Rozhovor s M. Klímou

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
di
2451 příspěvků 27.01.11 12:40
Rozhovor s M. Klímou
Reakce:
sveva
751 příspěvků 27.01.11 21:33
Klíma

je určitě velmi svérázný a často irrituje přílišným marketingovým sebevědomím ale bohužel s názory v tomto článku bych asi souhlasila.
Zdravím

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.01.11 12:56

Souhlasím jen částečně…
ALE!:
O hodně jeho názorech bych si dovolila dosti sveřepě pochybovat a polemizovat o nich.
Na českou kuchyni, mi, pane Klímo, NESAHEJTE!!
Knedlík MÁ budoucnost!
Importování stejků a jejich vydávání za jedinou možnou podobnu naší gastronomie, je nesmysl! Třikrát podtržený!!!
Smysl má naopak hledat původní, krajová, tradiční jídla a recepty a vytahovat je na světlo.
Pokud chybí česká kuchyně na světových jídelních lístcích, rozhodně se tam nedostane uvědomělým přísaháním na jedinečnost stejků…ty nejsou české, ne?
Ochutnávat Česko, to má smysl! A TOTO tady cizinci chtějí… stejný stejk dostanou kdekoli na světě…jako hamburgr!
Ale kdo jim a hlavně nám, Čechům, nabídne…lepeni­ci…nastavovanou kaši…kulajdu…bram­borák…?
Nechybí nám stejky, ale lepší propagace ČESKÉ NÁRODNÍ KUCHYNĚ! A mnohdy lepší kuchaři, co ji vaří..
V americkém Steakhouse si dám stejk, ale v české hospodě chci české jídlo…!

Manana
1515 příspěvků 28.01.11 14:11

Jen tak ťuknu: plíčky na smetaně si nedovedu bez knedlíku představit.

jolana
5065 příspěvků 28.01.11 18:43
Pana Klimu

mam rada aj s jeho sebavodomim, ktore mu niekedy az zavidim..ale on dobre vie co robi, to americke know how sa na neho nalepilo a zzilo s nim, co je normalne vzhladom na to kolko v amerike zil a keby s tym nezil a sa nezzil,tak by asi tazko prezil..

Ale k tej ceskej kuchyni, to by som panu Klimovi hodne objasnila a vysvetlila. Ceskoslovenska kuchyna je oblubena a ja sama musim varit nasu kuchynu nasim spolupracovnikom zo vsetkych kutov sveta..a to nespominam ludi, ktori navstivili nasu vlast a ochutnali-ti sa vyslovene dozaduju a knedle zvlast..mimochodom jeden znamy chef v dubaji zhanal recept na knedliky a nenasiel na nete anglicky foodblog o nasej kuchyni, nenasiel…jj..nie je chyba v chuti, chyba je v nas, my proste tak radi pozerame zdola ponizene na vsetko zvonka az sa mi to dakedy zdviha tlak!Ked bol Gordon v Prahe a potupne sa vyslovoval o nasej kuchyni a vsetci mlcali vcetne znamych osobnosti, foood blogerov a este utekali rezervovat listky k nemu za drahe peniaze, miesto toho aby mu dakto dal po hube..hnus a hanba..

di
2451 příspěvků 28.01.11 18:57

Jolanko, doporučte kolegovi tenhle blog: http://www.emperorscrumbs.com/ - píše to jeden pán původem z Komárna (maminka Češka, táta Maďar), teď žije v USA. I ty knedlíky tam někde jsou, tuším, že u receptu na pečenou kachnu se zelím.
Jinak ad obliba české kuchyně venku, nevím, nevím, viz: http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?… - ale je možné, že pan recenzent měl holt špatný den.

jolana
5065 příspěvků 28.01.11 20:20
O tom to

je..o pristupe a aj o tom ze nase nevoni,nepropa­gujeme, nestarame sa, nectime.. neprezentujeme nasu identitu ale prave naopak ..mno skoda reci…ani neviem ci to dakto pochopi..asi to ani nema zmysel..blaznostvo konzumu bez rozumu a zachovania sebaurcenia..
Ten knedlik sa naucil,vtedy som to nasla kdesi na nete aj s foto..

Alis
2617 příspěvků 29.01.11 15:27
svůj názor...

…jsem popsala částečně už pod článkem. Možná právě proto, že nás ve světě reprezentují takoví gastroznalci a světoběžníci, co všemu rozumí nejlépe a VĚDÍ, že česká kuchyně neexistuje, je to tak, jak píše Jolana. :cry:

Bento
794 příspěvků 30.01.11 00:00

glama, uplne suhlasim , minuly rok som po ceste z japonska „zabludil“ do finska len na par dni.V hotely (stred mesta Helsinki)som sa pytal ze by som chcel jest
daco finske…tak mlade nany na recepcie pozerali nam na ze mi siblo a zacali sa smiat a povedali ze tak najskor Pizza hut.
Potom som cez google nasiel jednu co mam zaujmave meno 8-o :a menu aj v cestine
 http://www.zetor.net/…or_chech.pdf

PS: moj mladsi syn ktory sa narodil vonku aj so svojou cinskou frajerkou stravil minuly rok vyse tyzdna v Prahe a strasne mu tam chutilo.
( Do fast foodov nechodi )

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz