rychlokvasene uhorky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
EsterH
53 příspěvků 18.06.08 02:54
rychlokvasene uhorky

vie niekto poradit ako robit klasicke „kvasaky“? Mne sa urobi na vrchu biely povlak, uhorky su makke a malo kysle. Kde robim chybu? :o)
Dakujem


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 18.06.08 16:30
Rychlokvašené okurky - Ester,

radu ti bohužel žádnou nedám, neboť okurky nenakládám.
Podívej se na tento odkaz . Možná tam najdeš to co hledáš.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 19.06.08 07:29
...

Ester, napsala jsem ti recept na : Lahůdkové kvašáky, tak na něj jukni, třeba se ti bude hodit. Ahoj Jana

 
anickav
2904 příspěvků 19.06.08 08:45
Ahoj Ester,

bieleho povlaku si moc nemusíš všímať, je to normálne - ako pri kvasenej kapuste. Môžeš ho odstraňovať. Dôležité je udržovať uhorky pod hladinou, tie čo vytŕčajú, zvyknú chytiť pleseň alebo mäknúť. Ja dávam iba kopu kôpru - celé rastliny - dosť hnusne slanú vlažnú vodu, ani nepreváram. Iba ochutnávam a ak sa mi zdá protivne slaná, je to OK. Robím tak 30 rokov. Ak chceš presný postup, presnú gramáž, aj esme aj terrinka Ti našla krásne recepty, určite si vyberieš.
Nech sa Ti darí!
 A.

 
EsterH
53 příspěvků 23.06.08 09:00
...

Ahojte,
vďaka za rady. Ale čo v prípade, že uhorky sú málo slané? Proste mliečne kvasenie akoby spalo… Pamätám, že moja babka tam dávala aj opečený chlieb. Ten mi pre istotu splesnivel. A zakrývate uhorky?
Je to možno ozaj banálne ale už mi sliny tečú na chlieb s masťou a sklelými kyslými uhorkami a akosi sa nedarí ich pripraviť..

 
EsterH
53 příspěvků 23.06.08 09:03
...

Terrinka,
kam si mi to napísala?

 
jolana
5065 příspěvků 23.06.08 10:09
Ciberej

Ester, u nas na Zempline dole pri Tokaji sa tymto uhorkam hovori Ciberej :
Pouzivame vacsie uhorky, ktore dobre umyjeme. Na dno dame chlebovu korku-kromku –to je ten koncek chleba-ale chleba tmavy nie biely.
Potom ukladame uhorky do kameninovych nadob alebo drevenych alebo sklenenych,alebo do neobiteho smaltovaneho hrnca.
Aj tu ku nim mozes pridat kopor, horcicove semeno cierne a vonave korenie alebo aj cesnak alebo nic-podla chuti.
Osobne kopor a cesnak spolu nedavam.
Dobre poukladane uhorky zalejes teplym slanym nalevom, 60 az 70 gr soli na 1 liter vody.
Povrch sa zatazi tak, aby boli ponorene v naleve. Bud drevenymi prkienkami alebo ked do flase tak aj drevenymi spachtlickami.
Vhodna teplota je 25-30 stupnov. Pri dobrej teplote su od dvoch do styroch tyzdnov tyzdnov vykvasene. Dakedy aj skor.
Vykvasene uhorky dame do chladu a stale osetrujeme, ked nam vznikne plesneovy povlak ten odstranime a dolejeme prevarenou slanou a vychladnutou vodou.
Osobne drevene spachtlicky aj nadobu stale! vyparim vriacou vodou a vysusim.
Ak uhorky vyberame stale cistou vidlickou-rukou nie! Takto pracujem aj s kyslou kapustou a este nikdy mi neplesnivela ani uhorky.
Mas tu uz zopar receptikov a rad -tak si vyberaj..
Hlavne nech sa dari a chuti aspon trosku ako tie babkine..

 
anickav
2904 příspěvků 23.06.08 12:46
Ester,

ak je voda málo slaná, mliečne kvasenie, ako píšeš, zaspí. Nevykvasí Ti to. Teraz som sa mrkla do múdrej knihy o nakladaní a konzervovaní, kde píšu tak, ako Ti radí Jolana: 60 -70 g soli na 1 liter vody. Ja som Ti radila - až je voda odporne slaná, lebo ja málo používam váhu. Zalievaj teplou, vlažnou slanou vodou 25-3O stupňov. A nemusí byť prevarená voda, mám roky rokúce skúsenosti a vykysne to aj bez chleba. Ten chlieb sa ti rozmočí do celého, moja mamka voľakedy ho dávala do handričky, utierky a potom po vykvasení vyberala. Tie uhorky čo vyčnievajú, zvyknú mäknúť. Ak sa Ti niečo nezdá, kľudne pridaj soľ aj už do začatého kvasenia…urýchliš proces kvasenia…
Určite sa Ti to podarí!
 A.

 
EsterH
53 příspěvků 24.06.08 04:04
...

Všetkým Vám ešte raz ĎAKUJEM. Už sa na uhorky veľmi teším…

 
jantar
170 příspěvků 28.06.08 02:51
přísady

přidávám tam vinné listy
a taky kůrku z chleba

 
suma
114 příspěvků 17.07.08 13:29
ryhlokvašené okurky

řekla bych že trochu více soli a pro rychlejší kvašení trošičku cukru.

 
sabisak
1 příspěvek 15.08.08 09:24
kvašáky

úplně jednoduchý recept velmi osvědčený mnoho let:svaříme 5litrů vody s 200gsoli.Menší okurky naskládáme do sklenic ,proložíme koprem.Zalijeme horkým nálevem až po okraj ,zavíčkujeme a necháme 7 až 14 dní kvasit.Pak uložíme do chladu.Tyhle rychlokvašky vydrží až do jara!!!!! doporučuji.

 
Inka.Zahorcova
5 příspěvků 23.08.08 20:53
...

já dělám rychlokvašky takto,napíchám větší okurky vidličkou ze všech stran uvařím deko podle návodu a vařící to naleju na okurky nezakrývám jen přehodím utěrkou vrch sklenice za 2 až 3 dny je můžete začít jíst dobrou chut :-)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz