Manžel miluje jedno pečivo, jmenuje se to rozinkový šnek. Je to patrně z pludrového těsta, uvnitř je nějaký krém a v něm rozinky. Nikde jsem tu nenašla recept. Víte někdo, jak na to?
Rozinkový šnek
Pokud vím, vyválený plát těsta se pomaže vanilkovým krémem, hustě
posype rozinkami a zavine napevno jako štrůdl. Pak se nakrájí na plátky (ty
šneky), a ty se po jednom kladou na plech, pomažou vajíčkem a už se peče
. Přesný recept ale nemám.
ale, ti šneci, které si v Panerii kupuji jám jsou 100% z lístkového těsta, jinak souhlasím svýše popsaným postupem
ja se jen bojim, ze mi vsechen ten krem vytece, az to prekrojim nebo upecu, oni to maji takovy hodne vlhky a moc dobry.
, ale asi jsem nešika. Ty šneci mi vždycky vyjdou takoví šišatí a tencí, na pohled nic moc, ale zapráši se po nich. Než dám druhou várku do trouby, první zmizí. A zkoušela jsem různé náplně, ti vanilkoví dopadli nejhůř. Jejvíc zabodaveli potření medem a posypaní mákem. Je to údajně recept na Jidáše.
Tímhle receptem opravdu nic nezkazíte a musím říci, že stojí za to.
Hledal jsem Cinnamon Rolls a přesto, že nikdo neopověděl jsem si našel
recept sám a o víkendu ho vyzkoušel. Je to naprostá delikatesa.
Kdyby jste chtěli vidět jak to má vypadat, dejte do googlu Cinnamon Rolls (hledat jako obrázky)
tak tady je:
těsto
2 balení aktivního sušeného droždí
1 šálek horké vody (45-47 C)
2/3 šálku bílého třtinového cukru
1 čajová lžička cukru na kvásek
1 šálek horkého mléka
2/3 šálku másla
2 čajové lžičky soli
2 vejce lehce rozšlehaná
7 šálků hladké mouky, nebo více je-li třeba
náplň
1 šálek rozpuštěného másla
1 a 3/4 šálku cukru
3 lžíce skořice
1 1/2 šálku sekaných vlašských ořechů
1 1/2 šálku rozinek
krémová poleva
2/3 šálku rozpuštěného másla
4 šálky práškového cukru
1 vanilkový cukr
6 lžic horké vody, více když bude třeba
lžička citrónové kůry
1 velká lučina
Těsto: V malé misce smíchejte dohromady teplou vodu, droždí a cukr a dejte stranou. Ve velké míse smíchejte mléko, zbylé 2/3 šálku cukru, rozpuštěné máslo, sůl a vejce.....dobře rozmíchejte a přidejte drožďovou směs. Přidejte polovinu mouky a míchejte do hladka. Přimíchávejte zbytek mouky až do úplné tuhosti těsta (těsto by mělo být lepkavé). Dokončete na pomoučeném válu hnětením 5-10 minut. Vložte do máslem vymazné skleněné nebo plastové mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud se těsto nezdvojnásobí, cca 1-1 1/2 hod. Poté ho vyndejte a nechte ještě 5 minut ležet. Vyválejte na pomoučeném válu obdélník 38×50cm
Náplň: Rozetřete rozpuštěné 1/2 šálku másla po těstě. Smíchejte 1 1/2 šálku cukru a skořice, posypejte na pomáslované těsto. Posypejte ořechy a rozinkami. Srolujte jako roládu a utěsněte boky. Rozřezejte na 12-15 dílů. Vymažte pekáč o rozměrech cca. 33×22cm zbývajícím máslem a posypte zbývajícím cukrem. Vložte CINNAMON ROLLS blízko sebe na pekáč. Nechte opět kynout na teplém místě dokud nebudou dvojnásobně velké…cca 45 min. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou pěkně hnědé. Nechte pomalu ochladit.
Poleva: Mezitím si ve střední misce rozmíchejte rozpuštěné máslo a rozpuštěnou lučinu, moučkový cukr, vanilkový extrakt a citrónovou kůru, přidejte mícháním horkou vodu dokud nedosáhne polevovité konzistence. Poté ještě teplé CINNAMON ROLLS přelijte.
Podávat teplé nebo studené (řekl bych, že ideální je spotřebovat do dvou dnů)
Ten cukr, by měl být ve všech případech kromě polevy Třtinový. Tzn. těsto - bílý třtinový a náplň tmavý třtinový. Koupíte v Hypermarketech Tesco, Hypernova, Carrefour
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
