Rozsuďte rodinnou při

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 17.11.09 21:04
Rozsuďte rodinnou při

Ke kachně samozřejmě dušené červené zelí. Ale jaké knedlíky?

Je nám jasné že by to sneslo jak houskové tak bramborové.
Přesto je každá polovička našeho dvoučleného rodinného týmu nakloněna na jinou stranu.
Nebudu ovlivňovat mojí preferencí.

Chci vědět čemu dáváte přednost vy, Labužníčci.

Reakce:
 
ewa
600 příspěvků 17.11.09 21:50
Já bych dala přednost

bramborovým, ale ještě radši chlupatým.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.09 22:06
Esme,

běžně já i rodina dáváme přednost bramborovým knedlíkům. Ke kachně s červeným zelím však jedině houskové knedlíky.
Ono spíš jde o zvyk, který si přinášíme ze své rodiny. Moje mamka např. k segedínu vařila houskové knedlíky a pro mne bylo velkým překvapením, že tchýně zas vařila bramborové. Převzala jsem to a už by mě nenapadlo to dělat jinak.

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.11.09 02:11
Esme

Esme, budeš muset udělat oboje.

 
noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 07:12
Esme,

muj manzel se dozaduje v tomto pripade chlupatych knedliku.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.11.09 07:56
kachna ..

jéje, to my jsme na tom nejlépe, když domácí kachna … tak knedlíky všechny troje …

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.11.09 09:31
Tak to vám teda moc pěkně děkuju (ha ha)

Tajně jsem doufala že mi jednoznačně schválíte houskové. Mně osobně k červenému zelí připadají vhodnější, ale jak vidím je to různé.
Moje drahá polovice ovšem preferuje ke kačce bramborové.
Brambory jsou už uvařené, neboť vím že láska prochází žaludkem.
Moc vám všem děkuju za příspěvky.

Jó…a Bedlo…když bude Mick obzvláště hodný, tak vyndám z mrazáku i ty houskové.

 
alena45
588 příspěvků 18.11.09 11:33
...

Esme, keďže ja robím ku kačke len lokše a tiež červenú kapustu a lokše sú zemiakové, tak asi aj zemiakové knedlíky. Dobrú chuť. Ja budem robiť kačku na budúcu nedeľu, už teraz sa teším.

 
noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 14:28
Alenko,

Ty se opičíš!!!

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.11.09 14:25
Milá Esme ...

to se mně to píše, když mám oboje knedlíky v mrazáku a ke kachně vařím právě jen ty chlupáče. Fotit bych to nemohla … je to takový poctivý český selský talíř. Na jedné straně houskáče, na druhé straně bramboráče a uprostřed chlupáče, zbytek červené zelí a krásně vypečená kachnička. Ty houskový si … schov, vařila jsem od pepíčka vepřovou plec na paprice se smetanou
"k tomu se moc hodí ":http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
anickav
2904 příspěvků 18.11.09 15:19
U nás

varím ja a teda rozhodujem aj o knedlíkoch a pretože milujem k červenej kapuste a kačke bramborové, nie je o čom debatovať!

 
alena45
588 příspěvků 18.11.09 17:13
...

No Soni, to ako myslíš ? Každý kto ma pozná vie, že túto vlastnosť nemám. Ale vážne, ja knedlíky robiť neviem, vlastne som ich ani nikdy neskúsila. Preto robím lokše.

 
noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 18:43
Alenko,

to kvůli té kachně v neděli. Já ji budu dělat taky, ale i s krkovičkou.

 
alena45
588 příspěvků 18.11.09 18:48
...

Dobre, Soni, len som nevedela na čo to myslíš. Ja som raz robila domácu kačku s divou kačkou a potom dá divá tak nepáchla divinou. Tak dúfam, že sa ti kačka podarí. Pekný večer.

 
anickav
2904 příspěvků 18.11.09 19:45
Alenka,

zemiakové knedlíky je jednoduchšie robiť ako lokše…ak vieš lokše, vieš aj knedle! (Zemiaky, vajce, múka)

 
alena45
588 příspěvků 18.11.09 20:05
...

Anička, do lokší vajce nedávam, len hladkú múku a zemiaky (vlastné). A tie zemiakové knedle, no čo už, viackrát som čítala rôzne recepty, aj som myslela, že to vyskúšam, ale potom som akosi pozabudla. Vlastne mi ani nechýbajú.

 
mrtvola
1394 příspěvků 18.11.09 20:40
Míchané -

bramborové a vídeňské

 
dag
539 příspěvků 21.11.09 08:31
jaké knedlíky ke kachně.

Samozřejmé je, že člověka a jeho chutě doživotně ovlivní maminka či babička, prostě rodinný stůl .My dělaly doma knedlíky bramborové a ke zbytkům, k výpečkům a zbylému zelí brambory a říkaly jsme tomu kočičí tanec.
Ale vím, že kdybych jedla u kterékoliv z Vás, byla bych spokojena.

 
Renee
93 příspěvků 21.11.09 12:15
...

Bramborové s žemlí - takže takový kompromis… a nebo chlupáče… Chlupáče, červené zelí, to už pak kačka nemusí být…

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.11.09 06:26
Rozsuďte rodinnou při

Ještě jednou děkuji všem za nápady.

Nakonec byly klasické bramborové. Káča se jen rozplývala na jazyku.
Zelí jsem dusila snad čtyři hodiny, nakonec si ale také dalo říct.

Renee, bez kačky bych to u nás asi neukecala.
Asi to nebyl nejlepší výběr menu pro tohle roční období. Ale že bude 42°C jsem opravdu nečekala. Večeřeli jsme dost pozdě, ale pošmákli jsme si.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.11.09 09:42
Nejraději bosáky

Je to rodinná tradice. Recept tady: bosáky

a foto tady: http://marmeladarecepty.blog.cz/…omalem-hrnci

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.11.09 19:45
Díky i tobě,

Marmeládo. Tvé bosáky musím někdy vyzkoušet.

 
alena45
588 příspěvků 30.11.09 07:27
...

Ahoj, Soni, tak tá moja kačka dopadla tak, že som ju prvýkrát upiekla na škvarky. To asi preto, že som tu jednému labužníkovi pohanila jeho Pekelne dobrú kačku. No našťastie to nezhorelo, len sa to vysušilo a tak bola super chrumkavá. No nemusela byť. No nie vždy sme dokonalé…

 
noskovice
1322 příspěvků 30.11.09 07:51
Alenko,

„Pánbíček“ Tě potrestal.
Doufám, že jsi nehanila i jiná jídla, abys pak nemusela být na dietě.
Já jsem sice hanila, i v duchu, ale až na zápal plic, se mi nic špatného nepřihodilo.
Pěkného Mikuláše Tobě, i všem labužníkům, přeje Soňa

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.11.09 09:09
Alenko a Soňo,

kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Přesto jsem přesvědčená že můj způsob pečení nikdy neselže a nikdy to není vysušené. Maso dám do pekáče na postýlku z cibule nakrájené na plátky, (ani kapku vody) okořením, přikryji alobalem, na to dám ještě pokličku aby to bylo hermeticky uzavřené a dám do 90 - 100°C trouby. Pak si toho celý den nevšímám. Po nejméně osmi hodinách víko i fólii sundám, a teplotu zvýším na maximum a peču dalších 20 minut. Hotovo.
Asi se opakuji, ale naučila mě to novozélandská farmářka která měla tři mrňavé holky, pět krav, stádo ovcí, prase, manžela a dva psy. O všechno se musela postarat, takže neměla čas na nějaké podlívání. U ní jsem také jedla nejlepší jehněčí kýtu.

 
alena45
588 příspěvků 30.11.09 11:48
...

Esme, no farmárčenie je môj sen, často sa usmievam a to práve, keď na to myslím. Fakt. A potom tú kačku upečiem tak ako si povedala. Sama som bola prekvapená tým ako som to zvrzala.
Soni, no zápal pľúc to nie je sranda, Teba začo pánbíček potrestal? Inak iné som nehanila, akurát by som chcela pochváliť svoje sušené rajčiny (recept je na labe) - tento rok sú vynikajúce ! A teraz za tú chválu ma tiež potrestá ?
Aj Tebe prajem pekného Mikuláša, a príjemné prípravy vianočné všetkým. Alena

 
alena45
588 příspěvků 30.11.09 11:56
...

Soni, ja som asi nejaká roztěkaná. Ja som recept na sušené rajčiny nedávala, len v poznámke pod receptom som popísala spôsob prípravy. Tak sorry. Pamätám si, že som ich ešte aj na plechu nafotila, ale nenapísala.

 
jan.alois
37 příspěvků 16.12.09 20:59
je to jednoduché

Bosáky , nebo strapačky ,

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz