Dost často se mi stává, že odkládám recept, protože jsem si zapomněla naložit rozinky do rumu. Tak by mě zajímalo, když bych si je nechala stabilně naložené v rumu, jestli se nezkazí.
Rozinky v rumu
nezkazí, dalám to už léta, jen je někdy zapotřebí rum dolít, rozinky před naložením umýt a nechat osušit. Skladuji normálně v kuchyni v příručním špajzíku.
nezkazí. Kupuji do půl kile, omyju, osuším, napěchuju do skelnice a
zaliju rumem. Strčím do lednice a nechám stát. Občas doliju rum nebo jenom
obrátím dnem vzhůru.
Ale jedno úskalí to má - občas je nutné zkontrolovat, jestli rozinky
z lednice nevysublimovaly, eventuálně se nepřemístily do něčí mlsné
pusy. Protože se může stát, že budeš chtít péct v dobré víře, že
máš rumové rozinky. A pecháček - nejsou …
že se nezkazí, nemám je ani v lednici, průběžně po odebrání doplňuji jak rozinky tak rum.
Nápady lidiček, teď mám na mysli dobré nápady, nemají žádná
omezení. Dostal jsem rozinky, máčené v něčem silném. Dobrý, ale ještě
v chuti bylo cosi navíc. Na dně skleničky malá snítka zeravu západního a
obyčejného jalovce. Tohle mě nenapadlo, ale ta chuť stojí zato. Zerav je
prachobyčejná thuja.
Pokud je ve směsi nad 18% lihu, nic se kazit nemůže. Tedy při dnešní
běžné koncentraci lihovin (37,5%), dáme o něco více lihoviny než
kýženého máčeného a je to
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
