Poradi mi nekdo, jak spravne pripravit hovezi rostenou na rumsteaky ? Do ceho a na jak dlouho nalozit atp.
Diky David.
Poradi mi nekdo, jak spravne pripravit hovezi rostenou na rumsteaky ? Do ceho a na jak dlouho nalozit atp.
Diky David.
To máte jednoduché Davide. Vezmete láhev rumu (k zachování vlastního
zdraví doporučuju pravý třtinový, ne tuzemák, který se jmenuje rum bůh
ví proč), jste-li odvážnější, dejte se na rakouský STROH. Láhev
vypijete a podle toho, co to s vámi udělá, snězte roštěnou buď za syrova
nebo lehce orestujte na oleji. Druhá možnost je, že roštěnou naložíte na
několik dní do rumu a pak budete postupovat obdobně.
Pokud došlo k nedorozumění a chtěl jste recept na rumpsteak čili ramsteak,
nemohu sloužit (snad jen odhadnu, že bych maso naložila do oleje s kořením
a česnekem), doma to nevařím.
Snad mi slovní hříčku odpustíte, ostatně, promyslete můj původní
návrh, než jej zavrhnete.
Rumpsteak neni druh přípravy, ale druh masa a síla řeyu, no jak tlustej
ten špalek je.
Pro zevrubné poučení o steacich doporučuju navštívit mou barbecue
kuchařku an http://grilovani.tripod.com. Nemohu
sloužit detailz, užívám si dovolené v Čechách a svůj computer
s databáyí mám doma v Idahu.
Michal.
Ještě bych rád dodal - omlovám se za překlepz, ale mám doma jinou
klávesnici, to je to.
Michal.
rumpsteak je zadní hovězí kýta, přesně květový šál (romsteck, Rumpsteak, bistecca di girello, filete de lomo de vaca…)…a marinád je určitě velké množství..třeba tyto dvě z labužníka nebo jedna podle báby kořenářky /> 2 dl oleje, 2 dl vína, 2 lžíce octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ustrouhaná cibule, 2 drobně pokrájené feferonky, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, trochu soli, červené papriky, špetka tymiánu, šalvěje a dobromysli…vše 10 minut povařit a do teplé naložit maso nejméně na 1 hodinu; 200g plátky masa grilujeme 10 minut po každé straně a během grilování potíráme marinádou…