Rumsteak II. - priprava masa

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník david02
2 příspěvky 28.04.03 12:37
Rumsteak II. - priprava masa

Poradi mi nekdo, jak spravne pripravit hovezi rostenou na rumsteaky ? Do ceho a na jak dlouho nalozit atp.

Diky David.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
G
10 příspěvků 30.04.03 20:11
Rumsteak

To máte jednoduché Davide. Vezmete láhev rumu (k zachování vlastního zdraví doporučuju pravý třtinový, ne tuzemák, který se jmenuje rum bůh ví proč), jste-li odvážnější, dejte se na rakouský STROH. Láhev vypijete a podle toho, co to s vámi udělá, snězte roštěnou buď za syrova nebo lehce orestujte na oleji. Druhá možnost je, že roštěnou naložíte na několik dní do rumu a pak budete postupovat obdobně.
Pokud došlo k nedorozumění a chtěl jste recept na rumpsteak čili ramsteak, nemohu sloužit (snad jen odhadnu, že bych maso naložila do oleje s kořením a česnekem), doma to nevařím.
Snad mi slovní hříčku odpustíte, ostatně, promyslete můj původní návrh, než jej zavrhnete.

 
Kopretinka
565 příspěvků 02.05.03 05:22
Díky za názor

Ty jsi nám tu opravdu chyběla milá G, předpokládám, že ty jsi neomylná

 
Drobek  24.07.03 07:36
Ale ono je to jinak

Rumpsteak neni druh přípravy, ale druh masa a síla řeyu, no jak tlustej ten špalek je.
Pro zevrubné poučení o steacich doporučuju navštívit mou barbecue kuchařku an http://grilovani.tripod.com. Nemohu sloužit detailz, užívám si dovolené v Čechách a svůj computer s databáyí mám doma v Idahu.
Michal.

 
Drobek  24.07.03 07:40
Omluva

Ještě bych rád dodal - omlovám se za překlepz, ale mám doma jinou klávesnici, to je to.
Michal.

 
penda
4752 příspěvků 12.05.04 02:42
Davide,

rumpsteak je zadní hovězí kýta, přesně květový šál (romsteck, Rumpsteak, bistecca di girello, filete de lomo de vaca…)…a marinád je určitě velké množství..třeba tyto dvě z labužníka nebo jedna podle báby kořenářky /> 2 dl oleje, 2 dl vína, 2 lžíce octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ustrouhaná cibule, 2 drobně pokrájené feferonky, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, trochu soli, červené papriky, špetka tymiánu, šalvěje a dobromysli…vše 10 minut povařit a do teplé naložit maso nejméně na 1 hodinu; 200g plátky masa grilujeme 10 minut po každé straně a během grilování potíráme marinádou…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz