Rybí vývar v kostce?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.06.05 14:47
Rybí vývar v kostce?

Marně sháním rybí vývar v kostce. Nedávno začal být k dostání tzv. „čirý“. Dá se koupit houbový, gulášový, Maggi bylinky, kostky Olivový olej-bazalka - na těstoviny....­....ale rybí ne a ne......
Moc ráda bych připravovala ryby i jinak, než je „hodila na pánev nebo gril“......
 Díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
hydraulik
54 příspěvků 02.06.05 22:30
Rybí fond

Také jsem ho sháněl.Mají ho občas v Makru,ale jen velké balení.Nakonec ho přivezla dcera z Vídně.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.06.05 10:02
i já

ho sháním marně již spoustu let. Ještě si vybavuji tu hezkou rybku na obalu od Maggi.
V Makru jsem jej ještě nepotkala, ani se nedívám, protože jsem již rezignovala. Akorát v Maďarsku jsem narazila na kostku Halaszlé.

 
esmeralda
4813 příspěvků 06.06.05 00:04
Rybí vývar v kostce - vzpoměla jsem si....

V jakémsi televizním programu o vaření kuchař nabádal: nevyhazovat hlavy, krunýře a ocásky syrových krevet. Má se to uvařit v osolené vodě a máte mořský vývar. Víte co v tom je.
Je to bez chemikálií a tudíž jistě zdravější.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.06.05 07:07
Papajo,

v Tesku majú bežne rybí vývar v kocke od magi. Aspoň v tom slovenskom. Tak neviem, magi je nadnárodná firma…

 
AFTIC
122 příspěvků 04.08.05 05:28
RYBÍ VÝVAR V KOSTCE VERSUS VÝVAR Z HLAV A KOSTÍ

Vážená Papajo,

já s Vámi plně souhlasím, že upravovat ryby jen tím způsobem, že je hodíte na pánev nebo na gril, je po nějakém čase při nejmenším nuda.

Navíc některé ryby jsou nejlepší pokud jsou pošírované jako například pstruh na modro, nehledě k tomu, že takto upravené ryby jsou nejzdravější, a pokud si je nepřelijete tunou másla tak mají i nejméně kalorií.

K některým rybám se ale hodí nějaká omáčka a na rybu můžete sice použít holandskou omáčku ku které žádný vývar nepotřebujete, ale při přípravě několika jiných omáček vhodných k rybě potřebujete vývar a to samozřejmě rybí.

Když připravujete nějakou celou velkou rybu tak jak správně řečeno, máte i materiál na potřebný vývar, ale kolikrát už celou rybu i s hlavou použijete a nakonec kdo by se s tím vývarem dělal.
Rybí vývar zvaný „court bouillon“ není žádná věda a je to hotové ein zwei, protože ať ty rybí hlavy a kosti vaříte třeba i dva dny, tak z toho více chuti nedostanete i kdybyste se zbláznili. Proto takové rybí kostky, nebo pasta jsou úžasný vynález. Jednak vám od toho nesmrdí celá kuchyň rybinou jako u toho court bouillonu, je to rychlejší než ten court bouillon, a navíc máte vždy stále stejně dobrou konsistenci.

Já jsem v Americe nadělal hektolitry rybích omáček z kostí a hlav a Escoffier se obrací v hrobě, ale já jsem teď propagátorem tak zvaného „assembly cooking“ a musím se přiznat že od doby kdy se na trhu objevil rybí vývar v prášku bych nic jiného nepoužíval a věřte mi, že ani jeden z tisíců mých hostů si nikdy na mou omáčku nestěžoval.

Neboli jestli ho někde seženete tak si ho kupte do foroty, ale skladujte ho v lednici nebo v mrazáku, protože se dosti rychle kazí.
Tím pádem budete mít rybí vývar stále při ruce i pro případ že budete připravovat jen dvě porce ryby bez kostí.
 Mike


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz