumbera ani nic podobného nedělal, nebyli na to zavedení; o rozšíření sortimentu v poslední době nevím (jsem z oboru), ale třeba mám mezery.

 
penda
4752 příspěvků 17.10.06 23:43
di,

já myslela Maršovský sýr, že převzalo Meziříčí, mám pocit, že jsem to někde četla … o Žumberovi slyším dneska poprvé ;o))

 
di
2451 příspěvků 17.10.06 23:49
Vladko,

jestli budu mít zítra chvíli času, schválně to prozkoumám, jednak z patriotismu (moje rodina z Medříče pochází), jednak mě to fakt zajímá. Dobrou! Nevidím na oči.

 
di
2451 příspěvků 18.10.06 22:51
Vladko,

moc času jsem neměla, ale přesto jsem něco málo vypátrala. Mlékárna v Medříči je snad stále v provozu, mají i webové stránky www.lacrumvm.cz, kde mají mimo jiné uvedený i přehled výrobků. Co si pamatuju z minulosti, dělali jen konzumní mléko, smetanu, máslo a sýry typu Eidam, dnes je to podobné. Ten Žumbera je měkký sýr zrající pod mazem, něco jako Romadúr, Pivní sýr atd., to ve VM nikdy nedělali. Rytíř Žumbera je postava, která má vztah k Plzni, takže výrobce bych hledala spíš někde na tu stranu. Ale sýr téhle značky jako takový se prý už nevyrábí.

 
penda
4752 příspěvků 18.10.06 23:28
di, díky...

já v Meziříčí dokonce i nějaký pátek bydlela… ;o) O původu jména Žumbera už jsem se dočetla na netu, mě by spíš teď zajímalo, zda někdo převzal výrobu Maršovského sýra…ten byyyyyyyl…;o)) Zkusím o něm něco pohledat. ;o)

 
di
2451 příspěvků 19.10.06 23:40
Vladko,

to je náhodička, kdy a kde? Jak jsem psala, moje rodina je původně odtam, já sama jsem tam bydlela do svých tří let a pak tam jezdila k babičce a dědovi na každé prázdniny. No a mamka tam má dům doteď, spíš jako chalupu.

 
Ivo
1045 příspěvků 19.10.06 23:56
Což tu něgro (mánek vysvětlí)

Holky, třeba jsem mimo, ale mluvíte o stejné vísce?

 
di
2451 příspěvků 20.10.06 00:06
Ivo,

já myslím, že jo, protože opravdu praví patrioti říkají tomu městečku Medříč, ne Meziříčí; Vladka to asi poznala (kór, když tam bydlela, ne? )

 
penda
4752 příspěvků 20.10.06 16:55
ano, ano, Ivo,

di dí pravdu ;o)) Velkému Meziříčí říkají domorodci Medříč, mluvíme o stejném městě…
di, já tam nejdřív jezdila za klukem, pak jsem si toho kluka vzala, pak jsem tam vydržela ještě asi dalších 9 měsíců a pak jsem se s tím klukem rozvedla ;o))) Víc Ti písnu přes PM (privat message). ;o))

 
Ivo
1045 příspěvků 21.10.06 12:52
Ha...

…tak to jste mne dostaly.....já si fakt myslel, že někde něco „ulítlo“…no a když nad tím přemítám, tak si uvědomuji, že my také Valašskému Meziříčí říkáme „ValMez“ a Mánkovu bydlišti se u nás říká FrýdekPístek atd. atd…

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 19:57
Rytíř Žumbera

Pěkný večer Honzo,
včera jsem si zakoupila v obchodní síti Albert přírodní zrající sýr MONASTERE. Mám takový pocit, že je to něco, co ty hledáš. Protože jsem si Žumberu také kupovala…je tento jemnější, ale pokud si zakoupíš celý bochník, váží 1,4 kg, necháš vyzrát..určitě si pochutnáš Výrobcem je Madeta a.s. České Budějovice …
Za 1 kg v Albertu chtějí 275,– Kč. Je to sýr zrající pod mazem…Nech si chutnat…já jsem si pochutnala

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 22.11.06 18:49
Žumberu

vyráběla Michelská mlékárna, pracuje tam moje švagrová a vždy mi ho vozila, neboť jsem ho taky milovala. Nedělali ho v Praze ale v nějakém mimopražském provozu, který skončil, takže Žumberu asi opravdu budeš muset nahradit něčím jiným, já určitě zkusím ten Monastyr, protože Romadur není tak jemný. Zdravím a ostatním děkuji za dobré tipy. Zuzana

 
buturenka
311 příspěvků 01.12.06 04:42
MONASTERE

tak tento sejra nemá chybu, díky za tip

 
karminek
757 příspěvků 01.12.06 08:50
sýýýýýýýýýýýýýýýýr

sejra podle maňány doporučuji,hamal jsem,šmakovalo mi,byl jsem spokojen

 
bary64
1 příspěvek 18.08.13 12:29

Jo, jo, sýr rytíře Žumbery, láska mého dětství. :’(
 http://laktoscollection.cz/view.php?…


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz