řízek Ljuba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
HelcaK
960 příspěvků 13.12.06 09:03
řízek Ljuba

Nemáte někdo recept na vepřový řízek Ljuba? Tedy jak přesně se nakládá do česneku. Kdysi jsme na excelentní, pravděpodobně ale asi z divočáka, chodili v Plzni do restaurace Na Májovce, ale ta už není.
 Dík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 13.12.06 09:11
Třeba ho znají nějací plzeňáci

.. např. v Hacašprndě ho mají pořád ;o) (ve specialitách z vepře).

 
penda
4752 příspěvků 13.12.06 09:12
Helí,

mrkni do diskuze k tomuto receptu ;o)

 
penda
4752 příspěvků 13.12.06 09:18
našla jsem ještě řízek Ljuby Hermanové:

Nakrájíme cibulku, vezmeme pěkný vepřový řízek, naklepeme, posolíme, opepříme, opečeme rychle na tuku po obou stranách společně s cibulkou. Připravíme si omáčku z másla, hladké mouky a mléka ( pozor, musíme důkladně míchat ), přidáme trochu citrónové šťávy, kari koření, plnotučnou hořčici, podle chuti kečup, rozsekáme do toho vařené vejce a podáváme s chlebem, vařenými brambory a s různými zeleninovými přílohami. Je to rychlé a velice dobré.

 
HelcaK
960 příspěvků 13.12.06 09:41
Díky za snahu, Vladko

ale z těch dvou receptů to už od pohledu není ani jeden, ale do Hacašprndy na zkoušku někdy zajdu. Tamto bylo obalované v nějakém možná česnekovém těstíčku, ale ne z brambor, to maso bylo taky asi nakládané v česenku, ale mě se to nikdy tak nepovedlo.

 
123 Veronika
1 příspěvek 10.12.13 11:58
Řízek Ljuba

Helča K. - nejspíš už máte jiné starosti, ale kdyby náhodou jste sem nakoukla, třeba udělám radost :D

Protože vím, jak jsem sama po léta pátrala po tom správném receptu, nebudu sobec a prozradím vám ten správný.

Dá se použít kuřecí, vepřové i hovězí maso. To hovězí je původně základem receptu. Vepřové nebo hovězí naklepejte, kuřecí není třeba. Maso osolte, potřete rozmačkaným česnekem (podle chuti a množství masa)můžete i opepřit, zakapejte olejem a nechte v zavřené krabici do druhého dne uležet v lednici.

Před smažením si připravíme asi čtyři bílky, do nich cca 4-6 stroužků česneku (opět podle chuti), sůl a rozšleháme vidličkou. Do jiné misky si dáme strouhanku, ve které řízky obalujeme, než je dáme do bílků. Obalíme v bílku a rovnou do oleje. Nejdou dělat dopředu a lepší jsou z friťáku. Do bílků se může rozšlehat i cca 1 lžíce hladké mouky, jen na spojení. ALe pozor, nepřehnat, pak by nevyběhly. Já ji nedávám. Nelekněte se, když se po vložení do horkého oleje bílek „rozběhne“, poslušně se zase vrátí tam, kam patří - na řízek.

 
HelcaK
960 příspěvků 07.12.14 13:27
Dík

Nakoukla jsem sice až po roce, ale vyzkouším, děkuju moc!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz