Rybí dieta (3 kg v průběhu 10 dnů)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.06 13:12
Rybí dieta (3 kg v průběhu 10 dnů)

Dieta je vypracovaná tak, aby se jedly ryby minimálně 2× denně, proto určitě potěší milovníky ryb. Dobrý efekt hubnutí se získá pouze tehdy, jsou-li používány hlavně méně tučné druhy ryb – treska, platýz, sleď, candát, štika, pstruh, cejn, apod., připravované na velmi malém množství kvalitního oleje. Ryby z hlediska množství živin obsahují více látek než vnitřnosti, mají větší obsah vitamínu A a B a obsahují více minerálních látek (jód, selén, fosfor, apod.). Jsou bohatší i na nenasycené mastné kyseliny, které zmenšují riziko onemocnění srdce a nebezpečí infarktu.

Zá:,–(y diety:

Jíst pět jídel denně. Dietu držet po dobu deseti dnů a ryby jíst dvakrát denně – na oběd, snídani nebo večeři. Dietu je možno podle potřeby opakovat i vícekrát po sobě.

Den první

Snídaně:

  • 2 krajíčky celozrnného sucharu potřeného pastou z 50 g uzené makrely smíchané se 70 g nízkotučného roztíratelného sýra a jednou lžící nasekané pažitky
  • čaj bez cukru

Svačina:

  • 1 sklenice nízkotučného podmáslí
  • ½ banánu

Oběd:

  • 1 rybí filet se zeleninou:

    ¼ sklenice rýže,

    ½ nakrájené nebo nastrouhané mrkve a cukety,
    25 g hlaviček chřestu,
    25 g mladých kukuřiček,

    ¼ sklenice bujónu (rybí nebo kuřecí)
    1 filet z tresky,

    ½ lžíce tuku,
    1 lžíce bílého vína
    1 lžíci smetany,

    ½ lžíce nasekané pažitky,
    sůl,
    pepř.
    Připravíme dušenou nebo vařenou rýži. Zeleninu mimo pažitku uvaříme v bujónu doměkka, bujón přecedíme a dáme bokem. Usmažíme rybu na tuku 3-4 minuty z každé strany dorůžova. Na ohřáté talíře naservírujeme rýži, nahoru položíme rybu a na ni upravíme zeleninu. Uchováme v teple. Do šťávy po smažení ryby vlijeme bujón a víno a redukujeme na silném ohni do poloviny obsahu. Přidáme smetanu, polovinu pažitky, sůl a pepř. Provaříme, přelijeme rybu a posypeme zbylou pažitkou.

Druhá svačina:

  • 2 mandarinky

Večeře:

  • 1 krajíček tmavého chleba s plátkem tvrdého sýra
  • ½ sklenice nízkotučného mléka

Druhý den

Snídaně:

  • 1 sklenice kukuřičných lupínků
  • 1 sklenice mléka
  • 1 lžička medu

Svačina:

  • 1 kiwi
  • 150 g kefíru

Oběd:

  • grilovaný sleď s rajčaty (předpis na 2 porce)
    2 malé sleďové filety,
    1 lžička tuku,

čerstvě namletý černý pepř,
2 napůl překrojená rajčata,
Rozlož rybu a polož ji kůží nahoru. Přejeď několikrát palcem po hřbetě a tlač přitom na páteř. Potom rybu otoč a vyjmi páteř i s žebry. Filety polož na rošt kůří dolů, polož na ně malé kousky tuku a ochuť pepřem. Griluj 4 minuty, potom otoč, na rošt dej rajčata a griluj dál, dokud není ryba zlatá a křupavá a rajčata měkká.

  • 1 celozrnný suchar
  • káva nebo čaj

Druhá svačina:

  • 3 piškoty
  • 1 sklenice ovocné neslazené šťávy

Večeře:

  • 2 krajíčky celozrnného chleba potřeného slabě máslem
  • 4 listy salátu
  • 100 g uzeného pstruha
  • 1 sklenice neslazeného čaje

Třetí den

Snídaně:

  • ½ sklenice ovocného mysli
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžička medu

Svačina:

  • 1 krajíc černého chleba s 1 kostkou taveného sýra
  • ½ čerstvé okurky

Oběd:

  • uzená treska s vajíčkem (recept na dvě porce)
    2 filety uzené tresky (cca 100 g každý),
    2 vajíčka.
    Filety vložíme do hlubší pánve s poklicí a zalijeme vodou. Uvedeme do varu, přikryjeme, zmírníme teplotu a podusíme 3 minuty. Opatrně odsuneme ryby na kraj pánve, rozbijeme každé vejce zvlášť do skleničky a opatrně vlijeme do vody vedle ryb. Vař 3 minuty až se vejce srazí a ryba změkne. Servírujeme na teplý talíř.
  • 1 krajíček chleba z foukané pšenice (polystyrén)

Druhá svačina:

  • koktejl z 1 sklenice nízkotučného mléka a 150 g drobného ovoce (jahody, maliny, apod.)

Večeře:

  • 150 g kapra v rosolu
  • 1 krajíček celozrnného chleba
  • 1 červená paprika
  • 1 sklenice neslazeného čaje

Čtvrtý den

Snídaně:

  • 1 uzený sleď (2 porce)
    1 filet uzeného sledě,
    1 citron
    Filety vložíme do sklenice ocáskem vzhůru. Zalijeme vařící vodou, aby byla ryba úplně zakrytá a necháme 5 minut odstát. Scedíme, položíme na ohřátý talíř a podáváme se čtvrtkami citronu.
  • 1 sklenice pomerančové šťávy
  • 1 krajíček celozrnného chleba s trochou másla

Svačina:

  • 1 grapefruit
  • ½ grahamu potřeného margarinem
  • 1 plátek drůbeží šunky
  • 2 listy salátu

Oběd:

  • 1 porce rybí polévky (8 porcí)
    1 lžička oleje,
    20 g tuku,
    1 nadrobno nasekaná cibule,
    1 rozetřený stroužek česneku,
    1 nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev,
    400 g nakrájených odslupkovaných rajčat,
    1 lžíce rajského protlaku,
    2 lžíce nasekané zelené petrželky,
    7 dcl rybího bujónu,
    2/3 sklenice bílého vína,
    1 bobkový list,
     sůl,

    čerstvě namletý černý pepř,
    1 citron,
    300 g filet (lépe z několika druhů ryb) nakrájených na větší kousky,
    1 nasekaná feferonka,
    2/3 sklenice smetany,
    8 celých krevetek na ozdobu (nemusí být).
    Rozehřejeme tuk a olej ve větším hrnci. Přidáme cibuli, česnek, mrkev a smažíme 2 minuty. Přidáme rajčata, protlak, polovinu petrželové natě, bujón, víno, bobkový list, trochu soli a pepře. Přivedeme do varu, odkrojíme konce z citronu a dáme je vařit do polévky. Zbytek citronu nakrájíme na plátky pro ozdobu. Přidáme rybí maso, uvedeme znovu do varu a snížíme teplotu. Přikryjeme a vaříme ještě 20 minut, potom vyjmeme bobkový list a konce citronu a dochutíme solí a pepřem. Do polévky přidáme nasekanou feferonku a smetanu a prohřejeme. Polévku nalijeme do talířů, posypeme zbytkem petrželky a ozdobíme plátkem citronu, případně i celou krevetkou.
    Druhá svačina:

  • 1 celozrnná bulka natřená ovocnou marmeládou
  • ½ sklenice nízkotučného mléka

Večeře:

  • 1 vejce natvrdo
  • 2 krajíčky grahamu
  • 50 g zeleninových klíčků (ředkvička, fazole, soja…)
  • ½ sklenice nízkotučného mléka

Pátý den

Snídaně:

  • 1 kostka nízkotučného taveného sýra smíchaného s 25 g klíčů
  • 1 sklenice nelazeného ovocného čaje
  • 3 celozrnné suchary

Svačina:

  • 150 g nízkotučného bílého jogurtu smíchaného s 1 lžící ovesných vloček
  • 1 jablko

Oběd:

  • 1 porce sardinek s rajčaty (4 porce)
    900 g na plátky nakrájených rajčat,
    1 lžíce nasekané bazalky,
    2 lžíce nasekané zelené petrželky,
    1 nasekaný storužek česneku,
    20 g nízkotučného margarínu,
     Sůl,

    čerstvě namletý černý pepř,
    8 čerstvých sardinek (jsou v Makru),
    2 citrony,
    1 bagetka.
    Polovinu rajčat uložíme do pekáče, posypeme polovinou natí, přidáme česnek, pokapeme polovinou rozpuštěného margarínu a ochutíme solí a pepřem. Vymyjeme sardinky a osušíme. Položíme je na rajčata a na ně položíme kolečka natenko nakrájeného jednoho citronu. Nahoru rozložíme zbylá rajčata, nati a pokapeme zbytkem margarinu. Vylisujeme šťávu z druhého citronu a polijeme s ním ryby. Pečeme asi 20 minut při 190°C. Podáváme s bagetkou a míchaným zeleninovým salátem.

Druhá svačina:

  • ½ sklenice kávy a ½ sklenice nízkotučného mléka
  • 1 malý jahodový jogurt

Večeře:

  • salát z konzervy tuňáka ve vlastní šťávě smíchaného z 1/3 dušené rýže, 1 lžící nakládané kukuřice a 1 lžící nasekané pažitky
  • 1 sklenice neslazeného čaje

Recepty jsou přidány i do receptáře, přeloženo z polského webu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 13.09.06 13:30
Mánku,

nechceš si otevřít nějaké rekondiční středisko, že bys chytal ryby, připravoval menu a ženské by se střídaly po deseti či po více dnech? ;o))) … se hlásím jako první zájemce ;o))

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.06 13:55
Tak to teda beru, šéfe!!!

Jenom prostory nejsou…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz